Music Infinity zve v září na showcase holandského labelu Atomnation

Music Infinity zve v září na showcase holandského labelu Atomnation

24. 08. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zářijový veřírek ze série Music Infinity se uskuteční pod taktovkou holandského labelu Atomnation. Značka vydávající sofistikovanou klubovou elektroniku oslavila letos pět let své existence a v Paláci Akropolis se 22. září na její showcase představí dva výrazné projekty. Holandské duo Deltawerk, jež tvoří Applescal a Hessel Stuut a švédský projekt Gidge.
Holandsko vždy hrálo v taneční elektronice starého kontinentu důležitou roli, místní scéna pošilhávala do budoucnosti a zároveň stála pevně v pravověrnosti undergroundu. Amsterdamský label Atomnation se nebojí míchat kyselinové techno s futuristickými beaty a už pět let patří mezi přední evropské značky na tomto poli. Vydavatelství v roce 2012 založili Pascal Terstappen (aka Applescal) a Guido Hollaers a jeho nahrávky jsou v distribuci legendárních !K7 Records. Právě první jmenovaný producent bude jedním z hostů pražského showcaseu Atomnation. Ale ne sám, nýbrž jako součást dua Deltawerk, které tvoří společně s Hesselem Stuutem, členem kolektivu Polynation. Zatímco Applescal vydává desky také například na Ghostly International či Traum Schallplatten, jeho parťák Stuut byl vloni zařazen do tria nejlepších nováčků podle hudebního portálu XLR8R.

Gidge

Deltawerk v Praze představí své debutové album Passages, jež vyšlo letos v červnu jako čtveřice vinylových EPček - přesně podle etosu undergroundové elektroniky. Mix vřelých anagolových a modulárních nástrojů zde přirozeně střídá kinetické rytmy (Departer) s extatickou atmosférou (Kyle). Původní materiál doplňují remixy od Marvin & Guy a Audiojack. První dvě EPčka, která vyšla samostatně, vzbudilo nadšené ohlasy na klubové scéně. „Kosmická, progresivní elektronika rozkročená mezi housem a disco.“ napsal portál What Play. Po skončení regulérního koncertního programu se ještě polovina Deltawerk – DJ Applescal představí na afterparty na Malé scéně PA.
Druhým hostem večera v Paláci Akropolis bude duo Gidge - Jonatan Nilsson a Ludvig Stolterman pochází z města Umea na severu Švédska a v jejich hudbě je cítit klid a chlad jejich domoviny. Mají za sebou tři alba vydaná shodně na Atomnation, z nichž to poslední LNLNN se objevilo z kraje letošního roku. Výrazně na sebe upozornili hned svým debutem Autumn Bells z roku 2014, který definoval jejich estetiku delikátní elektronické hudby plné emocí a něžných melodií. Tóny a textury, které Gidge používají evokují rozlehlé lesy, které se nachází v okolí jejich domova, vedle ambientních pasáží ale nešetří ani přímočarými, beatem taženými skladbami. „Vždycky jsme chtěli tvořit desky, které můžeš doslova cítit, když je posloucháš. Kdyby se nám podařilo přesnést posluchače alespoň na chvíli do vzdálených míst vytvořených v jejich mysli, pak jsme uspěli.“ říkají Gidge. Cestu do svého elektronického lesa ukážou českému posluchači 22. září na showcase labelu Atomnation v Paláci Akropolis.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Pátek 22. 9. 2017
Vystupují:
ATOMNATION SHOWCASE: DELTAWERK /NL, GIDGE/SE + Afterparty: DJ Applescal /NL + Josef Sedloň /CZ
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika