Oslava dvacetin labelu Monika Enterprise v Paláci Akropolis

Oslava dvacetin labelu Monika Enterprise v Paláci Akropolis

13. 09. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Oslava 20ti let legendárního berlínského labelu Monika Enterprise v čele s hudebnicí Gudrun Gut – spoluzakladatelkou kultovních Einstürzende Neubauten proběhne již zítra v Paláci Akropolis.
V rámci projektu On Tour se představí zakladatelka labelu Monika Enterprise Gudrun Gut, legenda berlínské industriální scény Beate Bartel, zvuková umělkně Danielle de Picciotto a finská hudebnice Merja Kokkonen známá dříve jako Islaja.
 

Koncert se koná za podpory Goethe Institutu. O den dříve proběhne v Goethe Institutu také workshop věnovaný ženské hudební tvorbě.

Pomáhat ženám prosazovat se v nelítostné džungli si dalo v roce 1997 za úkol vydavatelství Monika Enterprise založené zásadní postavou německé alternativní scény Gudrun Gut. Umělecká platforma se sídlem v Berlíně vydala za dvacet let své existence přes sto nahrávek. Nejnovější aktivitou labelu je putovní umělecká „dílna“ Monika Werkstatt, která 14. září dorazí i do žižkovského Paláce Akropolis.

Večer zahájí panelová diskuse zaměřená na zkušenosti a problémy, kterým musí čelit ženské autorky v dnešní společnosti i hudebním průmyslu.

V druhé části večera se představí kvarteto umělkyň napojených na label Monika Enterprise.

Chybět nebude samozřejmě zakladatelka Gudrun Gut, jež se na berlínské alternativní scéně pohybuje od konce sedmdesátých let. Byla členkou rockové skupiny Mania D., spoluzakládala kultovní Einstürzende Neubauten a později vydávala experimentální hudbu pod vlastním jménem. Provozuje také label Moabit Musik, působila v rozhlase a nebo jako festivalový kurátor.

Mezi její časté spolupracovnice patří Danielle de Picciotto, jež se narodila v USA, ale od poloviny osmdesátých let je usazená v Berlíně. Picciotto spoluzakládala berlínskou Love Parade a působila v hudebních projektech Ocean Club (právě s Gut), Crime & The City Solution nebo The Ministry of Wolves. Jako zvuková umělkyně také vystavovala po celém světě. Poslední roky na sebe poutá pozornost její společný projekt s Alexandrem Hackem z Einstürzende Neubauten, s nímž se úspěšně představila také v Praze.

I třetí účastnice Monika Werkstatt je napojená na berlínskou scénu osmé dekády. S Gudrun Gut založila v roce 1979 první dívčí punkovou kapelu Mania D a hrála na basu v původní sestavě Einstürzende Neubauten. Vzápětí byla u startu kultovních projektů CHBB a Liaisons Dangereuses, důležité kapely německé nové vlny a pionýrů tvrdé elektroniky.

Finská hudebnice Merja Kokkonen je známá také jako Islaja. Její nahrávky vydávané na značce Fonal míchaly excentrický freakfolk se severskou poetikou. Od roku 2014 je součástí labelu Monika Enterprise a na albu S U U se posunula k hravé elektronické hudbě.

13. 9. se v Goethe Institutu uskuteční také workshop se zástupkyněmi Monika Enterprise v Golden Hive Studio

Dodal: Palac Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MONIKA WERKSTATT

Čtvrtek 14. 9. 2017
Vstup: 320 Kč
Vystupují:
"MONIKA WERKSTATT" 20 LET KULTOVNÍHO BERLÍNSKÉHO LABELU MONIKA ENTERPRISE
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika