Dance rádio mění radikálně dramaturgii

Dance rádio mění radikálně dramaturgii

12. 11. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dance rádio prochází v průběhu října a listopadu řadou změn. Proměnila se zejména hudební dramaturgie, která reflektuje aktuální trendy na elektronické taneční scéně a změn se dočkala i vizuální podoba rádia vč. loga.
Tým Dance rádia rovněž personálně posiluje o DJ Roxtara, vítěze národního finále Redbull 3style. Dance rádio podpořilo žánrové pořady Breakpoint (drum&bass) a Climax (house) a pracuje na rozšíření o další pořady podporující současné subžánry taneční hudby.

Dance Radio

„Dlouhodobě jsme řešili, jak dodat Dance rádiu novou energii a nyní přicházíme s novým konceptem. Ten změnil zejména hudební dramaturgii, která musí odpovídat současným trendům nejen v komerční, ale i více žánrově vyhraněné taneční hudbě“ vysvětluje Lenka Maureryová, ředitelka Evropy 2, která si vzala na starost radikální facelift Dance rádia. Nový playlist rádia zároveň nezapomíná na léty prověřené stálice elektroniky jako Groove Armada, Daft Punk nebo Chemical Brothers. „Jejich hymnou Hey Boy, Hey Girl jsme se dokonce inspirovali v naší reklamní kampani“ doplňuje Lenka Maureryová. Zmíněné legendy doplňují silný program skládající se z kvalitních světových i tuzemských interpretů reprezentující od funku, house music přes méně prvoplánové EDM např. až po drum&bass. 

Kořením hudebního playlistu jsou i oblíbené žánrové moderované show jako odpolední Roxtime, pondělní Breakpoint a nedělní Climax s Chrisem Sadlerem doplněné o zahraniční úspěšné show It’s All Gone Pete Tong nebo Hardwell On Air. Nový playlist Dance rádia naladíte v Praze na frekvencích 89,0 a 102,9 FM a také online přes oficální webovky.

Programové změny na Dance rádiu
Rádio přistoupilo ke změnám v hudební dramaturgii, která ještě více akcentuje současné trendy na elektronické taneční scéně. „Snažili jsme se držet žánrovou pestrost v rámci elektronické hudby. Hrajeme největší hity z těchto žánrů a stylů: house, deephouse, progressive, electro, d’n‘b, funky breakbeat až po trance a tech house. Významnou roli hrají i kultovní interpreti z 90tých let a roku 2000 např. Groove Armada, Orbital, Leftfield, Daft Punk, Chemical Brothers“ říká Lenka Maureryová, ředitelka Evropy 2 a Dance rádia a dodává: „Naše programové schéma též prošlo proměnou. Postavili jsme silnou odpolední show, upravili složení a časy oblíbených večerních shows, například Hardwell On Air, Armin van Buuren, Pete Tong atd.“

Personální posila – DJ Roxtar 
DJ Roxtar je nová posila teamu Dance radia a posluchači ho mohou slyšet každý všední den mezi 14.00 – 18.00 hodinou v show s názvem Roxtime. Celý drive je pojatý zábavně, a kromě nových rubrik, zajímavých hostů a soutěží, zde posluchači mohou slyšet ty nejsilnější taneční songy. S Roxtarem Dance rádio spolupracuje i na nové hudební dramaturgii. 

Více o Dance rádiu
V Praze lze rádio naladit na frekvencích 89,0 a 102,9 FM. Podle posledních výsledků měření Radioprojekt si každý týden rádio naladí přibližně 3 desítky tisíc posluchačů. Dance rádio je také možné poslouchat na webu www.danceradio.cz nebo prostřednictvím mobilních aplikací. 

Dodal: Daniel Bacho, danceradio.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika