Chinaski vyrazí na nejvýpravnější turné ve své historii

Chinaski vyrazí na nejvýpravnější turné ve své historii

19. 10. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Největší pódium, jaké lze postavit v českých halách, posuvné LED plochy, jež dokáží dynamicky měnit scénu, jedna z nejlepších zvukových aparatur na světě s mixážním pultem, který je jediným exemplářem ve střední Evropě, nebo zapojení fanoušků do projekcí. To jsou kulisy, ve kterých jedna z nejpopulárnějších českých kapel Chinaski odehraje pětadvacítku svých hitů v rámci turné k aktuálnímu albu Není nám do pláče.
Podzimní šňůra koncertů, před kterou skupina několik měsíců vůbec nevystupovala, začne 24. října v Ostravě a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezitím postupně dorazí i do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce. Vstupenky v síti TicketLIVE rychle mizí. Například O2 arena je vyprodaná a k vyprodání se blíží i další města. Kapela měsíc před začátkem zveřejňuje vizualizaci scény.

Chinaski Stage

„Výprava turné je obrovská, jen technický projekt vznikal tři čtvrtě roku. Z technického hlediska je zajímavé například velké množství LED ploch, z nichž některé jsou pohyblivé a dokáží scénu dynamicky měnit. Tato technologie, která je ekonomicky velmi náročná, je v rámci Česka i Slovenska ojedinělá. Ani z předních světových kapel ji nemá každý,“ říká Martin Duda ze společnosti High Lite Touring, která za koncepcí scény stojí. Diváci v největších českých halách v Praze a Ostravě podle něj navíc ocení i takzvané ledkové prsty, které se dají vysunout nad diváky a vtáhnout je do 3D vnímání obrazu.

„Stejně jako vizuální zážitek jsme řešili i ten zvukový. Naši odborníci dokonale vypočítali, jak aparaturu zavěsit, aby měli lidé co největší zvukový zážitek. Dokonce se nám na turné podařilo získat mixážní pult DiGiCo SD7, který je ve střední Evropě pouze v jediném exempláři,“ doplňuje Duda.

Do koncertu, přesněji řečeno do jeho projekcí, hodlají Chinaski zapojit i fanoušky. Těm stačí pouze nahrát fotku jejich šťastného okamžiku na Instagram s hashtagem #neninamdoplace. „Databázi šťastných okamžiků vytváříme s fanoušky skoro rok. Nyní ji zakomponujeme i do projekcí, takže se lidé uvidí. Vizuál některých skladeb na nich dokonce postavíme,“ popisuje Martin Pokorný z managementu BrainZone.
Technicky náročné koncerty bude kapela týden zkoušet v ostravské OSTRAVAR ARÉNĚ. „Budeme hrát zhruba 25 songů. Zároveň představíme novou zpěvačku, osmnáctiletou Majdu Královou, která si s námi střihne několik písní jako Slovenský klín, Punčocháče nebo Dobráka od kosti,“ vyjmenovává zpěvák Chinaski Michal Malátný a slibuje, že ve vyprodané O2 areně kapela divákům zatančí tradiční novozélandský tanec haku, „Fanouškům jsme tanec slíbili, pokud halu vyprodají, a to se nyní stalo“.

Před koncertem v halách budou mít návštěvníci šanci vidět a navštívit ve virtuální realitě místa, kde se nahrávka Není nám do pláče natáčela.  Hostem turné je slovenský zpěvák Peter Aristone.

Kapela Chinaski se po úspěchu alba Rockfield vrátila s jeho následovníkem Není nám do pláče (BrainZone) letos v květnu. Nová nahrávka opět vznikala pod producentským dohledem zkušeného Grega Havera. Tentokrát ovšem muzikanti kolem frontmana Michala Malátného na několik písniček tým rozšířili o další posilu - producenta Stefana Skarbeka. S nimi nakonec postupně nahrávali v Austrálii, londýnských Dean Street Studios, na Novém Zélandě nebo v kalifornské poušti.

Dodal: Roman Helcl, BrainZone Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHINASKI

Čtvrtek 16. 11. 2017
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
Chinaski
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika