FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Tata Bojs oslaví 30. narozeniny na festivalu Metronome

Tata Bojs oslaví 30. narozeniny na festivalu Metronome
27. 11. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Držitelé devíti Andělů i dalších hudebních ocenění a jedna z nejpopulárnějších domácích kapel Tata Bojs je prvním českým ohlášeným jménem programu nadcházejícího ročníku Metronome Festivalu Prague 2018. A nejen to: „kluci z Hanspaulky“ na festivalu ve velkém stylu oslaví své neuvěřitelné třicáté narozeniny.
V rámci „dne s Tata Bojs“ se představí i několik velmi zajímavých hostů. Kombinace všech jejich jmen vytvoří z tohoto bloku unikátní sestavu české scény. Metronome Festival Prague 2018 proběhne ve dnech 22. – 23. června 2018 již tradičně na pražském Výstavišti. Vstupenky jsou již v prodeji.

Oslavenci Tata Bojs na scénu Moon Stage, kterou vlastně spolu se svými hosty ovládnou na celý páteční festivalový den, pozvali tři generačně spřízněné kapely vesměs z ranku nejoblíbenějších atrakcí festivalové scény. S každou z nich mají ale i další nepřehlédnutelné styčné rysy. Midi Lidi s Tata Bojs nepochybně spojuje nadhled a smysl pro humor, a to nejen po hudební stránce, ale třeba i ve smyslu tvorby klipů a vizuální prezentace. Mezi mnoha cenami ověnčeným kladenským Zrním a Tata Bojs lze najít spojitosti hlavně v neustálé snaze o originální přístup ke každé písni a v zálibě experimentovat se zvukovou stránkou tvorby. Navíc jim též Milan Cais navrhnul scénu pro nedávný koncert ve Fóru Karlín. A kultovní Umakart, který se sejde výhradně pro tuto příležitost po několika letech, a to v exkluzivní sestavě včetně Jaromíra Švejdíka aka Jaromíra99 a Jana P. Muchowa, si o srovnání s Tata Bojs přímo říká dvěma jmény členů: klávesista Jiří Hradil je zároveň členem Tata Bojs, kytarista Dušan Neuwerth je nehrajícím členem, neodmyslitelným ale od jejich zvukařského pultu.

Tata Bojs

„Třicet let je docela dost. V životě kapely rozhodně víc, než v životě lidském, řekl bych. Jsem rád, že můžeme přesně v týdnu výročí založení Tata Bojs zahrát speciální koncert na Metronome Festivalu a začít tím tak sérii oslav, která by měla vyvrcholit na konci roku 2018 velkou tematickou výstavou v galerii DOX,“ říká Milan Cais a s úsměvem dodává: „Zase můžeme oprášit a znovuobnovit hlášku – jsme nejmladší třicet let stará kapela!“ Každá z pozvaných kapel zahraje plnohodnotný, zhruba hodinový, koncert a Tata Bojs pak vystoupí na celou hodinu a půl se svou vizuální show speciálně postavenou pro Metronome Festival Prague 2018.

Tata Bojs založili v roce 1988 stávající členové, bubeník a zpěvák Milan Cais a baskytarista Mardoša, coby žáci základní školy. První léta kapela působila na pražské alternativní scéně, později se začala obracet k širšímu publiku, aniž by však slevila na své kvalitě. Díky tomu jsou Tata Bojs jedním z nemnoha domácích souborů, které mají fanoušky jak mezi popovým publikem, tak alternativními hudebními specialisty. Kapelou prošla řada dalších známých hudebníků, zejména na postu kytaristy, např. Ondřej Ježek (OTK), Marek Doubrava (Hm...) či Maťo Mišík (Gingerhead). Tata Bojs vydali devět řadových alb plus několik dalších nosičů (remixy, živé nahrávky apod.). Jejich koncerty a turné jsou proslulé dokonalou vizuální složkou, jejímž autorem je tradičně sám Milan Cais, který se kromě hudby zabývá výtvarným uměním. „Koncept jedinečných koncertů českých interpretů prosazujeme již od prvního ročníku a jsem ráda, že se právě tyto koncerty staly jedním z poznávacích znamení programu festivalu Metronome. A to, že u nás oslaví svoje narozeniny zrovna Tata Bojs, je pro nás velká radost i čest zároveň a doufám, že stejně jako já se na tenhle speciální den budou těšit i fanoušci,“ dodává Barbora Šubrtová, dramaturgyně festivalu. V minulosti to byli například Monkey Business a jejich tribute Georgi Michaelovi nebo JAR s gospelovým sborem v zádech.

Tím program na Moon Stage nekončí. Dalším zahraničním jménem programu Metronome Festivalu Prague 2018 po již dříve ohlášeném zpěvákovi Tomu Odellovi bude Sister Bliss s Faithless DJ Setem. Jde o DJský projekt členky slavné britské elektronické kapely, pohybující se stylově mezi trip hopem, housem a trancem. Sister Bliss je téměř výhradní tvůrkyní hudební složky tvorby Faithless, operátorkou s elektronickými zvuky i multiinstrumentalistkou, ovládající řadu „živých“ nástrojů.

Dodal: Jana Hofbauer, inspiro-solutions.cz

METRONOME

Pátek 22. 6. 2018 až Sobota 23. 6. 2018
od 1490 Kč
Vystupují:
The Chemical Brothers, Tom Odell, David Byrne, John Cale, Massive Attack, Tata Bojs, Midi lidi, Zrní, Umakart, Sister Bliss, Superorganism, Sexy Dancers, Tatabojs a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |