Franz Ferdinand přivezou nové album

Franz Ferdinand přivezou nové album

09. 01. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zapomeňte na vše, co víte o Franz Ferdinand. Album Always Ascending bude jakýmsi jejich znovuzrozením a triumfálním návratem jedné z nejpopulárnějších skotských kapel. Franz Ferdinand jsou zde s novými nápady a skvělými hudebními experimenty!  
Po prvním singlu Always Ascending nyní Franz Ferdinand představuji další, skvělý Feel The Love Go.
 

Nové album a ještě mnohem více představí kapela 9. března 2018 českému publiku v pražském Foru Karlín.

“Chtěli jsme, aby ta deska nezněla jako nic z toho, co jsme kdy natočili,” tvrdí skupina a první skladba alba v éteru jim dala za pravdu.  

Franz Ferdinand jsou pořádně nastartovaní, přestože došlo v kapele k jedné změně -kytarista Nick McCarthy loni skupinu opustil, aby se mohl věnovat své rodině, a nahradil ho Julian Corrie, milovaná osobnost hudební scény v Glasgow. Ten tak doplnil stálé členy Alexe Kapranose, Boba Hardyho a Paula Thomsona.

Nové album vychází 9. února 2018 a produkoval ho Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, Beastie Boys‬‬‬‬).

“S Philippem jsme už dlouho chtěli spolupracovat.” řekl Alex. “Když jsme spolu mluvili naposledy, nahrával s Beastie Boys. Poprosil jsem šéfa labelu Domino Laurence Bella a manažera Cerne Canninga, aby nás dali dohromady a oni nám říkali, že on je takovou hádankou, že ho nikdo nenajde, že může být na Ibize, nebo v Paříži, že prostě nemají ani tušení, jak ho najít. Ale pak jsem si vzpomněl, že mám jeho číslo, tak jsem mu poslal smsku, že si myslím, že spolu natočíme skvělé album, a on hned odpověděl, že do toho jde.” 

“S Philippem byla nádherná spolupráce. Chápe, co je v emocích důležité, v emocích, které inspirovaly skladbu, a v emocích, které ta skladba ve vás vyvolává, když ji posloucháte. To je důležité. Odtud všechno pochází: zvuk, provedení, tempo, instrumentace, jak daleko stojíte od mikrofonu… prostě všechno.”

Album se míchalo v Philippově studiu Motorbass v Paříži, nahrálo se během dvou týdnů ve studiu RAK a skladby na něj vznikaly během minulého roku na západě Skotska. 

“Bydleli jsme spolu na jednom místě. My a pes. Bylo to opuštěné místo, a to jsme potřebovali. My jsme nedělali jenom LP. My jsme vytvářeli kapelu. Sound. Vesmír. Začali jsme od nuly: bez žádného očekávání. Bylo to osvobozující. Od nuly jsme si vytvořili nový vesmír, který můžeme zabydlet.”

Franz Ferdinand natočili desku, která vás zasáhne nejdřív do srdce a pak do mozku. Je to zvuk pařížských nocí, italského vozu, který sviští po dálnici, pocit radostné euforie…. Do téhle desky se zkrátka zamilujete.

Dodal: Zdena Selingerová, Liver Music, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FRANZ FERDINAND

Pátek 9. 3. 2018
Vystupují:
FRANZ FERDINAND (UK) + support TH!S
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika