Spectaculare 2018: Carlos Cipa & Peter Broderick

Spectaculare 2018: Carlos Cipa & Peter Broderick

12. 02. 2018  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Zahajovací koncert pátého ročníku multižánrového festivalu Spectaculare se povedl na sto procent. Když odhlédneme od lidí, kteří tento svátek hudby poctivě chystají, odvedli skvělou práci i Carlos Cipa a Peter Broderick. Intimní zážitek korunoval prostor, kde se koncert odehrál – Španělská synagoga.
Španělská synagoga zažila v úterý spektakulární akci. Ve společném koncertu tu vystoupili mnichovský producent Carlos Cipa a americký multiinstrumentalista Peter Broderick. Prostor sám o sobě dával celé akci slavnostní nádech -  Vizuální stránku ještě více podpořily světla v režii českého VJe Lukáše Dřevjaného, kterého spíš možná znáte pod značkou oxoo. Ale přejděme k tomu, kvůli čemu jsem synagogu navštívila…

Španělská synagoga

Koncert zahájil skromný představitel současné klasiky Carlos Cipa v melancholicky zasněné poloze.  Cipa má za sebou celkem tři alba. Na svém domovském labelu Denovali se Cipa věnuje solo pianu a komponování jemných melodií, v roce 2016 si střihnul desku rovnou s kvartetem na labelu Autentico Music. Hudebník pražskému publiku představil mimo jiné píseň Today and it’s gone z jeho prvotního alba All Your Life You Walk. Díky tomu, že se koncert odehrával na komorním místě s relativně malým počtem posluchačů, získal na intimitě. Pro Cipův nepopiratelný potenciál dozrát do umělce velkého formátu se toto už příště nemusí povést. I za to festivalu Spectaculare díky.

Carlos Cipa

Peter Broderick předvedl tu divočejší část koncertu, když střídal polohy i nástroje ve svižném sledu. U klavíru, který doplňoval zpěvem, dojal nejednoho posluchače, aby pak rozesmál u veselé písně o psovi. A vzápětí vystřídal dalších pár poloh a nástrojů včetně perkusí. Peter Broderick v české metropoli představil zvuk své aktuální desky All Together Again vydané v listopadu 2017 na labelu Erased Tapes. Třeba houslový kousek The Walk, kdy se Broderickův stín promítal na stěnu chrámu, byl dech beroucí zážitek.

Peter Broderick

Festival Spectaculare zraje a víno a letos zdaleka nekončí – poslední koncert proběhne 23. dubna. Z nabídky si vybere opravdu každý: od milovníka jazzu po fanouška elektroniky. Neváhejte.

Španělská synagoga
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPECTACULARE FESTIVAL

Úterý 6. 2. 2018
Vstup: od 450 Kč
Vystupují:
PETER BRODERICK (US) + support CARLOS CIPA (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika