FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rockový Slunovrat bude letos dvoudenní

Rockový Slunovrat bude letos dvoudenní
12. 04. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Rockový Slunovrat po vydařeném loňském ročníku rozhodně nezahálí a v tomto roce slibuje ještě velkolepější a bohatší hudební program. Poprvé v novodobé historii bude dvoudenní, konat se bude od pátku 1. června do soboty 2. června.
Festivalový areál se v posledních letech stále rozšiřuje a ani tentokrát tomu nebude jinak. Ke kouzelnému prostředí Lesního divadla v Řevnicích a přilehlého lesa letos přibyde ještě rozlehlý prostor na překrásné louce, kde vyroste nová velká stage. 
Jelikož pořadatelé ani letos nepřestávají lovit velké hvězdy všech hudebních žánrů, mohou se návštěvníci opět těšit na nadupaný hudební program. Velkým tahákem letošního ročníku je australský hudební mág Dub FX, který předvede energické vystoupení plné dubu, street performer a beatboxu. Po roce se do řevnického lesa vrátí bosenská Dubioza Kolektiv, která se loni svou živelnou směsí dubu, reggae, punku, rocku a hip-hopu postarala o nezapomenutelný závěr festivalu. Dalším zahraničním interpretem bude rakouská Russkaja, charakteristická energickým mixem polky, ska, punku a zvuků tradiční ruské hudby. 

Rockovy Slunovrat

Z Maďarska pak do Řevnic keltské punkové rytmy přiveze kapela Paddy and the Rats. Žánrově si bude rozumět s českými Pipes and Pints, kteří prosluli díky netradičnímu spojení punk rocku se zvukem dud. Již potřetí si na Rockovém Slunovratu zahrají miláčci české hudební scény Mig 21, jejichž originální texty a nezaměnitelná hudební díla si nekonečné zástupy fanynek i fanoušků prozpěvují už 20 let. 
 
I když se z dosavadního výčtu účinkujících může zdát, že Rockový Slunovrat žánrově neodpovídá svému názvu, není tomu tak. Amfiteátr Lesního divadla bude využit jako stage pod hlavičkou Rádia Beat, které je generálním mediálním partnerem festivalu. Na své si tak přijdou milovníci, rocku, punk rocku, post-hardcore nebo indie-rocku. Ti se mohou těšit například na Portless, kteří vzešli z oblíbených Support Lesbiens, v čele s charismatickým Kryštofem Michalem. Zahrají také stálice české hudební scény Skyline.  Svůj pulsující strhující koncert z loňského roku v roce 2018 zopakují TiNG! Jako doma jsou už řevnickém lese Fast Food Orchestra, kteří svou chytlavou show opět rozproudí davy.  

Dalšími interprety, kteří se na festivalu objeví, jsou drum´n´bassoví Le Pneumatiq, rock´n´rollové divy Sour Bitch, post-hardcoroví Skywalker, indie-rockoví I Love You Honey Bunny,  ska-souloví Discoballs nebo energičtí Malalata. Pořádně to rozbalí i partička Jägermeister DJs v čele s DJ Akvamen a Forrest Pine. Z místních rodáků, kteří ale nejsou známí jen v Poberouní, zavítají na lesní pódia Lety Mimo, Timudej nebo Klika. 

Již zmíněné rozšíření areálu na louku nepřipraví návštěvníky o romantická zákoutí mezi stromy, která si za poslední roky zamilovali. Právě naopak. Hranice areálu se posunou ještě dál do lesa, což dává organizátorům možnost objevit dosud nevyužitá magická místa, která okolí Lesního divadla nabízí. Kromě pestré plejády chill-zón si návštěvníci budou moci užívat nepřeberného množství gastro stánků. Protože bude festival dvoudenní, nabídnou organizátoři několik možností stanování. 

Více informací naleznete na http://www.rockovyslunovrat.cz, kde jsou k zakoupení i vstupenky. 

Dodal: Zuzana Kantorová, Nedori
ROCKOVÝ SLUNOVRAT

ROCKOVÝ SLUNOVRAT

Pátek 1. 6. 2018 až Sobota 2. 6. 2018
Vystupují:
Dub FX (AUS), Dubioza Kolektiv (BiH), Russkaja (AT), Paddy and The Rats (HU), MIG 21 (CZ), Pub Animals (CZ), Discoballs (CZ), Fast Food Orchestra (CZ), Timudej (CZ), Le Pneumatiq (CZ), TiNG! (CZ), Pipes And Pints (CZ), Skyline (CZ), Sour Bitch (CZ), Skywalker (CZ), I Love You Honey Bunny (CZ), Portless (CZ), Malalata (SK), Gate (UK), Jay Delver (CZ), Dr. Kary ft. Major P (CZ), Duneni.cz (CZ)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |