FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Metronome Festival Prague oznamuje další účinkující

Metronome Festival Prague oznamuje další účinkující
12. 04. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Po řadě postupně oznamovaných headlinerů dnes Metronome Festival Prague představil program po dnech a oznámil mnoho dalších hudebních hvězd. Najdeme mezi nimi jak nové objevy z domova i ze zahraničí, ale také několik zvučných jmen. Vedle hlavních hvězd The Chemical Brothers a Massive Attack se návštěvníci můžou těšit na kultovní Sexy Dancers nebo třeba Superorganism.
Metronome Festival Prague proběhne ve dnech 22. – 23. června 2018 tradičně na pražském Výstavišti. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách www.metronomefestival.cz a v síti Ticketpro.

Bokka

Metronome Festival Prague nabízí mimořádně široké žánrové spektrum kapel od klasického rocku po taneční hudbu a nejrůznější odrůdy alternativních žánrů. V minulých týdnech festival oznámil hlavní jména letošního ročníku, kterými jsou The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne, Tom Odell a John Cale. Nyní přidává spoustu dalších jmen a zveřejňuje téměř kompletní program obou dnů, který uspokojí fanoušky zavedených interpretů i ty lačnící po nových nadějných jménech hudební scény. 

„Přivézt The Chemical Brothers a zároveň Massive Attack byl jeden z mých největších hudebních snů a jsem nadšená, že se nám to podařilo již na třetím ročníku Metronome Festivalu. Koncerty obou intepretů pro mě vždy byly nezapomenutelné a věřím, že podobný zážitek si odnesou i návštěvníci našeho festivalu,“ říká Barbora Šubrtová.  

Nově oznámeným headlinerem české části programu jsou vpravdě kultovní Sexy Dancers. Po dvaceti letech od vydání debutového a doposud jediného alba Butcher´s On TheRoad s jedním z největších českých hitů 90. let Slim Jim se s nimi vrátí na pódium jeden z velkých funkových projektů Romana Holého. Základní muzikantské složení tvoří členové kapel J.A.R. a Illustratosphere s Danem Bártou a Darou Rolins u mikrofonů. „Na Metronomu si zahrajeme před lidmi po dvaceti letech. Věřím, že to bude stát za to. Jako účinkující navíc shlédneme koncerty našich mnohem lepších zahraničních kolegů zdarma,” popisuje Roman Holý. Daniel Bárta říká: „Současná situace na české popové scéně ke comebackům polozapomenutých legend, jako jsou například Sexy Dancers, bohužel přímo vybízí.“

Mezi novinkami zahraniční scény zaujme zejména česká premiéra indiepopových Superorganism. Mezinárodní kapela, složená z všestranně umělecky talentovaných Britů, Australanů, Novozélanďanů, Japonců a Korejců se zformovala v loňském roce, v současné době většina souboru obývá jeden společný dům-studio v Londýně. Superorganism debutovali eponymním albem letos v březnu a v létě se objeví na mnoha zásadních festivalech, jako jsou Primavera Sound, Melt! nebo Lollapalooza. Prorazili i v českých rádiích, kde boduje např. jejich singl Everybody Wants To Be Famous.

V pátek 22. června se návštěvníci můžou těšit zejména na české interprety, mezi nimiž budou např. hiphopoví Prago Union, rockoví Th!s s Vojtou Kotkem nebo Ventolin, elektronický projekt Davida Doubka. Jedním z vrcholů dne pak bude zmíněná premiéra Sexy Dancers a vystoupení již oznámených hvězd, kterými jsou mladý britský písničkář Tom Odell, ikona undergroundu John Cale, který nabídne průřez svou padesátiletou kariérou od The Velvet Underground až po současnost a trip-hopové legendy Massive Attack. Páteční program uzavírá také unikátní program k 30. narozeninám Tata Bojs, kterým jako hosté s plnohodnotnými sety vystoupí Umakart, Midi Lidi, Zrní a s DJ setem také bubeník Blur Dave Rowntree.

Sobotní program nově rozšiřují především Superorganism, rockové kapely Husky Loops a Brunettes Shoot Blondes, tahouni polské alternativní scény Bokka nebo rakouští Cari Cari. Vrcholem druhého dne Metronome Festivalu bude vystoupení Davida Byrna, zpěváka kultovní kapely Talking Heads, k jeho aktuálnímu a úspěšnému albu American Utopia a hodinu a půl dlouhý live set The Chemical Brothers s jedinečnou audio-vizuální show. O afterparty se postará Sister Bliss s Faithless DJ setem.

Program zahrnuje také čerstvé objevy ze světa, které nachází pro návštěvníky festivalu jeho programová ředitelka Barbora Šubrtová zejména na zahraničních showcaseových přehlídkách. Na výběru domácích nadějí spolupracovala dramaturgie mimo jiné s Rádiem Wave, které zaštítilo jednu ze scén, na nichž se budou čeští interpreti prezentovat.

Metronome Festival není ojedinělý pouze zajímavými interprety, ale i nabízeným komfortem v průběhu festivalu. Díky podpoře generálního partnera České spořitelny a hlavního partnera Hlavní město Praha má akce jedinečné podmínky a návštěvníkům nabídne komplexní služby. 

„Festival Metronome podporujeme od samého začátku a já jsem nadšená, že se organizátorům během pár let podařilo vybudovat akci mezinárodního formátu. Pro město je samozřejmě i důležité, že se Metronome koná na Výstavišti, protože to je místo, které rozvíjíme a do budoucna se zcela promění,” říká Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy.

„Česká spořitelna dlouhodobě podporuje kulturu i sport, stejně tak rozvoj mládeže a dětí. Metronome Festival svou odvážnou a hledačskou dramaturgií z Prahy konečně učinil světovou festivalovou metropoli. Jsem moc ráda, že máme šanci být jeho partnery a představit nejen našim klientům to nejzajímavější ze světové i domácí scény. Osobně se těším na vycházející hvězdu Toma Odella i skvělé domácí Tata Bojs,“ říká Monika Hovorková, ředitelka marketingu České spořitelny.

Mezi nespočet výhod festivalu patří vysoká úroveň komfortu s dostatkem klidových a stíněných zón či hygienické zázemí na té nejvyšší úrovni, jako jsou např. keramické toalety s teplou vodou. Návštěvníci se mohou těšit na speciální gastro koncept s bary, restauracemi a stánky po celý den. Festival dbá i na ekologické řešení svého fungování, a to v podobě vratných kelímků nebo bambusového nádobí.

„Metronome Festival Prague, to je takový velký, pohodlný hudební obývák. My jsme sice v Praze doma, ale doufáme, že pozvání k nám na návštěvu vyslyší nejen kolegové Pražané, ale i mnoho hudebních příznivců z celé republiky i zahraničí. Garantujeme nejen skvělé hudební zážitky, ale i zábavný víkend na pohovce našeho hudebního obýváku, který jsme pro diváky připravili. Od jiných festivalů nás odlišují právě nadstandardní podmínky, proto vedle propracovaného ozvučení, světelné show a skvělých interpretů nabízíme i řadu neobvyklých služeb, od keramických toalet s teplou vodou přes kvalitní gastronomické zážitky bez dlouhých front až po kompletní zázemí chillout zón,“ popisuje David Gaydečka, producent Metronome Festival Prague.

Dodal: Jana Hofbauer, inspiro-solutions.cz

METRONOME

Pátek 22. 6. 2018 až Sobota 23. 6. 2018
od 1490 Kč
Vystupují:
The Chemical Brothers, Tom Odell, David Byrne, John Cale, Massive Attack, Tata Bojs, Midi lidi, Zrní, Umakart, Sister Bliss, Superorganism, Sexy Dancers, Tatabojs a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |