Koncert Gregoryho Portera v Praze již příští týden

Koncert Gregoryho Portera v Praze již příští týden

18. 04. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již v pondělí 23. dubna, se v pražském Foru Karlín uskuteční velmi očekávaný koncert amerického jazzového zpěváka Gregoryho Portera, dvojnásobného držitele hudební ceny Grammy.
Porter se vydal na celosvětové turné krátce po vydání svého nového alba Nat King Cole & Me, které vyšlo v říjnu roku 2017. Koncerty po celém světě má naplánované až do konce roku 2018. 

Gregory Porter
 
A jaké skladby na letošním pražském koncertu lze očekávat? Porter tu před publikum předstoupí s klasickou verzí koncertu. Jeho program by měl být sestaven z nejzásadnějších skladeb mapujících průřez jeho fascinující kariérou.
 
Těšit se můžeme písně Holding On, Take Me To The Alley, Liquid Spirit nebo When Love Was King a mnohé další. V doprovodné kapele se na Hammondovy varhany představí český jazzový muzikant Ondřej Pivec, žijící v New Yorku. 
 
Koncert podobný tomu pražskému se odehrál 11. dubna v Cardiffu ve Walesu. Díky recenzi si můžeme udělat bližší představu jak o kapele Gregoryho Portera, která „vypadala, jako by na pódium příšla rovnou z jazzového baru v Harlemu“, tak o setlistu. Krom největších hitů jako například Hey, Laura mohlo publikum naživo slyšet i skladby z posledního alba Nat King Cole & Me, třeba soulově-jazzová Smile, svižnější L-O-V-E nebo osobní I Wonder Who My Daddy Is. 
 
Původní znění recenze koncertu naleznete zde: 
http://www.buzzmag.co.uk/uncategorized/gregory-porter-live-review-2/
 
Pražský koncert 23. dubna 2018 ve Foru Karlín bude jedinou koncertní zastávkou Gregoryho Portera v České republice. V prodeji zbývá několik desítek vstupenek, které jsou k dispozici v síti Ticketpro. Koncert se koná v rámci festivalu True Music (www.truemusic.cz).
 
Svým výrazným a přitom neuvěřitelně hebkým barytonovým hlasem si Gregory Porter za krátkou dobu podmanil celý svět. Jeho hudba je směsí jazzu, funku, soulu, R&B, gospelu 
 
i popu. Jeho čtyři vydaná alba byla odměněna pozvánkou na udílení cen Grammy. První dvě desky (Water a Be Good) získaly nominaci, třetí a čtvrté album (Liquid Spirit a Take Me to the Alley) už mu přinesly zlatý gramofonek. Nejnovější album Gregoryho Portera (Nat King Cole & Me) je poctou jeho idolu, legendárnímu zpěvákovi, pianistovi a skladateli.


Dodal: Zdena Selingerová, Liver Music, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GREGORY PORTER

Pondělí 23. 4. 2018
Vystupují:
GREGORY PORTER
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika