Před Queens Of The Stone Age zahraje Nick Valensi z The Strokes

Před Queens Of The Stone Age zahraje Nick Valensi z The Strokes

02. 05. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
20. června Forum Karlín přivítá americkou rockovou kapelu Queens Of The Stone Age, která vyrazila na další své turné, aby svým fanouškům představila své aktuální album Villains. Kapela nyní oznámila, že support jejího koncertu obstará Nick Valensi ze The Strokes se svoji novou kapelou CRX.
Vstupenky za 990 Kč + poplatky jsou v předprodejích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 1.100 Kč.

CRX

Nick Valensi, kytarista slavných The Strokes, prostě zatoužil po novém projektu - chtěl hrát a tak vznikla formace CRX. “Úplně mě popadla touha vystupovat před publikem a dělat všechno jednodušeji," říká Valensi. “The Strokes už dnes tolik nevystupují, a když se nám to podaří, je to skvělé, ale dostalo se to do fáze, kdy jsem potřeboval tohle nějak vyrovnat projektem, s kterým bych mohl kdykoliv vyjet na turné. A představa, že budu hrát po klubech, mě úplně nadchla." 

Valensi ale nemohl vystupovat bez nových písniček a také si uvědomoval, že bude muset začít zpívat. “Bylo to jako proces učení,” dodává Valensi. “Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, jak zní můj hlas nejpřirozeněji a co chci vlastně sdělit."  

První věci, které Valensi složil, byly agresivnější, riffy protkané skladby, jako je hrozivá Unnatural, která svým tempem připomíná speed metal, nebo těžká a zamlžená Broken Bones. Další skladby ale jdou dál - Valensi se nechal inspirovat sedmdesátkovým popem a osmdesátkovou novou vlnou (Ways To Fake It nebo One Track Mind).

Když jeho písničky začaly dostávat tvar, Valensi si pozval pár spolehlivých hudebníků a požádal je o spolupráci. Tak je v CRX vedle Valensiho, který hraje na kytaru a zpívá, hráč na basovou kytaru Jon Safley, klávesák a zpěvák Richie Follin, bubeník Ralph Alexander, a kytarista Darian Zahedi. Polovina z deseti písniček alba New Skin vznikla ve spolupráci s dalšími členy kapely. 

Po vzniku několika demonahrávek Valensi oslovil Joshe Hommeho z Queens Of The Stone Age a poprosil ho o názor a případnou pomoc při produkci desky. Té se Josh Homme s nadšením ujal a debutové album CRX New Skin bylo nahráno v jeho Pink Duck Studios v Burbanku. Deska vyšla 28. října 2016 na Columbia Records, symbolicky 15 let od vydání debutu The Strokes. Začala psát nová kapitola Valensiho kariéry. “Cítím se jako kluk - všechno je jakoby nové a tak trochu strašidelné - je to ale zároveň obrovská zábava." 

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

QUEENS OF THE STONE AGE

Středa 20. 6. 2018
Vstup: od 990 Kč
Vystupují:
Queens Of The Stone Age (USA), CRX (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika