GusGus představí nové album po Colours of Ostrava i v Praze

GusGus představí nové album po Colours of Ostrava i v Praze

02. 05. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Islandská elektronická legenda GusGus zahraje u nás letos nejen na festivalu Colours of Ostrava, ale také na samostatném koncertu 4. října v pražském klubu Roxy.
Formace, v jejímž čele stojí zakládající tandem, frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, na obou koncertech představí své desáté album nazvané Lies Are More Flexible, které právě vychází. Obsahuje osm skladeb a vychází po čtyřleté studiové pauze. Jako jeho první ochutnávku GusGus vypustili singl Featherlight, zvukově epickou hypnotickou skladbu, která se například ve Švédsku stala nejstahovanější písní na iTunes.

GusGus
 
GusGus od vlastního hudebního pravěku ctí labely Kompakt nebo 4AD, pod nímž vydávají i takové ikony jako The National, Future Islands nebo Pixies. V čele GusGus aktuálně stojí dva zakládající členové, frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, ve svých počátcích ale celé progresivní uskupení čítalo dvanáct hlav, k nimž se v průběhu let řadila např. i zpěvačka Emilíana Torrini.  
 
Pokud byste GusGus chtěli definovat zvukově a žánrově, musíte rozvibrovat čistá fakta i vlastní posluchačskou a diváckou fantazii. V dosavadních devíti studiových dobrodružstvích slyšíte gradující techno smrště, hutný a temnější house i výbuchy popové euforie. Jejich tvorba působí jako sebe-uvědomělá exkurze po nejrůznějších dimenzích elektronické a taneční hudby. Nic z toho přitom není jakkoliv povrchní nebo naopak přehnaně akademické. GusGus jsou sice interdisciplinární skupinou všestranných osobností, v první řadě jde ale o geniálně stavěný stroj s mocí vychrlit zábavnou audiovizuální show, v níž se minulost prolíná s budoucností, islandský chlad s přímočarou touhou dobýt všechny taneční parkety světa.    
 
Koncert uvádí Colours Selection. Vstupenky budou v prodeji od 4. května, 10.00, v síti GoOut, cena v předprodeji 590 Kč, na místě pak 650 Kč. Více informací na www.colours.cz.


Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GUSGUS

Čtvrtek 4. 10. 2018
Vstup: od 590 Kč
Vystupují:
GusGus (Island)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika