FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Arcane Roots hlavní hvězdou United Islands

Arcane Roots hlavní hvězdou United Islands
22. 05. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V termínu 22.–23. června se v pražském Karlíně uskuteční patnáctý ročník oblíbeného open air festivalu United Islands of Prague. Hlavním letošním headlinerem bude trojice energických rockerů Arcane Roots z Velké Británie. Vedle hvězd světového formátu si na velké festivalové stage letos nově zahrají i mladé talenty ze soutěže Objevy United Islands. O vítězích se rozhodne prostřednictvím hlasování, které právě startuje. 
Hlavní hvězdou jubilejního patnáctého ročníku budou rockeři Arcane Roots, kteří jsou v současnosti označováni jako jedna z nejoblíbenějších kapel ve Velké Británii. Pro jejich tvorbu je charakteristické prolínání několika směrů současného alternativního rocku. Nejčastěji bývají přirovnáváni ke skotské rockové skupině Biffy Clyro, se kterou před časem v roli předskokanů absolvovali úspěšnou tour. Na pódiu trojice rockerů v čele s charismatickým zpěvákem Andrewem Grovesem přímo překypuje energií a předvádí nezapomenutelnou živelnou show. Návštěvníci se o tom budou mít možnost přesvědčit na vlastní kůži v sobotu večer na hlavní stage. 
 

Arcane Roots ale program zdaleka nekončí. Na 90 000 metrech čtverečních a více než patnácti podiích se totiž v průběhu festivalu vystřídají desítky pečlivě vybraných hudebníků. Dalšími zahraničními interprety bude například rakouská indie rocková formace At Pavillon, mladá pop rocková kapela Vama z Rumunska nebo německá indie rocková pětice Leoniden. Neméně zajímavý pak bude i výčet tuzemských vystupujících. Za zmínku stojí například uhrančivá slovenská indie elektronická čtveřice Says nebo nebroušení alternativní rockeři John Wolfhooker. Návštěvníci se mohou těšit i na vystoupení ostřílených stálic české hudební scény jako jsou David Koller, Buty či Vypsaná Fixa. Kompletní přehled interpretů pořadatelé uvádějí na stránkách unitedislands.cz a facebook.com/unitedislandsofprague/.

Startuje hlasování do soutěže Objevy United Islands. Vítěze na hlavní stage uvede David Koller

Velkou inovací letošního ročníku je soutěž Objevy United Islands, která je určená méně známým hudebním projektům. Jejím hlavním cílem je pomoci mladým talentům nastartovat kariéru a získat první větší zkušenosti hraním na velké stage před početným publikem. Hlasování bude probíhat od středy 23. května na unitedislands.cz/objevy, kde zájemci mají možnost podpořit své favority. Z nich pak bude vybráno 15 finalistů, kteří vystoupí během klubové noci a na hlavních pódiích festivalu. O absolutním vítězi rozhodne v průběhu festivalu kromě hlasujících diváků i skupina Objevitelů složená z muzikantů a profesionálů z hudební branže v čele s Davidem Kollerem, který bude talentovanému nováčkovi dělat „předskokana“ a uvede ho na hlavní festivalovou  stage před několikatisícový dav diváků. 

Dodal: Zuzana Kantorová, Nedori
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 21. 6. 2018 až Neděle 24. 6. 2018
Vystupují:
ARCANE ROOTS (UK), LEONIDEN (DE), AT PAVILLON (AT), VAMA (RO), DAVID KOLLER (CZ), VYPSANÁ FIXA (CZ), BUTY (CZ), HEARTS HEARTS (AT), BLACKOUT PROBLEMS (DE), ALEX MERCADO (MEX), THOMAS OLIVER (NZ), JOHN WOLFHOOKER (CZ), PIANO (CZ), SAYS (SK), THE DRAIN (CZ) + DALŠÍCH 100 ÚČINKUJÍCÍCH NA 15 SCÉNÁCH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |