Midi Lidi vydávají soundtrack k filmu Prezident Blaník

Midi Lidi vydávají soundtrack k filmu Prezident Blaník

06. 06. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čtvrt roku po premiéře filmu Prezident Blaník, k němuž vytvořili ikonický soundtrack, vydávají MIDI LIDI hudbu z filmu také k domácímu poslechu. Nejprve si ji přednostně užili přispěvatelé Hithit kampaně a nyní k dispozici všem fanouškům filmu, skupiny i Tondy Blaníka.
Na co je možné se těšit, odkrývá frontman skupiny Petr Marek: “Je to hodina a půl hudby, většinou ryze elektronické, čímž nejspíš potěšíme ty zaryté příznivce našeho prvního alba Čekání na robota, kteří nám nemohou odpustit, že jsme postupem času začali hrát i na kytary. Pro ně je skvělou zprávou to, že drtivá většina soundtracku byla složena v mobilním telefonu, což se koneckonců hodí k životnímu stylu Tondy Blaníka, jemuž je mobil hlavním výrobním prostředkem. Kromě toho je na albu několik oslavných písní o Miloši Zemanovi z Tondovy prezidentské kampaně.”



Písně Ši ši Miloši a Ty jsi můj sen zpívá přímo herecký představitel Tondy Blaníka Marek Daniel. 

​Playlist celý soundtrack:
https://soundcloud.com/midilidi/sets/prezident-blanik-soundtrack

Na otázku, proč soundtrack vychází až nyní, Petr Marek odpovídá: “Filmová hudba se uvnitř filmu řídí jinou než ryze hudební logikou a jen tak ji překlopit na album by byl nesmysl. Proto máme ve zvyku na ní po dokončení filmu dále pracovat tak, aby se z jednotlivých útržků staly plnohodnotné skladby. A taky jsme se dost flákali.”
To zřejmě v kontrastu s výrobou hudební stopy filmu samotného, která byla hotova v rekordním čase během natáčení a stříhání v průběhu prezidentských voleb.
Nutno dodat, že na albu je i původní píseň Tomáše Kluse Tonda to dá. Album je k dispozici jako mp3 download.

Dodal: Martina Reková, 4Press
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika