Druhá Šance 4th edition

Druhá Šance 4th edition

12. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 07.10. 2006 se v olomouckém Apetit Music Clubu uskuteční již čtvrté pokračování prestižní taneční soutěže pod názvem DRUHÁ ŠANCE.
Druhá Šance je street dance (resp. hip hop dance) battle, který v Olomouci pravidelně dvakrát ročně pořádá místní Alyaschca Crew. V rámci akce probíhá hlavní battle v disciplíně hip hop new style 2vs2, ke kterému jsou vždy přiřazeny battly v jiných streetových disciplínách. Tentokrát půjde o locking battle 1vs1 a house dance battle 1vs1.

Přihlášeno je cca 40 párů na hip hop new style, 16 tanečníků na locking a 16 tanečníků na house dance. Mezi přihlášenými tanečníky jsou i vítězové předchozích kol soutěže, několik mistrů ČR v hip hop dance, ale i tanečníci pyšnící se titulem mistra světa. Půjde tak o jednu z tanečně nejkvalitnějších soutěží v České republice. Těšit se tedy můžete např. na:
- BDS Academy Praha
- Beat Up Brno
- Break Beat České Budějovice
" Dynamic Studio 6 Brno
- Komixans Žilina
- Street Dance Academy Bratislava
- T-Bass Hradec Králové
- atd.

Start soutěže je plánován na 14:00 hod., tanečníci mají vstup zdarma, diváci zaplatí 100 Kč. O volné vstupenky bude možno soutěžit na Fajn rádiu Hity i přímo na webových stránkách Alyaschca Crew. Celou akci budou speakerovat LayDee & Shpek (Alyaschca Crew), hrát tanečníkům bude Dj Hanes (4 Lazy Bones Praha).

NĚCO MÁLO Z HISTORIE DRUHÉ ŠANCE

V současné době máme již za sebou pořadatelství tří street dance battlů pod názvem DRUHÁ ŠANCE (1st, 2nd & 3rd edition). Premiéra se uskutečnila 30. dubna 2005 za účasti 40 párů z České republiky a Slovenska, druhé vydání se konalo 24. října 2005. Toho se zúčastnil zhruba stejný počet párů na hip hop new style a doplňkově také 20 tanečníků na popping (boogaloo) (vše absolutní špička - to nejlepší, co může ČR nabídnout). Právě popping battle, který jsme zařadili v podstatě doplňkově, se setkal s velmi kladným hodnocením, proto jsme se rozhodli, že doplňkově budeme ke každému hip hop new style battlu přidávat i battle v jiné taneční disciplíně (boogaloo, locking, break dance, apod.). Třetí pokračování akce 29. dubna 2006 tak hostilo historicky první locking battle v České republice.

Kromě tanečníků z ČR a Slovenska si v Olomouci zasoutěžili i tanečníci z Polska, Německa, Francie, Brazílie.

Premiérovou Druhou Šanci vyhráli Lacistrike (SVK) a Paul (USA) ze Street Dance Academy, na druhém vydání dominovali Wahe (Disko Satelit) a 2style (Poppin´ Masters) a 3rd edition ovládli zase bratři Zvarovi (BDS Academy). Vítězství v popping battlu si z Olomouce odvezli Spy Roby (The Next Movement) a Pego (ExJumpers), první lockingový battle v ČR vyhrál již zmiňovaný Wahe (Disko Satelit).

Ještě nikdo nedokázal na Druhé Šanci zvítězit dvakrát. O tom, zda bude toto pravidlo platit i nadále, rozhodne pětičlenná porota v čele se Sandrou Benoist (O´Kolors Organization), která na soutěž přijede z Paříže. Sandra spolupracuje s firmami jako Reebok, Nike či Décathlon, ale hlavně patří mezi přední francouzské lektorky dancehallu, tj. tanečního stylu, který můžete vidět v klipech Seana Paula, Daddy Yankeeho, Beenie Mana, apod.

Den po samotném battlu, tj. v neděli 08/10 2006 pořádá Alyaschca Crew v Olomouci dancehall workshop právě s tímto exkluzivním hostem. Taneční styl dancehall u nás stále není příliš rozšířen, přestože je jinde ve světě velmi populární. Rádi bychom tak alespoň malou mírou přispěli k posunu i v této oblasti.

Více informací o workshopu a přihlášení na něj najdete na webových stránkách pořádající Alyaschca Crew:
www.alyaschcacrew.com.

SOUHRN

DRUHÁ ŠANCE 4TH EDITION
datum: 07/10 2006
místo konání: Apetit Music Club /ex S-klub/ Olomouc
start: 14:00 hod.
vstup: 100 Kč

DANCEHALL WORKSHOP
datum: 08/10 2006
místo konání: KD Lola Olomouc
start: 10:00 hod. a 15:00 hod.

KONTAKTY & ODKAZY

ALYASCHCA CREW
web: www.alyaschcacrew.com
e-mail: ac@alyaschcacrew.com
telefony: (+420) 608 938 894 (LayDee)
(+420) 776 253 592 (Alča)
(+420) 777 810 638 (BlaBla Dejv)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika