Jamajské duo Sly & Robbie už za týden v Lucena Music Baru

Jamajské duo Sly & Robbie už za týden v Lucena Music Baru

01. 08. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Naprosto zásadní rytmické duo jamajské muziky Sly & Robbie vystoupí už příští středu 8. srpna v Lucerna Music Baru, shodou okolností na den přesně 7 let od jejich poslední návštěvy Prahy. Tentokrát s nimi navíc přijedou hned dva velké hlasy reggae music.
Premiérově u nás přivítáme jamajskou legendu Johnnyho Osbourna a britsko-jamajského zpěváka Bitty McLeana. To vše navíc proběhne za podpory ostřílené kapely Taxi Gang. Vstupenky pořídíte v předprodeji za 590 Kč (+ poplatky) na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Na místě 690 Kč.

Sly & Robbie

Sly Dunbar a Robbie Shakespeare jsou jednou z důležitých producentských dvojic 20. století. Z jejich více než čtyřicetiletého hudebního vztahu se zrodilo odhadem kolem 200 000 skladeb. Hodně toho vyšlo na jejich vlastní značce Taxi Records, ale zdaleka nejen tam. Mnozí z nás tyto dva jamajské muzikanty považují za vůbec nejoriginálnější rytmické duo v historii, které posluchačům zásadně rozšířilo hudební obzory napříč žánry. Za těch 40 let spolupracovali s mnoha velkými jmény, z reggae světa jsou na seznamu největší legendy jako Peter Tosh, Black Uhuru, Toots & The Maytals, Dennis Brown, Shaggy, Beenie Man nebo Sean Paul. Ze světa mimo reggae pak mnohé mohou překvapit spolupráce se jmény Bob Dylan, Rolling Stones, Grace Jones, Joe Cocker, Sting, Carlos Santana, Sinead O'Connor, Madonna, Herbie Hancock, Robert Palmer a mnoho dalších. 

Společně se Sly & Robbie vystoupí na kruhovém pódium Lucerna Music Baru jamajský veterán Johnny Osbourne, který je považován za jednu z hlavních postav počátků jamajského dancehallu. Zpíval už koncem 60. let, zažil aktivně kultovní Studio One a nahrál několik velkých hitů pro Jammy´s a později i pro newyorský label Massive B. Spolu s ním si navíc zazpívá poprvé v Česku i britsko-jamajský zpěvák Bitty McLean, který se specializuje na lover´s rock a soulové reggae. Bitty měl už počátkem 90. let tři hity v britské Top 10 a s duem Sly & Robbie spolupracuje již od roku 2007.

Letos slavíme 50 let od vydání songu Do the Reggay od Toots and the Maytals, který vlastně pojmenoval celý žánr. Lucerna Music Bar proto ve spolupráci s Jahmusic připravil celou sérii jamajských koncertů, která odstartovala koncerty Horace Andyho a Israel Vibration. V srpnu nás čekají Sly & Robbie, 24. září Toots & The Maytals a 18. října The Mighty Diamonds. Přijďte si užít positive vibes a oslavit s námi 50 výročí reggae music. 

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SLY & ROBBIE & TAXI GANG

Středa 8. 8. 2018
Vstup: 590 - 690 Kč
Vystupují:
Sly & Robbie & Taxi Gang feat. Johnny Osbourne, Bitty McLean, Junior Natural
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika