Umek se vrátí do Brna

Umek se vrátí do Brna

04. 12. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headlinerem dubnové noci Elektra bude ikona světového techna UMEK. Zkušený slovinský producent a jeden z TOP světových DJs se na jaře vrátí do Brna. Svou energickou tech-houseovou produkci představí 26. dubna 2019 fanouškům na Flédě.
Více než dvě dekády na vrcholu, ročně přes 100 vystoupení na předních pódiích po celé planetě a k tomu asi 1000 nahrávek, které nesou jeho jméno. UMEK je prostě k nezastavení a po podzimní Apokalypse se na Moravu chystá s novým materiálem. Odkazuje jím k vlastním hudebním kořenům - tvrdému devadesátkovému undergroundu. Předprodej bude zahájen ve čtvrtek 6.12. v 10:00 na goout.cz, smsticket.cz a v Indies.

Umek

Lublaňský rodák Uroš Umek aka UMEK se více než dvacet let drží mezi světovou DJskou elitou. Jeden z nejprodávanějších producentů v historii serveru Beatport uchvacuje po celou svou kariéru schopností neustálé inovace a nastolování stále nových výzev. „Chci si myslet, že prodejní úspěchy vychází z kvality mé práce. (…) Během kariéry jsem dal dohromady velmi rozmanitý materiál. Jsem jednoduše odjakživa zvědavý, stále před sebou vidím spoustu věcí, které bych ještě mohl udělat, slyšet, vidět a hlavně dosáhnout,“ vysvětluje UMEK pro magazín Billboard a dodává: „Poslední dva roky jsem postupně vyvíjel a ladil nový zvuk. Teď konečně jsem blízko bodu, kdy budu naprosto spokojený s výsledkem.“ Aktuální nahrávky Hell Archetypes, Collision Wall nebo Amnesiac dokládají, že se UMEK vrací k temnému undergroundovému tónu své někdejší tvorby.

V 90. letech UMEK začínal s pořádáním prvních ilegálních rave party v bývalé Jugoslávii. Stál tak u zrodu tamní techno scény. Po letech rozmanitých elektronických experimentů dnes slovinská hvězda platí za jednoho z nejrespektovanějších producentů žánru vůbec. Podle DJ Magu se dlouhodobě řadí do TOP 10 DJs planety. Je pravidelným headlinerem velkých tanečních akcí a festivalů jako je Tommorowland nebo EDC Las Vegas. „Je zajímavé vidět, jak se techno, ten ‘bastard elektronické scény’, rebelský a nepolapitelný žánr, zformovalo v jednu z hlavních hybných sil,“ popisuje UMEK pro server Iconic Underground aktuální vzestup undergroundového techna.

UMEK opakovaně získal ocenění nejlepšího tvůrce v oblasti techno/tech-house. To se mu povedlo jak v Beatport Music Awards, tak také podle International Dance Music Awards. Je zakladatelem několika tanečních labelů, včetně svého aktuálního vydavatelství 1605, na kterém hostí spřátelené interprety taneční sféry. Kromě toho je UMEK spojen třeba s  Spinnin’  records,  Great  Stuff,  Intec  nebo Tronic. Mimo to je autorem rádiové show Behind The Iron Curtain, kterou je možné slyšet na zhruba 150 stanicích po celém světě. Do Brna se UMEK vrátí s novými energickými tracky poté, co se na podzim představil na festivalu Apokalypsa.

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA: UMEK

Pátek 26. 4. 2019
Vystupují:
UMEK (Slovinsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika