Festival v Torontu

Festival v Torontu

18. 09. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
V Torontu skončil mezinárodní filmový festival. Úspěch měl i český zástupce na festivalu film Kráska v nesnázích.
Nejvyšší ocenění získal v noci na neděli na mezinárodním filmovém festivalu v kanadském Torontu snímek Bella mexického režiséra Alejandra Monteverdeho. Úspěch snímku je překvapením, protože v průběhu festivalu mu nebyla věnována přílišná pozornost. Dostal však nejvíce hlasů od diváků, kteří rozhodují o hlavní festivalové ceně.

Film, který vznikl v americké produkci, je označován za romantické drama. Popisuje příběh dvou lidí, jejichž životy změnil jediný den v New Yorku.

Cenu kritiky si odnáší kontroverzní britský snímek Smrt prezidenta, který je fiktivním dokumentem atentátu na amerického prezidenta George Bushe.

Novináři přítomní na festivalu označili za nejlepší film norskou Reprízu, který získal i velký ohlas na letošním 41. ročníku mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a režisér snímku Joachim Trier si z Varů odnesl cenu za nejlepší režii.

Na 31. ročníku torontského festivalu, který je spolu s přehlídkami v Berlíně, Cannes a Benátkách považován za nejvlivnější na světě, byl v nesoutěžní sekci Současný světový film uveden i nový český snímek Kráska v nesnázích režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského. "Velký zájem o Krásku v nesnázích projevili distributoři i nakupující společnosti. Distribuce ve Spojených státech je už nyní jasná, jsou domluveny obchodní podmínky i pro distribuci v Německu, Švýcarsku a v Kanadě," řekl ČTK producent filmu Ondřej Trojan.

Celkem bylo na festivalu promítnuto přes 350 snímků z šesti desítek zemí světa.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika