United Flavour jsou zpět se svojí reggae jízdou

United Flavour jsou zpět se svojí reggae jízdou

03. 02. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní skupina United Flavour se po tříleté odmlce vrací zpátky na hudební scénu i koncertní pódia, kde si je můžete užít už v létě. Přináší s sebou zbrusu nový hudební materiál, na němž ve své tvůrčí pauze pracovala.
Jako první vlaštovku vypouští společně s videoklipem party singl Candela, který vznikl ve spolupráci s populární slovenskou reggae kapelou Medial Banana. Novinka je předzvěstí dalšího studiového alba, jehož vydání je plánováno na září 2019 u labelu Batelier Records.

Luce Photography (foto Lucie Vysloužilová)

Parta United Flavour vychází z reggae, ale pohrává si s dalšími moderními hudebními styly jako hip hop, r`n`b, afrobeat a další. Hlas United Flavour patří temperamentní zpěvačce se španělskými kořeny Sista Carmen. „Prvním songem, který posíláme ven, je Candela. Jde o tematicky lehčí skladbu z připravovaného alba Controvert, které vyjde v září. Candela znamená oheň a je jednoduše o party a užívání si života. Některé části textu jsou ale také o důležitosti pozitivních vibrací hudby. Ty nám pomáhají bránit se před špatnými vlivy, jako třeba násilí, což je bohužel běžná součást života v určitých částech světa,“ popisuje singl zpěvačka Carmen.

Producent, skladatel a zároveň baskytarista United Flavour Djei Gogo dodává: „Reggae má různé typy soundu, je tu africký sound, evropský sound, Británie vyvinula také specifický sound reggae, dost rozdílný od jamajského reggae. My se snažíme přijít s naším vlastním, unikátním zvukem. O to jsme se snažili i v singlu Candela.“ Djei napsal zároveň scénář videoklipu a podílel se jako spolurežisér.
 

Kapelu čeká festivalové léto, zahrají na akcích jako Uprising festival v Bratislavě, v Čechách pak Cultural Reggae Vibez, Rock for Churchill, Štěrkovna Open Music, Barevná planeta a dalších. Následovat bude očekávané podzimní klubové turné. United Flavour jsou známí tím, že dokáží vytvořit skvělou atmostéru plnou pozitivní energie a strhující show. „Na koncerty se doslova třeseme, po naší koncertní přestávce jsme nabití a slibujeme, že na vás nezůstane nitka suchá,“ shodují se United Flavour.

Dodal: Jaromír Telenský, United Flavour
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika