FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

In Flames sežehnou Rock for People

In Flames sežehnou Rock for People
10. 02. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pionýři metalcoru a melodického death metalu IN FLAMES jsou nejnovější posilou line upu Rock for People. 1. března vypustí do světa své netrpělivě očekávané třinácté album „I, the Mask“ a o pár měsíců později ho osobně představí v Hradci Králové.
A máme se rozhodně na co těšit, jak napovídají dosud zveřejněné singly „I Am Above“ a „(This Is Our) House". S čerstvými novinkami dorazí na Rock for People i již dříve oznámení Bring Me The Horizon. Ti své kontroverzní album „amo“ vydali na konci ledna, shodou okolností ve stejný den jako svou novinku vydali britští Rudimental, které v létě v Hradci Králové také uvidíme.

IN FLAMES

IN FLAMES - kapela, či spíše již hudební instituce, u které se nemusíme bát přívlastku legenda. Ve své třicetileté veleúspěšné kariéře svůj kolos posunuli skrze melodický deathmetal s folkovými prvky k deathmetalu čistému i alternativnímu, skoro thrash metalu, aby se opakovaně setkávali se svými kořeny a zanechávali inspirativní tvůrčí stopu pro své následovníky po celém světě. „Švédské metalové skupiny mě obecně nějak více baví, mám pocit (a nikomu ho nevnucuji), že je tam víc nadhledu a zábavy,“ říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes a dodává: „Snažil jsem se o In Flames už loni a letos to konečně vyšlo!“

Na kontě mají dvanáct řadových alb. V pořadí třinácté s názvem „I, The Mask“ vypouští do světa za pár týdnů. „Dávám fans možnost nahlédnout do mé hlavy. Texty jsou založené na mých myšlenkách, pocitech a zážitcích,“ prozradil frontman Anders Fridén v rozhovoru pro časopis Fakker. „Je to zvláštní se lidem takto otevřít. Albem prochází určitá dávka temnoty.“ Poslední dvě desky produkoval slavný Howard Benson (např. My Chemical Romance, Motörhead), který dodal masivní zvuk, a společně obhájili pozici jedné z největších metalových kapel světa. Jak přísahají fanoušci všech věkových kategorií – In Flames we trust!

Rock for People se bude konat na začátku prázdnin od 4. do 6. července na letišti v Hradci Králové. Předprodej vstupenek probíhá v síti Goout - https://goout.net/cs/festivaly/rock-for-people-2019/yagqd/+krouk/.

Rock for People slaví letos 25 let a fanouškům na sklonku roku nadělil netradiční adventní kalendář, ve kterém si každý den mohli „vyloupnout“ jedno jméno. Narozeninový line up tak zatím kromě již zmiňovaných Bring Me The Horizon, In Flames a Rudimental láká na indie rockové kapely Kodaline, The Subways a Franz Ferdinand nebo populární Flogging Molly. Příznivce říznější muziky pak potěšili post-hardcoroví Our Last Night, The Amity Affliction nebo dlouho očekávaná premiéra ostrých hochů z Don Broco. Na RfP dorazí také britská parta Idles, která bývá po právu označovaná jako „nejlepší britská punková kapela“, kalifornští SWMRS a moldavští Infected Rain v čele s metalovou princeznou Lenou Scissorhands.  Z domácích kapel pak program posílili Cocotte Minute, Mig 21 a Vypsaná fiXa, která se postaví na jedno podium společně s renomovaným orchestrem PKF - Prague Philharmonia.

Rock for People 25 let
Rock for People založili v Českém Brodě před čtvrtstoletím dva kamarádi, aby udělali festival zajímavých českých kapel pro přátele, sami s pár nadšenci stavěli i pódium z lešenářských trubek. Jak šel čas, stal se Rock for People festivalem s evropským a světovým renomé, vyznačujícím se objevnou dramaturgií, která si klade za cíl na královéhradeckém letišti představovat zajímavé, nadějné a neokoukané interprety, aniž by rezignovala na přítomnost prověřených velkých jmen historie i současnosti z české a světové hudební scény. Se základy pevně ukotvenými v rocku sleduje se zájmem nejrůznější stylové přesahy směrem k hardcoru, indie i elektronice.

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.
ROCK FOR PEOPLE

ROCK FOR PEOPLE

Čtvrtek 4. 7. 2019 až Sobota 6. 7. 2019
Vystupují:
BRING ME THE HORIZON / MANIC STREET PREACHERS / RUDIMENTAL LIVE / FRANZ FERDINAND / IN FLAMES / KODALINE / FLOGGING MOLLY / THE SUBWAYS / OUR LAST NIGHT / THE AMITY AFFLICTION / YOU ME AT SIX / TOMM¥ €A$H / FRANK IERO & THE FUTURE VIOLENTS / THE HU / SHVPES / PANJABI MC / TURNSTILE / IDLES / NOTHING, NOWHERE / THE SCORE / SCARLXRD / HANDS LIKE HOUSES / EISBRECHER / THE QUEMISTS / TOM GRENNAN / SWMRS / BAD OMENS / A MNOHO DALŠÍCH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |