Suzanne Vega v Olomouci

Suzanne Vega v Olomouci

18. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Suzanne Vega je jeden z hlavních hostů letošního 41. ročníku festivalu Academia film Olomouc a svou návštěvu festivalu jej obohatí o hudební vystoupení.
Představí během něj kolekci písní, díky níž zpěvačku na celém světě obdivují desetitisíce fanoušků. Stálice světového hudebního nebe vystoupí na slavnostním zakončení festivalu 5. října v Regionálním centru Olomouc.

Písničkářka vystoupí v doprovodu baskytaristy Mikea Visceglia. Akustické duo připomene nejznámější skladby včetně hitů Luka nebo Tom´s Diner (obojí z alba Solitude Standing, 1987). Koncert se uskuteční v prostorách Regionálního centra Olomouc v Jeremenkově ulici po vyhlášení Velké ceny AFO za nejlepší dokument přihlášený do přehlídky a dalších cen. Večerem bude provázet Pavel Anděl.

Suzanne Vega

Další koncert Vega plánuje hned den poté – v pražském Švandově divadle, kde zároveň pokřtí knihu scénických rozhovorů Davida Hrbka Všechno je sázka.

Den před olomouckým koncertem budou moci zpěvačku potkat ti, kteří na její vystoupení nesehnali vstupenky. Ve středu 4. října se Vega zúčastní besedy v Arcidiecézním muzeu. Moderovat ji bude Brian Rose, dlouholetý kamarád Vegy, newyorský písničkář, ale především významný fotograf americké a evropské architektury. Během besedy, jejíž téma Osobnosti (v) dokumentu je zároveň mottem letošního Academia filmu, vystoupí i bostonský dokumentarista Chris Seufert, který předvede ukázky z dokumentu Blood Makes Noise. Snímek, jehož nesestříhanou verzi připomínkovali v rámci režisérova workshopu Olomoučané na loňském AFO, zachycuje Vegu při tvorbě nové desky a je částečně i sondou do jejího soukromí. Prostor bude během devadesátiminutové besedy i na otázky z publika, vstup je zdarma.

Suzanne Vegu hodnotí znalci hudebního prostředí jako dámu, která se obejde bez velkých gest. Američanku s kytarou charakterizuje posmutnělý hlas a jemné melodie. Její nápadité, zdánlivě jednoduché texty, ani po snoubení s rockovou hudbou neztrácejí sílu a náladu toho, co je za nimi skryto. Vega na začátku října zavítá do Olomouce v rámci své sedmé návštěvy České republiky.

Omezený počet vstupenek je v prodeji od dnešního dne (11. září 2006) za 400 Kč v Informačním centru v podloubí olomoucké radnice na Horním náměstí.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika