Výnos z Digital Sun byl předán charitě

Výnos z Digital Sun byl předán charitě

20. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední letošní open air je úspěšně za námi a jeho výnos, ač jen 10.000 Kč, byl předán formou šeku Ústavu sociální péče v Mnichově na Karlovarsku.
Letošní tečka za sezonou open-airů se vydařila. Důkazem je slušná návštěvnost, zájem partnerů i povzbudivé ohlasy po skončení Digital Sun. D-Bridge si české publikum pochvaloval a také ostatní hvězdy festivalu, jako Brooklyn, Akira, MC Turner (USA), Indy & Wich, Im Cyber, se bavily a bylo to na nich vidět. Organizátoři v sobotu předají šek na deset tisíc korun Ústavu sociální péče v Mnichově na Karlovarsku. Všem návštěvníkům, partnerům akce i pomocníkům patří velký dík a přání, že se při druhém ročníku všichni opět sejdeme a pomůžeme v pokračování Digital Sun.

digital sun

Začátek festivalu se oproti plánovaným čtyřem hodinám odpoledne mírně protáhl. Po páté se však už z obou pódií ozývala hudba. „Filmovou stage jsme spustili také později, ale příliš návštěvníků viditelně dokumenty nezajímaly, a tak už kolem půlnoci film stage skončila a fungovaly jen blízko postavené stolní fotbálky,“ sdělil mluvčí akce Václav Pavlečka. Už v devět hodin bylo jasné, že pořadatelé mají vyhráno. Počasí zafungovalo. Udělalo se pěkně, nespadla ani kapka a i přes noc to bylo skoro na tričko nebo lehčí mikinu. Dorazily stovky lidí, které se parádně bavili. „Yeah, it was wicked,“ komentovala hlavní hvězda festivalu D Bridge.

Indy & Wich a D Bridge dokonce kvůli publiku protáhli své vystoupení, rozdávali podpisy a odcházeli nadšení ze zvuku, jaký jim připravil kouzelník za mixpultem.

Také Thai Junktion, jediná kapela na drum and bassovém pódiu, si nemohla publikum vynachválit. Všichni DJové festivalu měli rozhodně pro koho hrát – Hanzall, Chito, Panorama, Davsan, Win.cent, Kozich, Akira, Im Cyber, Leed, D Bridge, Wich, Maniac, Royal Hifi, Honey… Předvedl se i Američan MC Turner, o kterém ještě určitě hodně uslyšíme!

Méně příjemným překvapením byla kapela Prago Union, která ač hlásila, že je na cestě, nedorazila. Později měli všichni její členové nedostupný telefon, a tak jsme se nedozvěděli, co se stalo. S omluvou přišel až v pondělí manažer kapely s tím, že Prago Union měli zmatek v diáři. „Samozřejmě je nám velice líto, že jsme zklamali fanoušky Prago Union. Uvažujeme o tom, že uděláme náhradní vystoupení této kapely v Mariánských Lázních, kdy by všichni se vstupenkou z Digital Sun, dostali vstup zdarma. V současnosti o této možnosti vyjednáváme,“ sdělil mluvčí festivalu Václav Pavlečka.

Z osobních důvodů nedorazil také Cofee B. Jako více než adekvátní náhrada byl vybrán DJ Maniac, jeden z nejlepších západočeských scratcherů a party DJs. K němu se později přidal také další bonus festivalu – kapela DM Groove.

Po takřka 48 hodinách práce v kuse, bez spánku, všichni pořadatelé akce hodnotí uskutečněný první ročník akce. Výsledek je jasný. V sobotu předáváme šek na 10 tisíc korun Ústavu sociální péče v Mnichově na Karlovarsku. Digital Sun byl totiž benefiční akcí. Důkazem, že uspořádat ji mělo smysl, je kromě návštěvnosti a dobrých ohlasů také reakce ze strany mnichovského ústavu. Devíti jeho klientkám zpestřili organizátoři jejich večer. Všechny si přišly prohlédnout, jak vypadá pořádný mejdan.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika