FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Colours of Ostrava 2019 už za 3 měsíce

Colours of Ostrava 2019 už za 3 měsíce
24. 04. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin CLOSER, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Calypso Rose či Kronos Quartet..., to jsou hlavní lákadla letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava, který proběhne již za tři měsíce od 17. do 20. července opět v úchvatném industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.
Největším splněným snem letošního ročníku Colours of Ostrava je sobotní koncert legendárních The Cure. „Snažili jsme se o ně dlouhých deset let, je to vlastně kapela, kterou bylo v historii Colours nejnáročnější do Ostravy dostat. Až nyní se to povedlo, bude to velký svátek,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. Kapela, jejíž nezaměnitelný frontman Robert Smith oslaví v dubnu šedesáté narozeniny a která byla nedávno uvedena do Rokenrolové síně slávy, slibuje na Colours of Ostrava dvouačtvrthodinové vystoupení. Zpěvák také na letošní rok, na který připadá čtyřicáté výročí od vydání první desky a třicáté od kultovního alba Disintegration, v rozhovoru pro RollingStone slíbil nové album: „Bude ,f-cking great‘... temné, neskutečně intenzivní a stane se požitkem pro naše skalní fanoušky.“    

The Cure  

Podobně splněný sen představuje tuzemská premiéra jedné z nejzajímavějších současných indie popových formací Florence + The Machine v čele s vynikající a charismatickou zpěvačkou Florence Welch. Poprvé u nás také na Colours of Ostrava zahraje španělská zpěvačka Rosalía, která osobitým způsobem kombinuje flamenco a hip hop. Unikátní podívanou nabídne multimediální hudební projekt Small Island Big Song, který sdružuje původní hudebníky z ostrovů v Pacifiku a Indickém oceánu – z Madagaskaru, Bornea, Havaje, Polynésie, Filipín, Tahiti, Šalamounových ostrovů nebo Nového Zélandu.

Výjimečné hudební zážitky neskýtají pouze obě hlavní pódia Česká spořitelna stage a ArcelorMittal stage, ale i ta „menší“. Na uzavřené scéně Cylinders Gong stage vystoupí například světově proslulý Kronos Quartet nebo jazzové hvězdy Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Youn Sun Nah, venku pak Cory Henry & The Funk Apostles a Sons of Kemet s dvěma bubeníky navíc ve verzi XL. Obrovské šapitó Electronic stage roztančí Étienne de Crécy, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, TOKiMONSTA, David August a další. Divokou Drive stage by MINI rozproudí například Cabruêra z Brazílie, BCUC z Jihoafrické republiky, zpěvačka Moonlight Benjamin z Haiti, irští The Eskies, američtí Red Baraat, Sam Kelly & The Lost Boys z Velké Británie či Winston McAnuff & Fixi z Francie a Jamajky. gloTM Fresh stage se stane domovem těch nejzajímavějších kapel všech žánrů, které pořadatelé objevili na světových showcase přehlídkách. Diváci uslyší dream pop z mrazivého Nunavutu (Elisapie), rockové kytarové flamenco (Opal Ocean), beatbox (SARO), brazilský elektro-pop (Tuyo), izraelský indie pop (Lola Marsh), arabský elektronický underground (47soul), kytarový indie rock (The Sherlocks), reggae (Mesajah) i jazz a minimalismus kombinovaný s elektronikou (Glass Museum). Jako hlavní hvězdy alternativní Full Moon stage se představí Bo Ningen z Japonska, Shilpa Ray z USA, Tęskno z Polska, The Kill Devil Hills z Austrálie nebo Holy Motors z Estonska.

Podobně široká nabídka čeká na návštěvníky českých hudebníků – od kapely Kryštof či Bena Cristovaa & The Glowsticks přes Buty, Dana Bártu & Illustratosphere, Davida Stypku & Bandjeez, Mirai až po třeba Nylon Jail, Pokáče, Prago Union, Muchu a Ventolin.

Celkově program nabídne téměř 130 kapel z 37 zemí celého světa – od Brazílie, Ekvádoru, Haiti či Jamajky přes Estonsko, Dánsko, Irsko, Norsko, Island, Izrael, Velkou Británii, Česko, Slovensko, Jihoafrickou republiku až po Japonsko, Austrálii, Nový Zéland a Kanadu. Od popu přes rock, jazz, elektroniku, funk, soul, indie až po exotickou world music. Od nejhlučnějších a tanečních projektů až po klidné a niterné hudební zážitky.


Již počtvrté proběhne v rámci Colours of Ostrava v areálu Dolních Vítkovic mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, kde se na osmi scénách (včetně pátečního Meltingpot Gala v multifunkční aule Gong) sejde celkem 150 inspirativních řečníků z více než 20 zemí světa.

Vystoupí řada výrazných osobností z různých oblastí lidského myšlení: například vůdčí osobnost uměleckého proudu bioart, kontroverzní vědec a charizmatický umělec Joe Davis, vizionář, komentátor a kritik na poli digitální revoluce a autor několika bestsellerů Andrew Keen, legendy mezi novináři CNN Ingrid Formanek a Jim Clancy, globální expertka na komunikaci a média, business manažerka pro Čínu Yan Mei, vůdce amazonského kmene, léčitel a ekologický aktivista Manari Ushigua, izraelský spisovatel, autor bestsellerů, dramatik a novinář Tuvia Tenenbom, evangelický pastor, řečník a spisovatel Mark Gungor, ekonom, spisovatel a intelektuální vůdce John Perkins, tanečnice, skladatelka, interpretka manter a bývalá vokalistka Madonny Donna de Lory, Oshův osobní přítel, skladatel, flétnista, malíř a sochař Devakant, spisovatel, režisér a uznávaný expert mentálního léčení Clemens Kuby, originální pohybový umělec a vicemistr světa v breakdance Daniel Sonic Rojas, odborník na automatické zbraně, drony a kyber zbraně David Whetham, významný novinář a reportér Wojciech Jagielski, jeden z nejvýraznějších současných evropských filozofů Alain de Benoist, politolog specializující se na studium oligarchie a chování nejbohatších lidí světa Jeffrey A. Winters či ředitel divize pro multimédia Human Rights Watch Pierre Bairin. Z českých řečníků účast přijal mimo jiné neuropatolog, spisovatel a publicista František Koukolík, generál Armády České republiky Petr Pavel či autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů Petr Sís.

Novinkou pro letošní rok je především The Big Bang Stage, scéna věnující se popularizaci kvantové fyziky. Návštěvníci se budou moci setkat a diskutovat s předními vědci organizace CERN a dalších spřátelených institucí. Program bude doplněn o interaktivní a zážitkové workshopy.

Fórum Meltingpot také letos v lednu spustilo druhé pokračování projektu Voices of Meltingpot – filmových zpovědí vybraných hostů z předcházejícího ročníku. Z roku 2018 to jsou například autor Hygge Meik Wiking, komiksolog James Kakalios, „futuristický mnich“ Bruno Marion, Václav Cílek, Martin Hilský a další. Rozhovory najdou zájemci zde: https://www.meltingpotforum.com/cs/voicesofmeltingpot.

Vedle diskusí v rámci fóra Meltingpot proběhne v rámci Colours of Ostrava také další, tradičně bohatý, mimohudební program – divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity. Celkově se v areálu Dolních Vítkovic bude nacházet 21 open-air i krytých scén.

Čtyřdenní a jednodenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu na www.colours.cz a v sítích GoOut a Ticketportal. Cena čtyřdenní vstupenky 2 790 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 17. 7. 2019 až Sobota 20. 7. 2019
Vystupují:
The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Kronos Quartet, Hiromi, Sons of Kemet XL, Cory Henry & The Funk Apostles, Calypso Rose, Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Gang of Youths, TOKiMONSTA, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, Emily Dust nebo David August a řada dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |