FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands odtajňují kompletní program

United Islands odtajňují kompletní program
12. 05. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Úspěšný mezinárodní festival United Islands of Prague už zná všechny účinkující. Letošní 16. ročník s podtitulem „British Editon“ přiveze to nejzajímavější z mladé britské hudby v čele s kapelami The Sherlocks a Husky Loops, které v minulosti koncertovaly třeba s takovými hvězdami jako Arctic Monkeys nebo Placebo. Kromě nich bude k vidění i nespočet dalších hudebních objevů z celého světa.
Festival se letos také připojí k oslavám výročí třiceti let svobody a nabídne bohatý doprovodný program i pro rodiče hledající originální zábavu na Den dětí. Vše se odehraje v pátek 31. května a v sobotu 1. června v ulicích Karlína. Vstup bude tradičně pro všechny zdarma.

Hlavní hvězda dorazí už v pátek
Program odstartuje v pátek odpoledne, kdy se Karlínské náměstí obarví do britských barev a stane se z něj „Britský ostrov“, jehož středobodem bude Karlín stage před kostelem. Festival odstartuje energická kapela Zrní, která na festivalu United Islands of Prague před lety zažila svoji koncertní premiéru na velké stage. Následovat bude mladý talentovaný irský písničkář David Keenan (IRL) a český rockový kvintet Povodí Ohře.

The Sherlocks

Poté již přijde na řadu nejvíce očekávaný koncert letošního ročníku v podobě britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks (UK), která už má za sebou takové úspěchy jako je předskakování Arctic Monkeys nebo hraní na věhlasných festivalech v Leedsu či Readingu. Aby toho nebylo málo, v Británii jsou v současnosti k vidění i v aktuální reklamě na automobily Škoda. Jejich strhující show ale páteční program festivalu nekončí. Milovníci hudby a nočního života se budou moci vydat na tradiční Klubovou noc do několika pražských klubů, které budou v rámci United Islands také zdarma otevřeny.

V sobotu to na Karlín stage pojede už od rána, oslaví se i Den dětí
Hlavním festivalovým dnem bude sobota, kdy se festival z Karlínského náměstí rozroste po Křižíkově ulici až k Invalidovně, kde v Kaizlových sadech vyroste Ostrov svobody u příležitosti oslav třiceti let od pádu železné opony. Dopolední program na Karlín stage bude věnován všem dětem slavícím Den dětí. Oslava začne vystoupením oblíbeného tria Bombarďák, které potěší nejen děti koncertem plným divokých písní a ztřeštěných tanečků. Poté bude následovat vystoupení mnoha pěveckých sborů z Prahy 8.

Na Karlín stage pak mohou diváci opět objevovat nové vycházející české i zahraniční hvězdy. V roli headlinera zde večer předvede svou živelnou rockovou show londýnské trio Husky Loops (UK), které bylo vloni k vidění před Davidem Byrnem na festivalu Metronome (letos bude poprvé v odděleném termínu 21.-22.6.) a má za sebou i tour s kapelami jako Placebo nebo The Kills. Neméně zajímavá budou i vystoupení dalších zahraničních interpretů, které představují skotská kapela The LaFontaines (UK), belgická čtveřice Portland (BE) nebo anglický písničkář Alasdair Bouch (UK). Chybět nebudou ani umělci z Čech. Kontroverzní showman Kapitán Demo na festivalu United Islands odehraje na dlouhou dobu své jediné vystoupení v Praze a přivede na velké pódium vítěze soutěže Objevy United Islands. Tím se letos stala berounská indie-rocková kapela Save The Emotion se zpěvákem s americkými kořeny.

Festival přinese i Ostrov svobody
Jednou z hlavních programových linek festivalu letos bude Ostrov svobody oslavující 30 let výročí od pádu železné opony, který vyroste v prostředí Kaizlových sadů a jeho srdcem bude ČT art Freedom Stage. Zde v roli headlinera vystoupí čtveřice polských rockerů Trupa Trupa (PL) se svým pozoruhodným mixem punku, psychedelie, popu nebo noise. Dalším hudebním lákadlem bude trio The Deadnotes (DE), jejichž koncert se koná s finanční podporou Česko-německého fondu budoucnosti. Českou scénu zastoupí živelná kapela The Atavists (CZ), raper MC Gey (CZ) a objev Sergeant Jammer (CZ). Diváky roztančí energický zvuk maďarské partičky Saverne (HU) nebo bratislavského tria Walter Schnitzelsson (SK).

Prvotřídní hudební zážitky v rámci oslav svobody slibuje i Arts Management Stage, která vznikla v režii studentů oboru Arts Management z Vysoké školy ekonomické. Diváci se mohou těšit na slovenskou energickou partu From Our Hands (SK), mladé pražské kapely Purplefox Town (CZ) a Black Holes (CZ), budapešťskou provokativní indie post punkovou kapelu Gustave Tiger (HU), ukrajinského dark folkového písničkáře Sasha Boole (UA) a varšavské trio Fertile Hump (PL).

Další stage přinesou také hodně zábavy
Pořadatelé „Ostrovů“ stejně jako v předchozích letech nesází jen na dvě hlavní pódia, ale nabízí nabitý program i na dalších stage. Jednou z nich je Radio 1 stage. Z té bude celý den probíhat také živé vysílání. K vidění tu bude spousta zajímavých hudebníků v čele s londýnskou energickou čtveřicí příznačně pojmenovanou Island (UK), která už vyprodává sály po celém světě. Dalšími lákadly budou rakouské kapely Tents (AT) a Mickey (AT), zpěvačka Žofie Dařbujánová ze stále populárnějších Mydy Rabycad jako Zofie Dares (CZ) a parta muzikantů New Sound Orchestra (CZ). Stage Radia 1 je s podporou Karlín Group.

Další tradiční  oblíbenou scénu představuje ČRo Jazz stage umístěná letos na Lyčkovo náměstí, kde se bude v sobotu hrát už od samotného rána. Diváci se mohou těšit například na unikátní jazzovou formaci Robocobra Quartet (UK) z Belfastu, jež ve své tvorbě kombinuje prvky punku a poezie. Českou scénu bude reprezentovat Mantaban (CZ), Zabelov Group (CZ) nebo čerstvý jazzový objev The Track Inspection (CZ).

Rovnocenným partnerem všech zmiňovaných projekcí bude i tradiční otevřená Open Mike stage, jež ukáže známá i méně známá jména a dá příležitost i odvážlivcům z publika. Scénu najdete přímo u metra Křižíkova, na pódiu se vystřídá na třicet hudebníků a večer slavnostně uzavře ikona české písně Jiří Dědeček.

Chybět nebude ani atraktivní doprovodný program
Pro návštěvníky bude připraven i bohatý doprovodný program pro dospělé i děti. Centrem dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v pěší zónu s celou řadou různě zaměřených aktivit. Chybět nebudou ani stánky neziskových organizací nebo přehlídka trabantů. Na své si přijdou i děti, které se mohou těšit na spoustu zábavy, i setkání s maskoty České televize Bobem a Bobkem, Večerníčkem či Ovcí.

16. ročník festivalu United Islands of Prague proběhne od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019 v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na http://www.unitedislands.cz/.

Dodal: Zuzana Kantorová, PR & Marketing Specialist
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Pátek 31. 5. 2019
Vystupují:
David Keenan (IRL), Robocobra Quartet (UK), Trupa Trupa (PL), Deadnotes (DE), Walter Schnitzelsson (SK), Tents (AT), The Gardener And The Tree (CH), Bad Sounds, The Atavists, Kapitán Demo a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |