FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival United Islands otevře v Praze živou pěší zónu

Festival United Islands otevře v Praze živou pěší zónu
22. 05. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ulice hlavního města už příští víkend ožijí 16. ročníkem multižánrového festivalu United Islands of Prague. Letošní ročník se odehraje v termínu 31. května až 1. června v pražském Karlíně a nabídne kromě přehlídky hudebních objevů z celého světa i bohatý doprovodný program.
V samotném centru Karlína v části ulice Křižíkova vznikne živá pěší zóna plná aktivit pro dospělé i děti. Ve večerních hodinách mohou návštěvníci pokračovat do vnitřních prostor klubů otevřených v rámci oblíbené Klubové noci, která se letos rozšiřuje na oba festivalové dny a na podia uvede mnoho progresivních českých kapel různých žánrů. Vstup na celý festivalový víkend bude tradičně pro všechny zdarma.

United Islands

Dvoudenní Klubová noc i promítání filmů
Festival letos odstartuje v pátek odpoledne koncertem kapely Zrní na hlavní stage na Karlínském náměstí, a téměř současně se v rámci Klubové noci otevřou i dveře čtyř klubů: Bar/ák, Caffe Urx, Shadow Café a experimentální Prostor Thámovka, který se speciálně otevře díky podpoře Karlín Group. Na programu jsou vystoupení mnoha zajímavých interpretů. Jedním z nich bude živelná česko-anglická dvojice Arrogant Twins servírující syrový garážový zvuk bez zbytečných kudrlin. Mezi dalšími bude například tajuplné, zvukově experimentální audio-vizuální seskupení JAF 34 nebo pražské disco-rapové trio SEBE. V undergroundovém Prostoru Thámovka bude v pátek večer probíhat také promítání amerického hudebního snímku Modulations. Na to se zde v sobotu odpoledne naváže českým dokumentárním filmem King Skate. Klubová noc pak bude v sobotu pokračovat koncerty v klubu Storm, kde se představí například kapely MANU:, Hello Marcel, Who Killed The Rose nebo Fall From Everest.

Sobotní doprovodný program zve na festivalovou pěší zónu a začne oslavou Dne dětí
Centrem sobotního dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v živou pěší zónu lemovanou šesti venkovními pódii, od Karlínského náměstí až po Kaizlovy sady. „V rámci festivalu United Islands of Prague se z Křižíkovy ulice dočasně stane pěší zóna s množstvím nejrůznějších stánků i zajímavých aktivit. Jsem moc ráda, že ulice Karlína ožijí hudbou i doprovodnými aktivitami a všechny sem srdečně zvu,“ říká radní pro kulturu MgA. Hana Třeštíková.

Na sobotu organizátoři připravili také bohatý program věnovaný všem dětem a rodičům slavícím Den dětí. Oslava začne už v deset hodin ráno na Karlínském náměstí vystoupením oblíbeného tria Bombarďák, následovat bude vystoupení mnoha pěveckých sborů z Prahy 8. Děti se mohou těšit i na pouliční loutkové Divadlo Na Kolečku, malování na obličej s kouzelnými motivy, nebo na maskoty České televize Boba a Bobka nebo Večerníčka. Pro zručné děti budou připravené i kreativní dílničky.

Rugby, stand-up comedy nebo skotské a irské tance na „Britském ostrově“
Podtitul letošního ročníku, kterým je označení „British Edition“, se dotkne i doprovodného programu. Karlínské náměstí se po dobu festivalu obarví do britských barev a stane se z něj „Britský ostrov“, jehož středobodem bude Karlín stage před kostelem. Atmosféru Velké Británie zprostředkuje například vystoupení skotského spolku The Rebel Pipers, britská vojenská garda nebo možnost vyzkoušet si severo-irské lidové tance. Sportovní nadšenci budou moci okusit rugby pod vedením profíků z Rugby Club Sparta Praha. Na programu budou i stand up comedy představení v režii mladého skotského komedianta Granta Gallachera. K relaxaci v blízkosti hlavního podia bude připraven i Reflex doubledecker, který bude sloužit jako útulná kavárna s příjemnou relaxační zónou a super výhledem.

Ostrov svobody připomene rok 1989
Festival letos slaví také 30 let výročí od pádu železné opony. V prostředí Kaizlových sadů vyroste Ostrov svobody, kde vystoupí nejen kapely ze zemí bývalého východního bloku, ale pro návštěvníky bude připravena i celá řada dalších aktivit, jako „Stěna svobody“, kam bude možné psát a kreslit vzkazy na téma „co pro vás znamená svoboda“. Všechny věkové skupiny si mohou u stánku organizace Mamma Help vyzkoušet tematický kvíz, který prověří znalosti klíčových událostí roku 1989, nebo se přenést do listopadu 1989 a vyfotit se v tematickém fotokoutku.

Festivalová pěší zóna na Křižíkově ulici bude poseta nejrůznějšími stánky s rozmanitými aktivitami a zaměřením. Člověk v tísni představí svůj program „Týdnů mediálního vzdělávaní“, který se zaměřuje na boj proti dezinformacím a snaží se informovat mladé lidi o práci novinářů. Nezisková organizace Život 90 návštěvníkům prostřednictvím speciálního gerentoobleku ukáže, jak se každé ráno cítí senioři. Chybět nebude ani prezentace spolku Bollywood s prezentací indických filmů, nebo stánek s knihou popisující život na Černém mostě s dekorací autobusu Ikaros č. 14, kde se bude dát i vyfotit. Součástí budou i osvětové akce ekologické organizace Čistý festival.

Výstavy i bazar vinylů
Na své si přijdou i milovníci výstav. V experimentálním Prostoru Thámovka pro ně bude připravena výstava „Českej soušl“ od agentury Peppermint, která se bude věnovat 15 letům existence Facebooku.  Slavnostní inaugurace proběhne v pátek večer. Další výstava bude věnována Jazzové sekci a bude umístěna u Jazz stage na Lyčkovo náměstí. V Křižíkově ulici se v sobotu uskuteční také bazar vinylů, kde bude k zakoupení spousta zajímavých sběratelských kousků.

Dobré jídlo a pití samozřejmostí
Festival láká i milovníky dobrého jídla, chybět nebude nespočet stánků a trucků s rozmanitým občerstvením. Návštěvníci budou moci vyzkoušet třeba britské či africké speciality, palačinky, burgery i veganské pokrmy. K dostání budou i koktejly, freshe a zmrzlina. Součástí bude také pop-up Costa Coffee kavárna. Samozřejmostí budou i stánky s alkoholickými a nealkoholickými nápoji. Pivaři se mohou těšit na pivo od Plzeňského Prazdroje.

16. ročník festivalu United Islands of Prague letos proběhne od pátku 31. května 2019 do soboty 1. června 2019, poprvé odděleně od Metronome Festival Prague, v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na http://www.unitedislands.cz/.

Dodal: Zuzana Kantorová, PR & Marketing Specialist
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Pátek 31. 5. 2019
Vystupují:
David Keenan (IRL), Robocobra Quartet (UK), Trupa Trupa (PL), Deadnotes (DE), Walter Schnitzelsson (SK), Tents (AT), The Gardener And The Tree (CH), Bad Sounds, The Atavists, Kapitán Demo a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |