Experimentátorka Charli XCX představí v Praze novou desku

Experimentátorka Charli XCX představí v Praze novou desku

16. 06. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tvorba Charlotte Aitchison aka Charli XCX je rozkročená mezi tou nejexperimentálnější a nejmainstreamovější stranou popu. Jako spoluautorka se podílela na nejvýraznějších skladbách současné dekády. Jako sólová interpretka vydala dvě desky a dva mixtapy.
Pro letošní rok chystá dlouho očekávané třetí album „Charli“, vyjde v září. Charli jej představí v pražské Roxy 14. listopadu 2019 na svém prvním samostatném tuzemském koncertu. Vstupenky (850 Kč) budou v prodeji od 21. června na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.
 

„Bude obsahovat patnáct skladeb s celkem čtrnácti hosty... Jsem z něj nadšená a popsala bych ho jako emocionální, klubové, něžné a agresivní zároveň,“ prozradila Charli o připravované desce. Všechny spolupráce jsou pro ni stejně důležité a dle jejích slov tvoří srdce nahrávky. Hudební inovátorka míchá dohromady prvky z celého popového spektra. Producentsky se na albu kromě Charli podílel i A. G. Cook z labelu PC Music. Mezi hosty se vyskytují například Troye Sivan, Lizzo, Christine & The Queens, Haim, Sky Ferreira nebo Tommy Cash.

O vizuální stránku se postarala umělkyně Ines Alpha. Jejím cílem bylo dekonstruovat klasické ideály krásy a vytvořit tak padnoucí vizuální doprovod k odvážné nahrávce experimentující s futuristickým popem. Na tu láká i nové video k písni „Blame It On Your Love“ s hostující rapperkou Lizzo, které pojednává o lásce bez hranic i kráse nedokonalostí. První singl z desky „1999“ (ft. Troye Sivan) se probojoval do světové top 20 a jeho nostalgické video vidělo na YouTube přes 30 milionů fanoušků.

Charli XCX za svou kariéru získala nespočet ocenění včetně dvou Billboard Music Awards a nominace na Grammy i Brit Awards. Kromě průlomového žebříčky lámajícího singlu „I Love It“ s Iconou Pop a světovým hitem číslo jedna „Fancy“, na kterém vypomáhala rapperce Iggy Azalee, se proslavila písní „Boom Clap“ k filmu „Hvězdy nám nepřály" (v orig. „The Fault in Our Stars“) (2014). Její dva poslední mixtapy „Number 1 Angel“ a „Pop 2“ zase zazářily u kritiky, které o Charli mluvily jako o jedné z nejinspirativnějších umělkyň současné dekády.

Dodal: Kristyna Koreis, Fource Entertainment s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHARLI XCX

Čtvrtek 14. 11. 2019
Vstup: od 850 Kč
Vystupují:
Charli XCX
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika