FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Začíná Rock for People

Začíná Rock for People
01. 07. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Zítra ve 14.30 hod. se otevřou brány královéhradeckého Festivalparku a tzv. Večírkem pro nedočkavé odstartuje 25. ročník festivalu Rock for People!
Od zítřka až do nedělního rána vystoupí na festivalu na 140 interpretů a kapel (a k tomu se chystají další překvapivá vystoupení), v areálu čeká 10 podií a 40 dalších doprovodných aktivit. Návštěvníci se můžou těšit například na Bring Me The Horizon, Manic Streat Preachers, In Flames, Rudimental, Kodaline či Franz Ferdinand.  

Rock for People

Některé kapely není třeba představovat, ale nedílnou součásti hudebního festivalu je i jedinečná příležitost objevovat nová jména. Pořadatelé proto mají pro festivalové návštěvníky několik tipů, co si rozhodně nenechat ujít.

ČTVRTEK
Ve světové premiéře zazní na společném koncertu PKF – Prague Philharmonia a kapely Vypsaná fiXa druhá věta unikátní skladby AIVA / Antonín Dvořák: From the Future World op. 71, kterou rozepsal Antonín Dvořák a dokončila ji umělá inteligence AIVA. Za tímto unikátním kulturním projektem stojí trojlístek realizátorů: Komerční banka, markentingová agentura Wunderman a orchestr PKF – Prague Philhamonia.  

Idles – nejlepší současná britská punková kapela. Po beznadějně vyprodaném listopadovém koncertě v Praze, který se pro mnohé bezesporu zařadil mezi nejlepší akce roku, bylo naprosto jasné, že tuhle kapelu chceme vidět na festivalu. To, že jim festivaly víc než sedí, předvedli i před pár dny na legendárním Glastonbury.

Leoniden jsme se na poslední rozhodli dát na větší stage, kam se svojí energickou show rozhodně patří. Indie rocková kapela, která vyprodává v Německu (a také nedávno v Praze) jedno turné za druhým by neměla uniknout i fanouškům hardcorové scény, kde má kapela kořeny.

Turnstille, energická parta, která si poctivý hardcore přetavuje do vlastního originálního tvaru. A skvěle jim to funguje.

PÁTEK
The Qemists jsou nejmenovanými ambasadory RfP a rádi se k nám vracejí třeba na dovolenou. V oficiálním programu je máme jednou, ale kdo ví, kde všude se ukáží v průběhu celého festivalu!

Kapela Skywalker dostala před dvěma lety šanci zahrát na 2. hlavní scéně festivalu a svou premiéru zvládla na jedničku. Během dvou let se jí povedlo dostat pod zahraniční label a nasbírat další zástupy fans. Letos budou k vidění na KB stage a určitě stojí za to přijít. Krom skvělé show mají na playlistu celou řadu novinek.

Sunset Trail a I Love You Honey Bunny si letos odbudou premiéru na velké scéně našeho festivalu a to konkrétně v obřím stanu Evropa 2 stage. Sunset Trail se během pár let vypracovali mezi matadory svého žánru na české scéně a mají spousty výjezdů do zahraničí. Letošní účastníci legendárního festivalu Sziget, I Love You Honey Bunny, si na festival přivezou početný doprovod v podobě Space Crew, nové vizuální show a vzácného zahraničního hosta.

SOBOTA
Barns Courtney je rostoucí písničkářskou hvězdou, kterou byste v sobotu neměli minout. Bravurně kombinuje rock s elektronikou a jeho styl a hlas poznáte od prvních tónů skladby. To, že z něj nejsme nadšeni jen my, dokazuje velká obliba na Youtube i Spotify.

Alternativní muziku mixující electro, rock a pop doplněnou o texty reflektující svět okolo nich přiveze americké duo Missio. „Když jsem je 2 roky zpět poprvé slyšel na Spotify, už nikdy nezmizeli z mého hledáčku. Jejich projev je místy temný a místy zábavný a hudba proložená uhrančivými beaty velice návyková. Určitě si je v sobotu nenechte ujít,“ říká Filip Štancl z booking týmu Rock for People.

The Hu kombinují metal s hrdelním zpěvem šamanů a tradičními lidovými nástroji. Mongolský fenomén , který aktuálně dobývá svět.

Do 2. července je možnost koupit levnější celofestivalové vstupenky za 2190 Kč. V prodeji je i limitovaná edice jednodenních vstupenek. Více na www.rockforpeople.cz.
 
Rock for People 2019
BRING ME THE HORIZON / MANIC STREET PREACHERS / RUDIMENTAL LIVE / FRANZ FERDINAND / IN FLAMES / KODALINE / FLOGGING MOLLY / THE SUBWAYS / OUR LAST NIGHT / THE AMITY AFFLICTION / YOU ME AT SIX / TOMM¥ €A$H / FRANK IERO & THE FUTURE VIOLENTS / THE HU / SHVPES / PANJABI MC / TURNSTILE / IDLES / NOTHING, NOWHERE / THE SCORE / SCARLXRD / HANDS LIKE HOUSES / EISBRECHER / THE QUEMISTS / TOM GRENNAN / SWMRS / BAD OMENS / A MNOHO DALŠÍCH

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.
ROCK FOR PEOPLE

ROCK FOR PEOPLE

Čtvrtek 4. 7. 2019 až Sobota 6. 7. 2019
Vystupují:
BRING ME THE HORIZON / MANIC STREET PREACHERS / RUDIMENTAL LIVE / FRANZ FERDINAND / IN FLAMES / KODALINE / FLOGGING MOLLY / THE SUBWAYS / OUR LAST NIGHT / THE AMITY AFFLICTION / YOU ME AT SIX / TOMM¥ €A$H / FRANK IERO & THE FUTURE VIOLENTS / THE HU / SHVPES / PANJABI MC / TURNSTILE / IDLES / NOTHING, NOWHERE / THE SCORE / SCARLXRD / HANDS LIKE HOUSES / EISBRECHER / THE QUEMISTS / TOM GRENNAN / SWMRS / BAD OMENS / A MNOHO DALŠÍCH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |