FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Wolf Alice dorazí na festival Pohoda

Wolf Alice dorazí na festival Pohoda
03. 12. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Slovenský festival Pohoda přivítá v příštím roce vítěze Mercury Prize – čtyřčlennou indie kapelu Wolf Alice. Podle britského deníku Guardian je jejich osvěžující indie-rock inovativní současným přístupem k žánrům 90. let jako grunge a shoegaze.
Držitelé dvou NME Awards a Q Award za nejlepší live kapelu mají na kontě celkem dvě alba, která podle britských médií patří k těm nejlepším v daných letech vydaným. Skvělé debutové album My Love Is Cool dokázali překonat, s ohledem na ocenění i recenze, albem Visons of a Life, po jehož vydání je Rhian Daly z NME označil za stoprocentně nejlepší kapelu Británie.
 

Londýnská indie rocková kapela začala původně jako akustické duo zpěvačky Ellie Rowsell a kytaristy Joffa Oddieho. K nim se v roce 2012 přidal basák Theo Ellis a bubeník Joel Amey. V roce 2013 vydali singly Fluffy a Bros a debutové EP Blush. Po půlroce přidali další EP Creature Songs, které označil DIY za grunge, ale grunge stvořený pro rok 2014 a dal mu hodnocení 5/5. V recenzi popsal energii sršící z nahrávky slovy: „It's fucking massive“. V červnu 2015 vydali debut My Love Is Cool, který se dostal na druhé místo britské hitparády a deváté místo americké Billboard Alternative Songs chart. Album bylo nominováno na Mercury Prize i Grammy v kategoriích Best Rock Performance. Dostalo se také mezi deset nej alb roku 2015 v celoročních výběrech NME, Q, Drowned in Sound či Under the Radar. Podle MusicOMH je album „čerstvou dávkou čisté brilantnosti a krásy v rámci žánru, který obvykle praská pod váhou průměrnosti a nedostatku dobrodružné invence.“ DIY zkonstatoval, že kapely jako Wolf Alice přicházejí jednou za generaci s dodatkem, že se v tomto případě vyplatí uvěřit  celému mediálnímu humbuku, který se okolo nich vytvořil.

Vysoko nastavená laťka fantastických debutů mívá zpravidla slabší pokračování. Wolf Alice ale toto nepsané pravidlo v případě druhé studiovky dokonale popřeli. Visions of a Life se stejně jako jeho předchůdce dostalo na druhé místo v britských prodejních hitparádách a bylo nominováno na Mercury Prize. Tentokrát si ale kapela z ceremoniálu nejprestižnější albovou cenu domů odnesla. Album se stalo nejlepším počinem roku podle Drowned in Sound, druhým nejlepším podle NME a třetím nejlepším v celoročním žebříčku magazínu Q. Nahrávku o všemožných radostech, vzrušeních, úskalích i nejistotách současných dvacátníků vychválil i Drowned in Sound s přívlastky jako: „fenomenální úspěch“ či  „nefalšované mistrovské dílo“.

DIY v recenzi uvedli, že Wolf Alice jsou na cestě stát se nejlepší kapelou Británie. Toto konstatování umocnil Rhian Daly z NME řečnickou otázkou, jestli už jsou nejlepší kapelou v UK s odpovědí: „Stoprocentně!”. Svoje kvality potvrdili nedávno i jako headlineři na Pilton Party, kterou každoročně organizuje Glastonbury (vloni byl headlinerem Liam Gallagher). Podle NME zanechali publikum bez jakýchkoliv pochyb, že pozice headlinera je v rámci line-upu ta jediná správná. Šance, že stejně zapůsobí Wolf Alice i na návštěvníky Pohody 2020, jsou tedy velmi vysoké.

Dodal: Alice Titzová, 2media.cz s.r.o.

POHODA (SK)

Čtvrtek 8. 7. 2021 až Sobota 10. 7. 2021
Vystupují:
The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, Crack Cloud, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Pengshui, Space Lady, Malox, Murman Tsuladze a Trupa Trupa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |