Pet Shop Boys vystoupí v květnu v Praze

Pet Shop Boys vystoupí v květnu v Praze

15. 12. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (5)
Legendární britské duo Pet Shop Boys se v příštím roce rozjede poprvé ve své historii na evropské turné se svými největšími hity, které 13.května rozezní i pražské Forum Karlín.
Neil Tennant a Chris Lowe alias Pet Shop Boys jsou nejúspěšnějším duem v britské hudební historii. Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 natočili dvaačtyřicet TOP 30 hitů, z nichž dvaadvacet skladeb se dostalo mezi první desítku a čtyři dosáhly až na samý vrchol britských žebříčků. Vydali třináct studiových alb, která všechna bodovala v první desítce ve Velké Británii a okupovala prodejní hitparády po celém světě.

Pet Shop Boys

Během své více než třicetileté koncertní kariéry Pet Shop Boys odehráli celkově na sedmset show, vystoupili ve třiašedesáti zemích a na všech nejprestižnějších hudebních festivalech na planetě jako Glastonbury, Rock in Rio, Coachella nebo Roskilde. Především ale povýšili běžné koncerty na mimořádný audio-vizuální zážitek. Ve spolupráci s nejlepšími režiséry, scénografy a konceptuálními umělci vytvořili zcela unikátní koncertně divadelní jevištní prezentaci. „Jejich kariéra neustále dokazuje, že populární hudba a umění nemusí vedle sebe působit izolovaně, ale naopak se doplňovat a společně vytvářet nové umělecké formy", zhodnotil současné turné Pet Shop Boys bristký deník The Independent. A Daily Telegraph nezůstává v opěvné kritice pozadu: „Jejich show je kombinací kvalitního umění, klubové kultury, divadla, kina, politické satiry a úchvatné laserové show."

Ještě před zahájením Dreamworld: The Greatest Hits Live tour se příznivci skupiny dočkají i netrpělivě očekávaného nového studiového alba "Hotspot", jehož vydání je ohlášeno na 24.ledna. Albová novinka, která vznikala v Berlíně a Los Angeles, je výsledkem třetí spolupráce Pet Shop Boys s producentem a trojnásobným držitelem Grammy Stuartem Pricem, který je podepsán také pod nahrávkami Madonny, The Killers, New Order, Missy Elliott a mnohých dalších. Desítka nových skladeb bude zahrnovat i oba singly, které vydání desky předznamenaly, nahrávky "Dreamland" feat. Years & Years a "Burning The Heather" s hostujícím kytaristou Bernardem Butlerem (známým především z kapely Suede).

„V uplynulých deseti letech jsme většinu naší hudby skládali v Berlíně. Nahrávat novou desku v legendárních Hansa studiích, která dodala našemu zvuku nový rozměr, byla ale zcela výjimečná  zkušenost," netají se Pet Shop Boys nadšením z natáčení desky ve studiích, kde se v minulosti zrodila např. alba Depeche Mode, Iggyho Popa, Nicka Cavea, Manic Street Preachers a mnohých dalších. Pet Shop Boys v minulosti skládali, produkovali či remixovali skladby i pro nespočet hudebních kolegů - Lady Gaga počínaje, přes Madonnu nebo Davida Bowieho a The Killers konče. Napsali také muzikál Closer To Heaven uváděný v proslulém londýnském West Endu a jsou podepsáni i pod baletním představením The Most Incredible Thing. V roce 2012 vystoupili na zakončovacím ceremoniálu olympijských her v Londýně.

Vstupenky na pražský koncert ve Foru Karlín, který pořádá společnost 369, budou v prodeji od středy od 10 hodin na www.listocheck.cz v ceně od 1290 korun.


https://petshopboys.co.uk/
 

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PET SHOP BOYS

Středa 8. 6. 2022
Vystupují:
Pet Shop Boys (UK)
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 06. 2022 | 01:47:07
+0 | -0
<a href="https://uno-online.co/">uno online</a>

21. 06. 2022 | 01:46:30
+0 | -0
[URL=https://uno-online.co/]uno online[/URL]

21. 06. 2022 | 01:45:34
+0 | -1
Your post is very nice and informative. It taught me a lot of useful things. [tunnel rush](https://tunnelrush.onl/) [uno online](https://uno-online.co/) Thanks

11. 04. 2022 | 10:28:29
+0 | -0
This is awesome where you have to https://www.theresearchguardian.com/ because they are working day and nights for delivering the best thesis papers.

02. 10. 2021 | 04:36:47
+0 | -0
Your comments on the forum are very reasonable, hope you add comments to the <a href="https://cookie-clicker.io/">cookie clicker</a> website for us to improve further, and thank you for your comments.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika