Koncert měsíce: Loonaloop v Abatonu

Koncert měsíce: Loonaloop v Abatonu

04. 10. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Ve svém pravidelném, asi půlročním intervalu, jsem se ve státní svátek 28. září opět vydala za kulturním zážitkem do výstavního prostoru Abaton, který už se pro většinu návštěvníků z důvodu častého pořádaní rozmanitých hudebních koncertů a party všeho druhu dostává do všeobecného povědomí spíše jako klub.
Tentokrát mě přesunout se pár zastávek tramvají od svého bydliště ve směru k Palmovce a vyšplhat se do mírného kopečku do míst, kde to vůbec nevypadá jako v Praze „donutilo“ vystoupení australské kapely Loonaloop. Tato pětičlenná partička vydala album Images of Flying, a tak jej vyrazili propagovat z Austrálie také k nám do Evropy. V paměti se mi velmi silně zarylo jejich vystoupení na loňské Loveplanet v Táboře (na letošním festivalu Loveplanet jsem je bohužel nestihla), kde své umění předvedli ještě za světla před nepříliš početným publikem. Při bloudění po letišti a zjišťování, kde by se mi tak mohlo líbit a kde se na delší chvílí usídlím to byli právě oni, kteří mě k „jejich“ podiu přikovali po zbytek celého jejich vystoupení.

lonaloop

V Abatonu nás přivítala milá, nešacující ochranka a nízké stopadesátikorunové vstupné. Vystoupali jsme do prvního patra, tento jediný prostor včetně balkonu byl otevřený. Lidí bylo v době našeho příchodu po málu, nebo se skrývali v tmavých koutech na lavicích, na balkoně, či u baru. Jak už na takových akcích bývá zvykem, odstartovalo se o něco později, za což byla jistě vděčna velká část opozdilců, kteří tak alespoň nepřišli o nezapomenutelný zážitek.

lonaloop

První skladba, kterou Loonaloop zahájili pražský koncert zněla naprosto nevinně a nenápadně, že by se hodila i do chill outu. S každou další skladbou ovšem přidávali na intenzitě, zpěvačka moc dobře věděla, jak rychle roztancovat a nažhavit dav. Jejich skladby zahrnují spoustu hudebních stylů od houseu, dnb, přes trance až téměř po techno a k tomu hrají na hudební nástroje.

lonaloop

Vystoupení této kapely se změnilo z obyčejného koncertu i ve výbornou show a podívanou. Zpěvačka Shiney Le Fai doplnila svůj zpěv i o tělovýchovu, když nám předvedla unikátní stoj na rukou, ve kterém dokázala dlouhou dobu setrvat a nejen pánové se mohli kochat její super postavou a zelenými krajkovými kalhotkami. Svou sestavu rozšířili také o několik členů, když z publika vybrali několik lidí, které pozvali na podium a ti s nimi odzpívali některé části jedné z písní. Vše vypadalo překvapivě sladěně a jakoby předem nazkoušeno. Sólo dostala také Kim-O-Lin se svými houslemi a ta byla odměněna obrovským a zaslouženým aplausem. Každopádně výkon všech členů kapely byl obdivuhodný, tahle kapela vás prostě dokáže přesvědčit, že není koncert jako koncert.

Fotoreport Lonaloop v Abatonu

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika