JayDee v rozhovoru pro pražské publikum

JayDee v rozhovoru pro pražské publikum

10. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po delší době do Prahy opět zavítá holandský autor nesmrtelné skladby Plastic Dreams, JayDee. Vystopí jako poslední host končící party Mixer v Radosti FX. Rozhovor s ním "for Prague" můžete číst zde.
Ahoj Robine! Dlouho jsme se neviděli, co je nového?
Nové je to, že Jaydee je stále stejný a během tohoto roku odehrál celou řadu zahraničních vystoupení např. na Slovensku, v Rusku, Maďarsku a Finsku, v Holandsku jsem pak odehrál většinu velkých hudebních festivalů jako jsou Mysteryland, Defqon, Dancewalley a Houseclassics. K vydání mám připraveny dva nové tracky, které vyjdou na začátku roku 2007 a na kterých spolupracuji se skvělou zpěvačkou Cayt, která je zároveň organizátorkou úspěšných Chakra Parties v Holandsku. Takže se můžete těšit na nový track od Jaydeeho po mnoha letech. Jsem s ním velmi spokojený a myslím, že má dost velký potenciál na to, aby se stal důstojným následníkem Plastic Dreams.

Je ding a produkování skladeb tvůj jediný job nebo děláš ještě něco jiného?
Kromě těchto aktivit jsem začal pracovat na velkém paintballovém centru, které se otevře v listopadu tohoto roku. Je to věc, která prožívá v Nizozemí veliký boom, nejvíce zákazníků se rekrutuje z řad businessmanů, takže je to docela zajímavé. Také dělám obchodní prezentace pro EA Games. Mrkněte na Grand Theft4.

jaydee

Jak jsi prožil tento rok? Cestoval jsi, hrál, měl jsi nějaké prázdiny?
Tento rok byl skvělý. Hodně jsme hrál, byl jsem na dovolené ve své vile ve Španělsku, hrál golf, jezdil na wakeboardu a odpočíval.

Jak dlouho ještě chceš zůstat v hudebním bussinesu? Máš nějaké nové plány do budoucna, něco jako odstěhovat se na venkov, mít spoustu dětí a smečku psů?
Hlavně chci zůstat zdravý, obklopený mojí milovanou rodinou. Mám dceru, která je mojí nejlepší produkcí. Je jí 8 let a má zaděláno na dráhu zpěvačky. Produkoval jsme pro ní skladby do soutěže Dutch Junior Festival. Miluji psy, ale musíte na ně mít hodně času. Já ho moc nemám. Měl jsem 5 psů, můj poslední zemřel na rakovinu. Plakal jsme kvůli němu celý týden, jak mi bylo smutno. Děsím se takových ztrát. Psi by měli žít déle, než lidé. Zaslouží si to. Někteří lidé ne.

Na začátku tohoto roku jsi mi telefonoval z tvé rybářské výpravy. Dostal tě tento koníček? Rybařil jsi ještě od té doby? Víš, že na rybaření jsem expert.
Myslím, že je to super relax, otevření mysli a soužití s přírodou. Na druhou stranu se domnívám, že to rybu bolí, když se chytne na háček. Taky se bojím velkých ryb, protože ty bych se zase bál odháčkovat sám. Mlha, vlhko, no nevím jestli je to úplně pro mě. Rád hraji golf, protože jsem rád v přírodě. Trefit míček do díry během pár úderů je něco skvělého. Nikdy jsem netušil, že to může být tak vzrušující. Vím, že rybaření je také skvělé a baví mě poslouchat ty, kteří to umí, nicméně když nemám po pěti hodinách sezení na malé židli záběr, chce se mi jít hrát golf.

Je Praha stále tvým oblíbeným městem?
Praha je tím nejlepším místem, které znám. Jsou tady skvělé kluby, bary a restaurace, kde si můžete dát v klidu i jointa, když se vám chce. Lidé jsou tu milí a přátelští a dívky překrásné.

Změnil se během posledních let nějak tvůj styl? Reagoval jsi nějak na současný moderní electro sound?
Určitě jsem se trochu změnil, ale ne tolik jako mnozí jiní djs. Snažím se vytvořit si svůj vlastní Jaydee styl, který není ovlivněný ničím a nikým. O electru se dnes říká, že je moderní, ale přitom je to záležitost 80.let. Není to můj oblíbený styl, je to chaos a dost tvrdé a já nemám rád tvrdou hudbu. Samozřejmě, že tady jsou nějaké dobré electro progressive tracky, které hraji, ale electro jako takové mě nudí. Pokud hrajete progressive, tento styl je báječný a emotivní. To je přesně další otázka: Jaký je tvůj vzkaz tvým pražským fanouškům? - Moje věc. Zavřete oči, usmějte se a nechte se unášet mými Jaybeaty. Vždycky se toho snažím nějak dosáhnout. Někdy to vyjde, někdy ne. Když se to podaří jsme ten nejšťastnější člověk na planetě se všemi těmi usměvavými lidmi okolo. Potřebuji vidět lidi šťastné. Chci, aby odhodili své problémy a soustředili se jen na hudbu.

Jaký je tvůj vzkaz tvým pražským fanouškům?
Vaše podpora v Praze je vždy skvělá. Praha mě vždy přivítá jako svého přítele a proto i já chci být jejim přítelem. Já vám dám svoji hudbu, vy svoji vřelost. Co více bych si mohl přát? Miluji vás.

Myslíš, že on bude tento pátek in da house?
Do Radosti FX si vezu nový track. Je udělaný přímo pro toto vystoupení a dal jsem do něj všechny pocity a emoce, které ke Praze cítím. ON teď ještě spí, ale v pátek v Radosti FX se určitě opět zjeví

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika