Techno v podobě párty Full-on se vrátilo do Prahy

Techno v podobě párty Full-on se vrátilo do Prahy

18. 10. 2006  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (1)
Po bezmála necelých dvou letech vypršelo čekání na pokračování párty Full-On. Tento večírek proběhl v pátek třináctého v hale Harfa. Byl to datum šťastný, nebo jak se podle pověr říká, lepila se smůla na paty? Zlepšila se návštěvnost od minulého dílu?
Byl třináctého pátek a to jak se ví, mají blázni svátek. V tomto duchu jsem pojal toto datum a vyrazil se podívat na druhý díl holandské párty Full-on do Vysočanské haly Harfa. Když jsem dorazil na místo a vystál asi čtvrthodinovou frontu a následně si zakoupil kartičku s logem této party, mohl jsem jako střela přeběhnout venkovní prostor mezi halami k blízkému vstupu a řádně dunícímu objektu. U vchodu se rozdávaly razítka. Uběhlo několik vteřinek a už jsem taky ocejchovaný, tudíž mi nic nebránilo vyrazit přes drum and bass stage do hlavní časti haly, kde byla tradičně techno stage. Tou dobou ručičky mých hodinek ukazovaly bezmála půlnoc. Vstupuji akorát, když se ke konci chýlilo vystoupeni prvního z djů na tomto flóru. Většina lidi se zdržuje po okrajích a před podiem uprostřed haly, kde sídlili Vjs , právě tam se utvářel prozatím menší kotel, který si držel odstup od podia s djs. Vystoupeni prvního z pětice djs nemohu moc objektivně posoudit, jelikož jsem absolvoval pouze půlhodinku z jeho vystoupení. Po krátkém obhlédnutí prostor jsem se zastavil v již zmiňovaném kotli, abych si vychutnal první z pohledů na podium a světelnou show, to už se Spindoktor Ries aka Richard Mononom pomalu loučil a k závěru naservíroval lahůdku od Thomase Kromeho & Jespera Dahlbäcka „Murder Was The Bass“, samozřejmě v trochu svižnějším tempu, než jak je tento track běžně ke slyšení.

full on (foto by jedi Techno.cz)


Pár světelných efektu se mihlo po stagi a na podiu za svými mašinkami si připravuje své live vystoupení 69db. Po malé chvilce ticha se rozjíždí, podle mého názoru, nejmohutnější dvouhodinová techno (tekno) palba této noci. Člen legendárních Spiral Tribe už vcelku slušně zaplněnému kotli ukázal, jak vypadá opravdový oldschool tekno nářez. Tento liveact hájící barvy Francie bez ostychu nastoupil s čistou razancí. Samotný syrový beat a do něho postupně proplétající se další zvuky spletené až do zdánlivě pevné vlny tvrdého techna. Monotónost se stávala krásou drtící vše, co jí stálo v cestě, do doby, než přišel první zlom a zamíření do jiných končin. To byl jen zlomek materiálu, který si tento matador undergroundových parties speciálně připravil pro toto vystoupení. Během lahodných těžce industriálních tónin halu párkrát rozkrájely dva zelené lasery a jeden barvený. Světla prozrazovala, že kotel se značně rozrostl a část mezi Vjs a Djs, tak byla slušně zaplněna. Zároveň taneční kreace reflektoru brouzdajících po prostoru odhalovaly slušné provedení dekorací umístěných na bocích haly. Za to patří jednoznačně pochvala autorům této výzdoby.

full on


Dvě hodiny určené pro francouzské techno utekly jako voda a kolem půl třetí ráno jsou už na podiu přítomni Drummer i věčně se usmívající, producent a uznávaný dj Chris Liberator. Místo převzetí štafety, ale v hale zavládlo ticho prošpikované pískotem lidí. Po delší chvíli je vidět bezradnost, tak se na scénu musí vratit opět 69db a během několika málo vteřinek se opět pokračuje. Těším se na čtyř hodinový acid techno set v podání těchto dvou pánů ze spojeného království, kteří ke svému vystoupení mají nachystané čtyři Technicsy, dva Pioneery CDJ 1000 a drum-machine Roland TR 909. Jejich vystoupení bych ovšem přirovnal ke klasickému hardtechnu, které je v poslední době tak oblíbené. Zaznělo pár hitů tohoto stylu a moje nadšení trochu opadlo, s vidinou očekávaní nějakého acid techna. Během čtyř hodin, co tihle pánové kmitali na podiu, zaznělo sice několik acidových tracků, ale já osobně čekal víc. Ovšem když pominu tento fakt, tak i přes to šlo o kvalitní hudební zážitek a lidi rozhodně na místě nestáli.

the tunk


V půl sedmé se jako poslední dj na podiu na techno stagi objevuje už 12ti léty prověřený Holanďan Sonny. Začíná hardtechno remixem hitovky od Fatboye Slima „Star 69“. Podle mého názoru mu první mixy zrovna moc neseděly a po zamixování tacku od Jeffa Millse „The Bells“ už následovala jak on sám říká exploring tekno smršť. S přicházející půl osmou ranní mě přepadla únava, tak se pomalu odebírám směr domov. Ještě než přejdu k závěru, krátce bych se zmínil o vystoupení The Tunk feat MC Lagaza na druhé freestyle stagi. Jak jsem se dozvěděl v krátkém infu o tomto liveactu, mělo jít o směs tekna a punku z toho název Tunk. Poté co jsem strávil, přesněji řečeno proskákal, více než půlhodinu při jeho vystoupení, mohu konstatovat jen to, že kdo si tohle nechal ujít o dost přišel.

Full On


Závěrem, když bych měl tento večírek zhodnotit, řekl bych, že mě opět mrzí návštěvnost, která byla podle mých odhadů slabší, než na prvním díle. Když jsem přemýšlel, čím to mohlo byt způsobeno, napadlo mě pár věcí, ale to už jsou jen domněnky. Po hudební stránce nemohu nic namítnout. Hudba, která se hrála nabídla pro její posluchače slušný hudební zážitek podpořený dobrým zvukem. Ceny na barech stačily na to, aby se člověk za rozumný peníz příjemně pobavil. Pokud se podívám na zápory, pak bych jistě zmínil to, že téměř veškerý prostor haly zabírala aparatura a taneční prostor, ale později jsem sám pocítil, že by se hodilo o něco více laviček. Teď když přistoupím k závěrečnému hodnocení, tak bych udělil této párty osm z deseti možných bodů s vírou v třetí pokračování.


fotoreporty:

Full-On - Harfa - 3. část

Full-On - Harfa - 2. část

Full-On - Harfa - 1. část

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
smt
19. 10. 2006 | 08:26:21
+0 | -0
Musim jedine souhlasit! Udelil bych ale deset bodu, protoze mam k teto party trochu citovy vztah ;)! Bohuzel vira v pokracovani je asi zbytecna, protoze panove z Full-on, vzhledem k jiz zminene nizke navstevnosti a z toho vyplyvajici opetovne financni ztraty, dalsi akci v CR poradat nehodlaji. Ale kdo vi...Kazdopadne prohloupil kazdy, kdo zustal trcet doma :)!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika