Filmové premiéry

Filmové premiéry

19. 10. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
V kinech od 19.10.: Austrálské drama CANDY. Německá komedie MODROOKÁ POLLY. Podle knížní předlohy-STORMBREAKER a akční drama RYTÍŘI NEBES.
Candy

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu.

Drama-romantický / Austrálie / 2006 / 108 minut

Režie: Neil Armfield
Scénář: Neil Armfield, Luke Davies
Kamera: Garry Phillips
Hudba: Paul Charlier
Hrají: Abbie Cornish (Candy), Heath Ledger (Dan), David Argue (Lester), Paul Blackwell (Phillip Dudley), Tom Budge (Schumann), Jason Chan (Dr. Lao)…


Modrooká Polly

Dvacetiletá Polly opouští vězení pro mladistvé, rozhodnuta začít život znovu od začátku. Její plán je jasný. Za prvé: najít si práci. Za druhé: zamilovat se. Za třetí: najít si vlastní bydlení, aby se konečně mohla odstěhovat od rodičů. Začátek vypadá slibně, ale brzy zjistí, že zanechat minulost za sebou nebude tak snadné – stejně jako dostat se z vlivu své rodiny.

Komedie, romantický, krimi / Německo / 2005 / 139 minut

Režie: Tomy Wigand
Scénář: Karin Laudenbach, Martin Rosefeldt
Kamera: Gernot Roll
Hudba: Wolfgang Glum, Warner Poland
Hrají: Susanne Bormann (Polly), Matthias Schweighöfer (Ronny), Meret Becker (Maria), Ulrich Noethen (Herbert)…


Stormbreaker

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů.

foto


Akční – dobrodružný – rodinný / USA, VB, Německo / 2006 / 93 minut / Bioscop

Režie: Geoffrey Sax
Scénář: Anthony Horowitz (román)
Kamera: Chris Seager
Hudba: Alen Parker
Hrají: Alex Pettyfer (Alex Rider), Ewan McGregor (Ian Rider), Mickey Rourke (Darrius Sayle), Bill Nighy (Alan Blunt), Sophie Okonedo (paní Jonesová), Alicia Silverstone (Jack Starbright), Missi Pyle (Nadia Voleová), Robbie Coltrane (ministr), Robyn Cooper (reportérka), Stephen Fry (pan Smithers), Andy Serkis (pan Grin)…


Rytíři nebes

Akční drama z atraktivního prostředí stíhacích pilotů 1. světové války. Dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené mladými americkými piloty, kteří se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii, je inspirováno skutečnými událostmi. Vydali se do Evropy hnáni touhou naučit se létat a zažít dobrodružství. Ve válčící Francii se zpočátku naivní mladíci naučili pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získali tak skutečné důvody, pro které stojí za to riskovat život. V hlavních rolích James Franco (Spider-man) a Jean Reno.

Akční záběry leteckých sekvencí byly vytvořeny pomocí zcela nových digitálních kamer a technologických postupů. Producent filmu Dean Devlin má za sebou kasovní trháky jako Den nezávislosti, Godzilla nebo Patriot. Režisér Tony Bill má doma Oscara za produkci legendárního filmu Podraz s Robertem Redfordem a Paulem Newmanem.

foto


Akční – drama – válečný – dobrodružný / USA, Francie / 2006 / 139 minut

Režie: Tony Bill
Scénář: Phil Sears, Blake T. Evans, David S. Ward
Kamera: Henry Braham
Hudba: Trevor Rabin
Hrají: James Franco (Blaine Rawlings), Jean Reno (Captain Thenault), Martin Henderson (Cassidy), David Ellison (Eddie Beagle), Philip Winchester (Jensen), Lex Shrapnel (Grant)…
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika