Pink vystoupí opět v Sazka Aréně

Pink vystoupí opět v Sazka Aréně

25. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Agentura Interkoncerts náši republiku neustále válcuje lákavými megakoncerty. Poslední novinkou z jejich aktivit je americká rebelka Pink, která k nám míří 13.12. v rámci světového turné na podporu své nové desky „I’m Not Dead“.
Sedmadvacetiletá zpěvačka, vlastním jménem Alecia Moore, začala se skládáním již jako čtrnáctiletá. Na tom by nebylo nic zvláštního, uvědomíme-li si, že vyrostla v hudebně založené rodině. V městečku Doylestown, které není zrovna vyhlášenou líhní talentů, však potřebovala k úspěchu mnohem víc než jen hudební nadání. První šance představit se před publikem se jí naskytla s nabídkou vystupovat každý pátek v místním klubu. Asi by v Philly klubu vystupovala se střídavými miniúspěchy dodnes, kdyby se tam jeden pátek nezastavil zástupce společnosti MCA, která v tu dobu hledala vhodné adepty pro novou R&B kapelu. Došlo na konkurz, kterým Pink prošla bez problémů. V kapele Basic Instinkt se však necítila, a proto ji záhy opustila.

pink

Následovalo působení v projektu Choice, které však délkou trvání nepřesáhlo účast v již zmiňované skupině Basic Instinkt. Pink si zkusila roli členky kapely, ale nejlépe se cítila sólistkou, a proto na nabídku producenta Daryla Simonse k napsání nějakých skladeb nadšeně kývla. Dalo by se říci, že v této chvíli se odstartovala její hvězdná kariéra – první album „Can’t Take Me Home“ z roku 2000 se stalo okamžitě platinové (několikrát) a hned tři skladby („There U Go“, Most Girls“ a „You Make Me Sick“) se usídlily na prvních příčkách Top Ten. Záhy se vydala na turné, kde předskakovala kapele *N Sync. Poté se začala věnovat přípravám na své druhé album. Mezitím se podílela na skladbě „Lady Marmelade“ určené pro film Moulin Rouge, na níž spolupracovala s Christinou Aguilerou, Myou a Lil‘ Kim. Ze skladby se stal velký hit nejenom v USA, ale i v Evropě. S vlastním singlem přichází až ke konci roku 2001. Skladba „Get The Party Started“ se okamžitě stala obrovským celosvětovým hitem a vydláždila tak cestičku pro celou desku s názvem „M!ssundaztood“. Druhý singl „Don’t Let Me Get Me“ kráčel v úspěšných šlépějích svého předchůdce. Znatelné přitvrzení přišlo s dalším dlouhohrajícím počinem „Try This“ z roku 2003. Album bylo mnohem více rockově orientované, o čemž svědčí i skutečnost, že Pink na něm kromě jiných spolupracovala s frontmanem kapely Rancid, Timem Armstrongem, jehož rukopis se zapsal do 8 skladeb. Jako první singl z desky si Pink zvolila skladbu „Trouble“, která zpěvačce přinesla kromě úspěchů v žebříčcích i cenu Grammy.

pink

V přestávce mezi nahrávkami se Pink věnovala spíše svému soukromému životu – začátkem letošního roku se provdala za motocrossového závodníka Careyho Harta. O pár měsíců později je již Pink zpátky na scéně s novým albem „I’m Not Dead“, jehož vydání předznamenala skladba „Stupid Girl“, kterou doprovázel velice vtipný videoklip a která album katapultovala na první příčky hitparádových žebříčků. Pink se rozhodla nahrávku podpořit na světovém turné, evropská část zahrnuje i Čekou republiku, kde zpěvačka vystoupí 13. prosince v pražské Sazka Aréně. Kromě skladeb z aktuální desky zazní na koncertě i zpěvaččiny největší hity.

www.pinkspage.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika