Koncert Metamorphosis

Koncert Metamorphosis

27. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už dnes (27.10.) proběhne koncert v Paláci Akropolis česko - rakousko - turecké kapely Metamorphosis spojený se křtem alba "Luff".
Skupina Metamorphosis bývá přirovnávána k rockové avantgardě 70. let, Kronos Quartetu či britským průkopníkům Penguin Café Orchestra, ale přesnější je říci, že jejich hudba je nadčasová. Zvukový koncept „strunného kvarteta“ propojený s minimalismem, Frankem Zappou a Robertem Frippem si ze všech svých inspirací vybírá podstatu, která nestárne. Metamorphosis vrší kytarové riffy na magické tahy violoncella a repetitivní melodické úryvky houslí, to vše okořeňují svižným rytmem, který by posluchač hledal spíše u rocku nebo punku. Na koncertech jsou pro Metamorphosis charakteristické i improvizované pasáže, které dělají z jejich vystoupení ojedinělý zážitek.

Metamorphosis

Debutové album kapely nazvané „Contaminated Chamber Music“ bylo vydáno v roce 1998 na labelu Rachot/Behemot. Následovalo album „Dip“ (2002), které kapela již vydala u labelu LEO Records, na němž vydávají mimo jiné Cecil Taylor, Eugene Chadbourne nebo The Art Ensemble of Chicago. V roce 2004 vyšla kapele u Valuable Tube Records speciální kompilace „Love and Napalm“.

www.metamorphosis.at

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika