Silicone Soul v Roxy

Silicone Soul v Roxy

30. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Deephouseový projekt v podání skotské dvojky Silicone Soul má v pátek 3.11. namířeno do pražské Roxy na Human Traffix.
Silicone Soul

Několika domácích djs se Roxy zeptala na dvě otázky týkající se Silicone Soul.

1) Jak hluboko se vašem hudebním vnímání zaryla skotská dvojka Silicone Soul?

2)Kolik věcí a pokud možno jmenovitě, máte ve své sbírce desek od Silicone Soul?



Loutka
1) Docela dost. Naposledy jsem s nimi hrál v Bratislavě a byl to dost slušnej mejdan.

2) Nedokážu si to přesně vybavit, ale na 100% je tam jejich remix mojí Second:o)

Cubik
1) Dost hluboko, sleduju je od první desky a dost si cením toho, že drží stále dost vysokou laťku a dále se hudebně vyvíjejí. Navíc po megahitu Right On Right On ani nezkomerčněli. Jsem zvědav, kam se hudebně posunuli po DJské stránce.

2) Uf, jmenovitě ne, protože je toho opravdu hodně, dříve jsem sbíral každý jejich singl už od jejich prvního All Night Long, dnes občas nějaký vynechám, ale určitě jich mám přes 10 a k tomu dvě alba, první Soul Thing a třetí Starring Into Space.

Josef Sedloň
1) Silicone Soul byli pro mě od konce 90.let příjemným housovým osvěžením na jinak více techno/techhouse orientované značce Soma.

2) Mám od nich všechna 3 alba, z vinylu jsem měl nejradši Chic-O-Laa v remixu od H-Foundation.

Dan Cooley:
1) Jejich domovský label Soma je pro mě už řadu let stájí, která pod svými křídly schovává opravdové poklady taneční hudby. Silicone Soul můžeme označit bez nadsázky jako „černé koně“ Soma rec. Right On, Right On je určitě jejich největší hit.

2) Myslím, že tak šest kousků, včetně dvou remixů a to pro Royksopp a Loutkovu second. Z poslední doby určitě The Pact a Unforgiven Dub.

Airto
1) Label Soma, na kterém Silicone Soul vydávají od svých počátků, byl vždy jeden z mých oblíbených a tak jsem měl možnost sledovat tuto dvojici poměrně dlouho. Bohužel mě nikdy pořádně neoslovili po stránce producentské a i když jejich hudba rozhodně není špatná, nikdy mě nedostala do kolen. Na hit Right on! jsem docela dost alergický, díky neustálému omýlání v rádiích i klubech. Ze všech tří alb, mě nejvíce pobavilo Staring into space. Na druhou stranu jsem slyšel celkem dost jejich dj-ských live setů a Silicone Soul jsou velice dobří dj-ové, kteří mají hraní v krvi. Rozhodně je se na co těšit.

2) Vzpomínám si spíše na ty novější kousky a z nich preferuji více remixy jejich věcí: The poisoner`s diary (Ewan Pearson remix), Under a werewolf moon (Martinez full moon madness mix). Z jejich tvorby mám rád: Feeling blue (spiral acid rock dub) nebo And If - Finest dream (Silicone Soul remix)

Bo.dan
1) Docela hodně. Už od roku 2000 sjíždim jejich tvorbu. Sice v dnešní době už mě jejich muzika neoslovuje jako dříve, ale pořád se najde nějaký ten track, který prostě musim mít.

2) Tak to nevim přesně, ale bude toho asi docela dost. Mezi ty, co si pamatuji patří např. Silicone Soul - The Answer/Chic-O-Laa (Soma) Schatrax - Mispent years (Silicone Soul darkroom dub mix) (Soma) Silicone Soul - feeling blue (Soma) Silicone Soul - folie a deux (Soma)

Face
1) Zaryla se až do morku kostí a určitě nejsem sám... Mám pocit, že tu oba Skotové mají u českého publika zhruba podobné renomé jako Layo & Bushwacka! a možné také proto se tu u nás už tolikrát ukázali. Fascinuje mě na nich, nakolik si s posluchačem potažmo tanečníkem dokáží hrát a škatulku pro ně prostě nenajdete, i kdybyste se na hlavu stavěli. To spíš slabikář nálad je vystihuje, přičemž u každé kapitoly se musíte zastavit a snažit se jim porozumět. Navíc nezůstávají ve svých setech přešlapovat na místě. Jsou hodně přizpůsobiví novým trendům a jakoby ještě o krok napřed. I čerstvé album Save Our Souls je toho důkazem.

2) Asi by mě Craig a Graeme umlátili, ale jenom dvě... Samozřejmě karnevalovou Right On!, která ještě dneska dokáže udělat slušnou paseku při oslavě narozek i u těch, kteří elektronickou muziku vůbec neposlouchají a pak The Seven Day Weekend EP, paradoxně kvůli vznešenému remixu Chic-O-Laa, který pro ně tenkrát obstarali H_Foundation. Přiznám se, že svůj zrak teď obracím spíše k Německu, Švýcarsku, Norsku a Dánsku, než k Anglii...

Lucas Hulan
1) Mno, určitě hlavně hitem Right on ,který jsem hrál hodně často v instrumentál verzi.

2) Silicone Soul - Right On (Soma), Loutka - Second (Silicone Soul remix) (Beeswax), Silicone Soul - Nosferatu EP (Soma)


Madman:
1) Asi tak 12 palců…

2) Right on, Poor leno (remix pro Royksopp) a pak možná nějaké další remixy, které si z hlavy nepamatuju.

Raju:

1) Co se týče povědomi, tak myslim vcelku hluboko, registruju je někdy od roku 99 / 00.

2) Nicméně můj šálek kávy to moc není, tudiž od nich vlastním pouze "Right On - original instrumental"

Hech
1) Tahle dvojka je pro mě takřka synonymem pro skotskej label Soma, kterej mi obzvlášť na konci devadesatejch hodně přirostl k srdci. Singlů vydali nepřeberně a jsou zastoupeni skoro na každým díle solidních Soma Compilations. Nejvíc mě dostali s remixem Poor Leno pro Royksopp a samosebou house hymnou Right On.

2) Seven Day Weekend, Right On, Les Nocturnes a ty Royksopp jsem bohužel ztratil či se někomu moc líbily na nějaké akci.)

ht
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

04. 12. 2007 | 10:05:54
+0 | -0

Silicone soul

Podle mě hrají opravdu house v pravém slova smyslu!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika