FAMUFEST 2006

FAMUFEST 2006

07. 11. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (1)
23. ročník festivalu FAMUFEST se uskuteční od 9.-12. listopadu v prostorách Divadla Archa a kina Atlas.
FAMUFEST 2006

Již 23. ročníkem festivalu FAMUFEST se snažíme navázat na úspěšnou tradici uplynulých let. FAMUFEST 2006 se uskuteční během čtyř podzimních dní, 9.-12.listopadu. Tato místa nabízejí velké možnosti jak pro pořadatele, tak pro diváky, a samozřejmě i pro partnery festivalu.

Naší snahou je vytvořit hravý a osobitý festival, který bude atraktivním místem pro setkání jak filmových profesionálů či studentů školy, tak laické veřejnosti. Věříme, že se nám jeho úroveň podaří posunout opět o kus dále.

Tradice a myšlenka FAMUFESTU

FAMUFEST je soutěžní přehlídka tvorby studentů Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění, která slouží zejména k prezentaci děl vytvořených studenty školy za uplynulý rok. FAMUFEST poskytuje jedinečnou možnost vzájemné konfrontace tvorby studentů a také příležitost vyslechnout si názory profesionálů, odborníků i laické veřejnosti. Hlavní ambicí festivalu je prezentace mladých a talentovaných filmařů mimo akademickou obec.

Důvodem vzniku FAMUFESTu v polovině osmdesátých let byla potřeba reflexe tvorby studentů na mimoškolní úrovni. Postupem času se FAMUFEST vypracoval z jednodenní přehlídky v respektovaný soutěžní filmový festival spojený s širokou nabídkou soutěžních i nesoutěžních filmů. Přehlídka je již tradičně spojena s bohatým doprovodným programem zahrnujícím řadu výstav, koncertů, diskusních fór.

Festival je každoročně organizován studenty katedry produkce FAMU v těsné spolupráci s vedením fakulty a v souladu se Statutem festivalu.

Porota složená z českých i světových osobností filmu, které působí mimo akademickou půdu FAMU, udílí vítězům jednotlivých kategorií sošky "MAXIM". Ocenění jsou spojena s finanční či materiální odměnou, jež má podpořit mladé filmaře v jejich další tvorbě.

Soutěžní sekce

Soutěžní sekce FAMUFESTU 2006 má patnáct kategorií:

Nejlepší film festivalu
Hraná režie
Dokumentární film
Animovaný film
Intermediální a multimediální tvorba
Kamera
Střih
Zvuk
Nejlepší film prvního ročníku
Produkce
Fotografie
Nejlepší nerealizovaný scénář
Best Film Of FAMU International
Cena studentské poroty za nejlepší film festivalu
Cena diváků


Hlavní porota uděluje ceny ve výše jmenovaných kategoriích s výjimkou šesti posledně uvedených. Pro ty jsou ustaveny zvláštní poroty (produkce, fotografie, scénář), případně jiná forma hlasování (Cena diváků). Novinkou FAMUFESTU 2006 je studentská porota a její cena pro nejlepší film festivalu. V šestičlenné porotě zasednou studenti filmových věd a výtvarných škol (např. se zaměřením na videoart). Záměrem je názorová konfrontace v rámci téže generace, ovšem mezi zástupci různých oblastí "filmařiny".


FAMUFEST
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
fotbalczech
08. 12. 2006 | 17:38:27
+0 | -0
cauky
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika