Idýlka? Z Tramixu na Silicone Soul

Idýlka? Z Tramixu na Silicone Soul

07. 11. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
O dni, kdy spousta lidí ještě neměla rozhodnuto, zda si dají velkou akci v Průmyslovém či Veletržním paláci, já měla už dobrý měsíc naprosto jasno. Konečně jsem se dočkala svých oblíbených Silicone Soul a to navíc v Roxy, kam mi tahle dvojka pasovala mnohem lépe, než při jejich minulé návštěvě, kdy zahráli v Duplexu.
Do pražských klubů se prostě vyplatí chodit později a tak i v jedenáct hodin večer, kdy jsem procházela vstupními dveřmi do Roxy bylo lidí v útrobách klubu poskromnu. Mělo to alespoň tu výhodu, že jsem si mohla vybrat, kam a že si vůbec sednu, což je v pozdějších hodinách pro znaveného tanečníka docela problém.

Djské pole odstartoval Cubik, který navodil příjemnou náladu, i přestože se publikum „nahrnulo“ a roztančilo až během poslední hodiny ze celých tří, které za gramci strávil. Cubik je propagátorem mnoha různých odnoží houseu a o kvalitách tohoto nejen v Praze známého dje jsem se nesčetněkrát přesvědčila například na jeho residentní party Vivacity na houseboatu Bukanýr a mnoha dalších a tak bylo předem jasné, že při výběru „zahřívače“ publika před dvojkou Silicone Soul měla produkce této party šťastnou ruku.

human traffic

Kolem půlnoci se Roxy nárazově zaplnila, jakoby snad venku začaly padat trakaře a kolemjdoucí se sem zaběhli schovat. Ale důvod byl úplně jiný. Přijela tramvaj, ve které se oslavily 4 roky Tramixu, proslulé party v tramvaji, prohánějící se noční Prahou, zakončující vždy v nějakém klubu, kam mají „cestující“ automaticky vstup zdarma. Pro tentokrát padla volba na Roxy, takže tento večer nesl název Human Traffix vs. Tramix. Tramvajoví djs (jmenovitě Chris Chemist, Madman a Walden) obsadili chill out a taky se to tam řádně rozjelo i když ne po kolejích.

human traffic

Ale já se vrátím na hlavní stage, kde se pro mě (a nejen pro mě) měl odehrát zlatý hřeb večera. Pár minut po jedné hodině ranní na už tak nažhavené a rozjeté publikum nastoupilo tak dlouho očekávané skotské duo Silicone Soul. Drobní, štíhlí a skromně vypadající hoši se do nás pustili pozvolna a nenápadně přidávali na intenzitě. Pro milovníka houseu jakým jsem já to bylo jako Vánoce pro malé děcko. Roxy vřela tou pravou party atmosférou, kterou jsem tam zažila naposledy na některém z Climaxů a kterou je čím dál tím těžší navodit, což asi není jen můj pocit, ale nejspíše všech, kteří na party už nějaký ten rok chodí a stávají se staršími a náročnějšími.

human traffic

Craig Morrison a Graeme Reedie vydali další album Save our souls, které nám úspěšně prezentovali tento pátek a mně i plné Roxy dokázali, že umí skvěle bavit především nás, starší a vyklidněnější klubery, kteří byli za jejich návštěvu v Čechách víc než vděčni. Před třetí hodinou ranní jsem Roxy opustila a tak se nedobrovolně připravila o vystoupení dje Loutky, neboť pracovní sobota nade mnou visela jako hrozba a tak jsem celé vystoupení Silicone Soul pojala spíše jako několikahodinový příjemný konzert, který splnil jedno z mých dávných přání a to slyšet tuhle dvojku na živo.

Foto: Insomnia - Techno.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika