Recenze mixpultu Ecler AC-6

Recenze mixpultu Ecler AC-6

29. 11. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
AC-6 obsahuje v současnosti nejlepší analogové komponenty. Jeho potištěné panely obvodů byly navrženy tak, aby se dali instalovat s nejnovější generací SMD komponentů. Navíc AC-6 obsahuje velký zdroj vnitřní energie, aby mohl poskytnout nejvyšší dynamiku zvuku a optimální poměr signal/noise.
Přestože vznik společnosti se datuje rokem 1965, Ecler představil svůj první mix v 70.letech_ A4, jednoduchý 4-kanálový mix orientovaný na Super 8 film sound edition. Společnost se rozrostla v 70.letech díky boomu diskoték a turistiky.

AC-4 byl velmi spolehlivý mix, vytvořený tak, aby splňoval požadavky na zvuk na diskotékách, v divadlech, kinech, nahrávacích studiích a v konferenčních sálech. Elektronické obvody a pečlivý výběr všech použitých komponentů a tranzistorů učinili z AC-4 kvalitní profesionální mix.

Nový AC6 je poctou této staré škole – jednoduchý, robustní, spolehlivý a se skvělým zvukem. AC umožňuje nové generaci DJs užít si unikátní zvuk těchto legendárních mixů.

ecler

Špičková elektronika
AC-6 obsahuje v současnosti nejlepší analogové komponenty. Jeho potištěné panely obvodů byly navrženy tak, aby se dali instalovat s nejnovější generací SMD komponentů. Navíc AC-6 obsahuje velký zdroj vnitřní energie, aby mohl poskytnout nejvyšší dynamiku zvuku a optimální poměr signal/noise.

Množství vstupů a připojení
AC-6 obsahuje 20 stereo vstupů: 4 PHONO, 6 CD, 6 LINE a 2 balancované mikrofony (XLR3). Každé kanál obsahuje tří-polohový spínač volby vstupu pro PHONO/MIC, CD a LINE. Kromě toho každý kanál obsahuje 15db ovladač hlasitosti vstupu pro precizní nastavení hlasitosti vstupujícího signálu. AC-6 má také 2 balancované výstupy (OUT1 a OUT2), 1 nebalancovaný výstup (CUE) a 2 nahrávací výstupy (REC), všechny jsou stereo.

Výkonný EQ a FX Send ovládání
AC-6 má 3-pásmové ovládání tónů s rozsahem -30dB až +10dB. Tento výkonný systém ekvalizéru umožňuje kompletně odříznout jakékoli zvolené pásmo, a nabízí tak DJs absolutní rozmanitost při mixování. Kromě toho každý kanál obsahuje send ovladač externích efektů(AUX) a volič, určující použití post nebo pre fader režimu. Navíc získává DJ všeobecnou kontrolu nad efekty vyslanými a obdrženými AUX SEND a Aux Return.

Fadeys a crossfader špičkové kvality
AC-6 používá maximálně kvalitní 60mm ALPS fadery, a VCA ECLER PRO crossfader. Každý kanál také obsahuje volič A/OFF/B, pro jeho přiřazení k jakékoli straně crossfaderu. Crossfader také nabízí ovládání tvaru křiky přechodu, tak aby vyhověla jakémukoli hudebnímu stylu – umožňuje pro house music typické dlouhé přechody i rychlé střihy scratchingu.

Různorodé monitorování
AC-6 obsahuje dvojí potenciometr. Který umožňuje monitorovat jakýkoli vstupující signál, u kterého je aktivována funkce PFL, signál mixu, jakýkoli ze dvou výstupů (OUT1 a OUT2), i signál AUX SEND. Každý kanál také obsahuje světelné indikátory přítomnosti signálu(SP) a hraniční hodnoty(PEAK). Akustický monitoring prováděný přes výkonný výstup sluchátek, umožňuje předposlech mixu nebo jakéhokoli aktivovaného PFL. Kromě toho, PFL/MIX ovladač umožňuje nastavit hlasitost těchto signál, a můžeme také monitorovat signál sluchátek na booth reproduktorech přes CUE výstup.

Kvalitní materiály
Vzhled AC-6 je inspirován starým mixem AC-4, uvedeným v roce 1973. ECLER přehodnotil a upravil tento design a zkombinoval tradiční a současné prvky. Přední panel je vyroben z velmi kvalitního černě eloxovaného hliníku. Nápisy a značky jsou vyrobeny selektivní eloxovanou technikou, která je dělá ultra odolné proti opotřebení. ECLER věnoval zvláštní péči také tomu, aby byly nové potenciometry jasné a přesné, a otočné knoflíky a fadery ergonomické pro lepší kontrolu zvuku.


Cena na www.dj-obchod.cz: 41.900 Kč vč. DPH


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika