Silvestr na Bukanýru: Zavřeli jsme až v jedenáct

Silvestr na Bukanýru: Zavřeli jsme až v jedenáct

07. 01. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Letošní rok jsem byla rozhodnutá neudělat stejnou chybu jako o loňském Silvestru a tak jsem ani nezjišťovala kde se co děje v tento den a bez jakýchkoliv zacházek mířila rovnou na Bukanýr, mé nejoblíbenější místo k juchání, tanci, poslechu kvalitní hudby v neobvyklém a příjemném prostředí.
Před rokem jsem zkusila zamířit na tento den do jiného klubu, velice těsně před půlnocí jsem se však stejně objevila na Bukanýru (loni pod Čechovým, letos pod Palackého mostem). Protentokrát jsem už kolem desáté nastoupila na loď, i přesto jsem už měla velký problém, abych našla místo, kam se na gauči usadit. Na tanečním parketu bylo v tuto dobu zatím prázdno, ale zvesela hrající Ondrej K. by mě dokázala klidně k tanci vybudit a tak mě mrzelo, že jsem neměla žádného stejně odvážného tanečního partnera.

bukanyr

Tančit se začalo až během setu želvího dje, nebo-li člověka, který si říká Turtlesquad. Atmosféra byla opět velmi přátelská a pohodová, na Bukanýru to snad ani jinak nejde, když už jste se všemi v tak malém „intimním“ prostoru. A když jsme s kolegy z naší poslouchej.net crew měli menší vánoční besídku na dji Hellovi v Abatonu, netušila jsem, že další besídka v podobě silvestrovského večírku na sebe nenechá dlouho čekat. Sešlo se nás zde opravdu požehnaně.

Zábava gradovala, že jsme málem prošvihli půlnoc. Objímání, líbání, přání všeho nej po odbití půlnoci nám zabralo spoustu času, než jsme zvládli oběhnout všechny známé a kamarády, šampaňské teklo proudem, ohňostroj byl velkolepý, až přilákal davy lidí na Palackého most, kteří z dálky připomínali mravence putující v zástupu někam za potravou. A nebo to byli ti, na které se kvůli omezené kapacitě Bukanýra prostě nedostalo.

bukanyr

Když v půl jedné nastoupil za gramofony dj Cubik, měl už své publikum na bodu varu a tak nebylo vůbec složité ho tak udržet. Všichni jsme už řádili, až jsme Bukanýr na vlnách Vltavy pořádně rozhoupali.

Nemohla jsem si nevzpomenout na tři žluté rybky, které nás dlouhý čas doprovázely při našich pařbách na Bukanýru v zadní části ve velkém akváriu. Jak jsem se od majitele lodi dozvěděla, už se sem nevrátí. Ale jelikož došlo i k jejich snaze o rozmnožování, na které prostě na Bukanýru během rušných akcí neměli jak chuť tak ani soukromí, zřejmě jim jejich přestěhování svědčí. A tak nám zůstaly jen ryby ve Vltavě, které sem tam o víkendových akcích někdo „nakrmí“ přes palubu.

bukanyr

V půl druhé pro mě výtečně hrajícího Cubika vystřídalo elektro duo Wega a Kim Pixa aka WeKi, pro všechny stálé návštěvníky Bukanýra dobře známé tváře. První dvě hodiny jejich setu byly zábavné, bohužel jsem je strávila spíše posedáváním a klábosením s přáteli, kteří jistě museli z mého občas se motajícího jazyka mít obrovskou radost  snad mi odpustí, byl to přecijen Silvestr. Mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní každý jistě pociťoval únavu a Kim s Wegou už vyčerpali velkou část z našláplejších hudebních nosičů a tak se mi jejich hudba zdála k ránu poněkud utahanější. Někomu, kdo byl unavený toto tempo vyhovovalo, mě a ještě pár dalších z nás by z té únavy vyprostila právě ona svižnější hudba. Hudebně se pro mě hvězdou tohoto večera a prvního dne roku 2007 stal dj Cubik. Atmosféra však byla přesně taková, jaká bývá na Bukanýru na každé party, protože zde se menší „Silvestr“ slaví téměř každý víkend. Takže Bukanýři, za rok se zase uvidíme!

Fotoreport ze Silvestra na Bukanýru

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika