Zimní Rock for People

Zimní Rock for People

06. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hned z kraje února (3.2.) budete moci vyrazit do Prostoru Abaton na kvalitní dávku kytarové hudby. Hlavním hostem pátého zimního RFP budou irští The Hogs.
Pátý ročník zimního Rock for People proběhne 3. února 2007. Tento festival je zakončením celého roku pod vládou projektu Rock for People a současně odstartováním ročníku dalšího. Jediný indoor festival celého projektu RFP se již tradičně odehraje v multifunkčním klubu Abaton  v Praze – Libni. V programu se objeví ty nejlepší domácí kapely, které vystoupily v létě v Českém Brodě, letos jsme navíc pozvali dvě zahraniční jména:     
     
No Relax /E/ Kdo byl v roce 2003 na Rock for People v Českém Brodě, zažil poslední vystoupení legendárních SKA-P u nás. Necelé dva roky nato se kapela po desetiletém působení rozhodla ukončit kariéru. Posledním jejich počinem se stalo CD a DVD Incontrolable.

Kytarista Joxemi se na posledním turné seznámil se zpěvačkou Michelou z kapely Bambole Di Pezza a na jejich vztahu vyrostl jeden ze SKA-P pohrobků, kapela No Relax. (Další SKA-P odnoží se stal projekt The Locos druhého zpěváka kapely Pipiho.) První album No Relax, nazvané Gridalo se nese na vlně punkrocku, obratně namíchaného s raggae, swingem a klasickým rock´n´rollem. Na druhé desce, nazvané "Virus de rebellión," která vyšla v únoru 2006. Zde se osobitý styl kapely ještě rozšiřuje o vlivy jazz-punku i irského písničkářství.
The Hogs /IRL/ Michael Casey, Kieran Coyne a Noel Coyne jsou z městečka Renvyle, ležící v irském hrabství Galway. Tři bratranci zde založili kapelu, se kterou procestovali celý svět od Číny až po USA a pravděpodobně vymetli i všechny hospody v Irsku. K jejich show patří tanec, kytary, banjo, akordeon, buzuki, píšťaly, basa, bubny - neutuchající energie se valí z podia. Narozdíl od množství napodobenin, které do našich krajů zavítá, představují The Hogs čistý a ničím nezkažený irský folklor.

V Čechách a na Moravě jsme je mohli vidět na několika festivalech na konci srpna tohoto roku. Na základě nadšeného ohlasu publika a podle toho, kolik energie z vás tahle parta padesátníků dokázala vyždímat, jsme se je rozhodli opět pozvat k nám.
Václav Koubek: Zajímavou věcí, kterou se na webu The Hogs nedočtete je, že The Hogs se během svého pobytu v České Republice skamarádili s písničkářem Václavem Koubkem. Jejich přátelství dalo vzniknout zajímavému nápadu na nové CD, na kterém Vašek Koubek přebásní a nazpívá s doprovodem The Hogs irské a keltské lidové písně. Podle dostupných zpráv vznikne album během roku 2007. Nejen proto jsme se Vaška Koubka rozhodli pozvat na naši zimní přehlídku.

Další kapely:
Vypsaná fiXa , Znouzectnost , Xavier Baumaxa, Den, Apple Juice, The Switch, Five O’Clock Tea, Prohrála v kartách

Vstupenky: 250 Kč v předprodeji, 300 Kč na místě.

Zimní Rock For People

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZIMNÍ ROCK FOR PEOPLE

Sobota 3. 2. 2007
Vstup: Předprodej 250 Kč, na místě 300 Kč
Vystupují:
The Hogs (IRL), No Relax (E), Xavier Baumaxa, Prohrála v kartách, ZnouzecnosT, Vašek KoubeK a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika