Rozhovor s Deivisem

Rozhovor s Deivisem

09. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pro někoho Deivis, David Linhart, nebo jen pořadatel party Sound of Ibiza (nyní E-Motion). Tentokrát se této party věnujeme o trochu více a tak po článku o historii tu máme i rozhovor s pořadatelem.
Ahoj Davide, na úvod, jak se máš? 
Čau Michale, dík za optání, v tuto chvíli se mám pracovně, přípravy na první E-MOTION vrcholí. Bylo to vše teď trošku hektické. Zavedení nového názvu, i když ze starým obalem, zabere dost času. Nové webové stránky, nové promo a spousta dalšího. Je toho vážně moc.
 
Sound of Ibiza nebyla jen o Tobě, ale spolupořádal jsi ji s Radanem Machem. Proč to celé skončilo?
Přesně vím, kam tímto míříš. Poslední naše společná akce byla se Snake Sedrickem a to v pořadí pátá.. Poté jsme se po delších diskuzích rozhodli jít každý svou cestou, ale už jsme byli hodně daleko, že by bylo hloupé končit. Takže jsme nakonec usoudili, že budeme pokračovat dále, ale každý budeme mít na starosti svůj díl. Začal jsem já s Ronski Speedem, pokračoval Radan s Michaelem Burianem, poté zase já a světová star Menno de Jong. Ze začátku jsem si myslel, že to bude hloupé, že to nikam nepovede, ale v té době jsme měli oba jasný a stejný cíl a díky tomu to bylo jednodušší. Navzájem jsme se respektovali a snažili se oba pro tu akci udělat maximum toho, co bylo možné. Ve finále nám to vlastně prospělo, Radan se na to ale poté skrz svou novou práci takříkajíc vykašlal a já se starým názvem nemohl pokračovat.
 
david linhart
Proč nemůžeš pokračovat pod názvem Sound of Ibiza a musíš rozjíždět novou značku? Trošku nelogické, nemyslíš?
Po Sound of Ibize s Menno de Jongem se udála spousta věcí. Zhruba měsíc po této akci jsem omylem zabrousil na stránky Ochrannaznamka.cz a vyhledával si jeden název, který v 7.Nebi chtěli použít jako název akce. Tím pádem jsem se i podíval na název Sound of Ibiza. Jaké bylo překvapení, když jsem zjistil, že tento název je zaregistrován. K mému překvapení byl zaregistrován 14dní po akci s Menno de Jongem, která se setkala s velmi dobrými ohlasy. Kdo si ji zaregistroval si každý může zjistit, já to rozebírat nehodlám.. Jen dodám, že platit za něco a někomu prostě nebudu. Akce nedělám pro peníze, ale pro lidi. To si dotyčná osoba musí uvědomit :)
Vše zlé je k něčemu dobré a myslím si, že přesně toto byl ten impuls, který mě nakopl a posunul akci zase o level výše.
 
Nechtěl jsi skrz toto končit?
Ano, máš pravdu. Vyrazilo mě to dech, když jsem toto viděl na monitoru. Znamenalo to pro mě konec celé akce.. Nakonec jsem se díky ohlasům na internetu, které se točily kolem celé akce, rozhodl pokračovat. Zabít celou akci a tím pádem i nejlepší klubovou tranceovou noc minimálně v Brně, by byl nesmysl.
 
Řekl bych, že se Ti docela dařilo, když jsi dokázal do Brna přitáhnout na klubovou akci lidi z celé ČR a to ne jednou. Na klubovou akci docela nevídaná věc, že?
No dalo by se to tak říci. Jelikož jsem měl předprodeje vstupenek přes naše webové stránky, tak vím, kdo si lístky kupoval a odkud byl. Je krásné zjistit, že 2/3 lidí co akci navštěvují, jsou lidé, kteří v Brně nežijí. Namátkou: Opava, Plzeň, Liberec, Praha ale i Slovensko. A nejsou to malé počty z těchto měst a míst :) Ronski Speed a Menno de Jong jsou prostě jména, které tu nehrají každý týden.
 
Zaměřme se teď více na Tebe. Kde hledáš inspiraci pro DJe, které jsi přivezl na Sound of Ibizu a teď v lednu na E-MOTION?
Tak prvotní inspirace byl Radan Mach, velká knihovna a studna hudby jako takové:) Ze začátku jsme vsázeli na neznámá ale i přesto velmi dobrá jména. Jenže postupem času to chtělo trošku víc, nezamrznout na jednom bodě, ale zkusit se pohnout dále. Zlomem byl asi Ronski Speed, kdy jsem zjistil, že to půjde. Ono není moc známo, že trance, případně progressive, neposlouchám moc dlouho a že cestu do těchto vod mě vlastně otevřela až akce, kterou pořádám. Jinak co se týče přítomnosti, tak inspiraci hledám především ve kvalitní produkci, kterou poslouchám a hlavně v kamarádech a jejich snech, především se ale musí líbit mě. Ony sny některých jsou trošku imho nereálné :)
Já si svůj sen splním znovu v březnu a poté buď v dubnu a nebo v květnu.
 
Znamená to, že máš již představu takhle dlouho dopředu?
Ano, snažím se bookovat DJe dostatečně dlouho dopředu a jakoby si je pro ČR rezervovat. Ono s referencemi, které mám, to jde jednodušeji. Nebookuji je na haluz, ale na značku, kterou si Sound of Ibiza za ty 2roky udělala. Jak jsem psal. Akce zůstala. Dal jsem jí jen nový obal. Navíc se snažím dovážet jména, která mají v cizině vydobyté uznání, ale v ČR ještě nehrály.
 
To jsem si všiml. Ronski Speed, Menno de Jong, Snake Sedrick a v lednu Martin Roth a Mike Foyle.
Ano, máš pravdu, všichni tu byli nebo budou poprvé a všichni odjížděli z ČR velmi nadšeni. Reakce a ohlasy těchto DJs jsou a byly pro akci velmi důležité. Nejde o to nastavit dobré podmínky jen pro návštěvníky party, ale také pro ty, kteří je přijedou bavit :)
 
Nemůžeš tedy alespoň nějaké jméno na květen poodhalit?
Nějaké jméno teda prozradím. Na E-MOTION, která se bude konat v březnu pravděpodobně opět dorazí Menno de Jong a na další akci přijal pozvání vynikající švédský DJ a producent AIRBASE. Ohledně akce s Menno de Jongem půjde o narozeninovou kalbu pro zvané a registrované na stránkách Emotion-party.com. Kdo se registruje, bude mít o 1/3 levnější vstupné. Ale více asi až v tiskovce :)
 
Teď bych zabrousil trošku jinam. Neobáváš se, že jednou bude pro E-MOTION 7.Nebe malé ? Jednu dobu byla na vašich stránkách anketa, zdali Ibizu na Flédě nebo v 7.Nebi?
Fléda je velmi kvalitní prostor. Řekl bych, že to je jeden z nejlepších klubů v České republice. Jde o to, že Fléda je větší a není tak úplně útulná pro mou akci, jak je momentálně 7.Nebe. Tento klub má sice své mouchy (klimatizace, menší šatna), ale lidé si na tento klub zvykli a podmínky, které tam jsou pro mě nastaveny, jsou zatím vyhovující. Byla by škoda ji v tuto chvíli přesunovat někam jinam. Fléda má své úspěšné akce, které tento klub táhnou a 7.Nebe mělo prostě Sound of Ibizu a teď má E-MOTION. A přesně takhle to je dobře.
 
david linhart
Pro mnohé lidi, kteří se pohybují na taneční scéně jsi docela kontroverzní osoba. Co bys mi k tomu řekl?
Asi mě tak bohužel hodně lidí bere. Já si to o sobě nemyslím. Možná je problém v mé výbušnosti a ve snaze obhájit si, v co věřím. Tento problém nastal v době, kdy jsem se začal starat Radkovy (DJ Jerry) o booking. Do té doby byla pro mě v Brně akce č.1 Citadela. Jenže podle mého názoru Nikola do této akce již nedával maximum svého potenciálu. Její návštěvnost klesla a její hudební směr se také změnil. Hodně těžce jsem to tenkrát nesl. Nyní musím dát Nikolovy za pravdu, že tento zlomový díl byl potřeba. Tenkrát jsem byl nepochopen a každý jsem přestoupil na stranu konkurenční Apokalypsy. V té době jsem totiž viděl, že Apokalypsa není jen ta věčně druhá, ale že se snaží čím dál více dát návštěvníkům to, co dříve Citadela. Teď to nemyslím úplně hudebně, ale hlavně vizuálně.
 
Ale naopak málokdo ví, že jsi byl u pár dílů Apokalypsy pořadatel druhé stage. Můžeš mi říci, jak jsi se k tomu dostal?
Jak jsem již zmínil, staral jsem se Radkovy o booking a tak nějak to vyplynulo ze situace. Dalibor a Radek mne oslovili, zdali bych neměl zájem spolupracovat a řekl bych, že taková nabídka se neodmítá. Sice to nebylo pořadatelství v právem slova smyslu, ale celkově booking a druhá stage stála na mě. Nabral jsem tím zase o něco více zkušeností. Ono ať si vykládá kdo chce co chce, tak přeci jenom s Dalinem jsme dříve neměli nějaké zvlášť extra přátelské vztahy. Byl jsem jeho velkým kritikem, ale co jsem se k tomu všemu dostal blíže, tak jsem pochopil, že to je velký profesionál, co se týče scény a všeho, co k tomu patří. Vždy dokázal přejít naprosto lehce z přátelského vztahu do sféry byznysu a proměnit se v obchodního partnera (musím říci, že ke mě vždy velice férového).
Za tuto příležitost, kterou mě dali, jim děkuji. Doufám, že jsem jim pár nových účastníků Apakolypsy dokázal přitáhnout :)
 
A jak se díváš na boom tranceu a jeho zneužívání jako názvu u kdejaké akce, která s tranceem nemá nic moc společného.
Ano všiml jsem si toho. Jsem z toho smutný, ale je to marketing. Každý chce urvat ten svůj kousek z české scény a toto je teď dobrý marketingový produkt. Ted už záleží jenom na lidech, jestli poznají kvalitu, ocení ji a přijdou příště. Ono v názvu to není. To je možná tak poprvé. Navíc já se snažím i přes nespornou a hvězdnou kvalitu DJs držet cenu na docela nízké úrovni a tudíž mě tyto party nemohou bez většího sponzora konkurovat. Reference jsou vážně skvělá věc :)
 
Vraťme se ještě jednou otázkou k blížící se lednové E-MOTION. Na jedné straně zkušený Martin Roth a na druhé mládí v podání Mikea Foylea.
Ano, přesně jak říkáš. Nejlépe tyto dva vystihnul Petr Holman. Dovolím si ho citovat:„Když si k sobě (do stáje) vezme někoho Paul van Dyk (Vandit) a Armin van Buuren (Armada), tak je to záruka prvotřídní kvality. A navíc to bude asi i pestré, protože Vandit i Armada představují trochu odlišné větve tranceu, přesně v duchu produkce lídrů obou labelů“. Možná bych ještě vyzdvihnul slovenského Kamila Polnera, který nejen svou výbornou produkcí dokazuje, že se s ním bude muset v budoucnu ve světové špičce počítat.
 
Nakonec jak by vypadal Tvůj lineup snů?
Je to těžké, těch jmen je stále hodně. Ale rozhodně bych zmínil britské trio Above & Beyond, italské live duo Nu-NRG a celé by to rozjel skvělý americký DJ a producent Markus Schulz.
 
Line up E-motion - 12.1. - 7. Nebe

Main stage
20.00 - 22.00 TyPhone
22:00 - 23.30 Michael C
23.30 - 01.30 Martin Roth (Vandit,Germany)
01.30 - 02.30 Stepan Bruck
02.30 - 04.30 Mike Foyle (Armada,UK)
04.30 - 06.00 Eddie Sender

2nd stage
20.30 - 22.00 Click Joe
22.00 - 23.30 Martin Pago
23.30 - 01.00 Martin Frank vs. DiGa
01.00 - 02.30 Shala
02.30 - end Misha.N


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika