Ptáme se promotérů: Podle jakých kritérií?...

Ptáme se promotérů: Podle jakých kritérií?...

22. 01. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
K této anketní otázce nás tak trochu inspirovala moravská scéna, kde v tomto měsíci proběhly časové rošády hned dvou významných halovek. Zeptali jsme se proto několika předních, českých promotérů otázkou: Podle jakych kritérií vybíráte datum konání velké akce/party?
Radek Maliník (Depo Crew): Především podle statistiky srážek v daném období, v termínech, kdy máme možnost zabookovat velká jména, v termínech, kdy v okolí není žádná větší akce, u většiny akcí se ale termín víceméně nemění, většina českých festivalů má svoje standardní datum, které zůstává každý rok neměnné.


Pavel Tesař (Mersey): My vybíráme podle toho abychom se nekryli se Summer Of Love. Jinak data nesledujeme. Naše jedniná velká akce kromě Hradhouse je Rio De Riviera 19.5. a to se s ničím nekryje.


Martin Kučera (United Music): Kritérií je několik. Jedním z nich je dostupnost hlavní hvězdy, dalším třeba státní svátky či prázdniny, dostupnost požadované lokace, atd. Máme své osvědčené termíny, kterých se snažíme každý rok držet.


Emanuel Yasma (Antistatic): Leden až duben , září prosinec zbytek patří na open Air. 1 Obvolám promotéry co mají v plánu, poté stanovím datum a začíná booking ovšem pokud se to řeší z půl ročním předstihem obojí funguje spoplečně bez problémů, ale to je na jednotlivci , někdo to řeší opačně a dělá termín podle Djs,to však spusobuje chaos na scéně. Tento argument je pro mne akceptovatelný jen u Akcí s Djs JAko Carl Cox atd.


Martina Kafková (M-Ocean): Ve výběru termínu pro konání velké akce zohleďnujeme: roční období, návyky a stereotypy cílové skupiny, termíny zavedených a tradičních akcí, vytíženosti médií v daném období.


Aleš Burger (Next level): Pro rok 2007 máme zatím jen jeden konkrétní termín a to je 20. a 21. července pro 11. ročník Cosmic Tripu. Tak je to snadné rozhodování, termín je tradiční a právě v tom tkví jeho síla.


Daniel Trojan (Clear Vision): Především je duležité, najít termín požadovaného a ve většině případů hlavního umělce. Poté se zjišťují konkureční akce a další aspekty.


Aleš Bleha (Summer of Love): Horký tip! Základní je postavení planet vůči Zemi, kdy za nadvlády Pluta, Marsu a Saturnu mega party dělat nelze. Napopak Venuše, Merkur a Jupiter jsou megaakcím velmi nakloněny, zvláště pak Jupiter. A pak je tu měsíc, kdy za úplňku je party vítana a žádaná, zatímco za Novu je lepší jít od toho. Pak jsou ještě nějaká další kritéria, ale postavení planet a měsíce je zásadni :-)


Jan Furčák (Next Wave): Pokud se tedy jedná o nějakou větší akci, tak nejprve sjedeme všechny možný partylisty na webu, kde se snažíme najít maximálně možných, dostupných informací o připravovaných akcích zhruba v předpokládaném termínu námi chystané party. Při tom se soustřeďujeme na velikost daných akcí a jejich dramaturgickou náplň a i přesto, že akce děláme pro specifickou skupinu lidí, tak se snažíme vyhnout tomu, aby se naše party konala v den konání nějaké zásadaní, větší klubovky, či fesťivalu. To se nám většinou daří, ale je to taky ve výsledky i trochu o štěstí. Snažíme se také, pokud je to možné, akci směrovat na pátek, a to z důvodu nevalných zkušeností se sobotními termíny, kdy jsou lidi zřejmě unaveni po pátečních kalbách a radši zůstávají doma, nebo davájí chill v komornějším prostředí. V neposlední řadě by to samozřejmě mělo také určitě být i o vzájemné komunikaci s ostatními promotéry, kteří produkují svou náplní podobné akce a společně se domluvit, čemuž jsme zcela otevřeni, protože by nám všem mělo přece jít o společnou věc.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika