DJ Cave na Nordic Mission

DJ Cave na Nordic Mission

28. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Norský techno dj a producent Cave, zahraje 31.3. na speciálním sedmém dílu tradiční jihočeské party Locomotive, s podtitulem Nordic Mission.
I tentokrát se party bude konat v prostoru KD Katovice u Strakonic. Pod akcí se podepíše jihočeská promo a booking agentura Funtastic.cz. Pokud jste zvědaví, kdo je Dj Cave, v článku si můžete přečíst jeho biografii.

Inge Kjeilen alias Dj Cave se narodil v hlavním městě Norska, Oslu. K djingu se dostal v roce 1998 a již o rok později začal vystupovat v klubech a na různých větších eventech. Hraje rychlé energické techno ze tří gramofonů s prvky tribalu a elektra. Do svých setů zapojuje nejrůznější efekty a speciální vlastní produkci, která umocňuje zážitek z jeho hraní a využívá jí právě pouze pro své Djské vystoupení.

dj cave

V roce 2001 začíná Cave s vydáváním techno tracků a zanedlouho následuje první release nazvaný "Carne Levale EP", který vychází na labelu Bena Simse "Ingoma", sublabelu "Theory/Hardgroove" a zaznamenává obrovský úspěch po celém světě. Track z tohoto EP nazvaný "Street Carnival" je pravidelně hrán těmi nejlepšími světovými Dji jako npř. Tiesto, Carl Cox, Chris Liebing, Judge Jules, Adam Beyer, Mauro Picotto, Ben Sims, Umek, Marco Bailey atd.. "Street Carnival" je také trackem roku 2003 pro kanadskou techno legendu Mistress Barbaru a v tomtéž roce se stává ústředním songem mega akce "Innercity 2003" v Amsterdamu.

Remixy hitu "Street Carnival" na sebe nenechají dlouho čekat a podepisují se pod ně Ben Sims, Gary Martin, Maxe Walder a také houseová legenda Nick Holder!

Po "Carne Levale EP" následuje v roce 2004 další výlisek s názvem" The Carima EP" na londýnském labelu Hydrophonics, s dalším hitem "Carima". Od té doby zažívá Caveova produkce velký boom, vychází na mnoha dalších známých značkách jako např. na labelu Carla Coxe Intec dále na značkách: Primvil, Primate, Terminal M, Ingoma, Wet Music Real Session atd. Zanedlouho poté Cave zakládá vlastní label Spilo Records a v roce 2005 zaznamenává velký úspěch jeho první release. Spilo Records se rychle rozjíždí a začínají na něm vydávat jména jako Joey Beltram, Ben Sims, Chris Liebing, Hertz, Marko Nastic, Bryan Cox, Felipe a Nicolas Bacher, Boriqua Tribez a mnoho dalších.

O rok později vychází Caveovi také první CD kompilace" Cave vs. Ortin Cam LIVE!", s materiálem z jejich společného live projektu. V současné době jezdí Dj Cave po světě jako Dj, i jako live act. Často také se svým kamarádem Ortin Camem. Zatím navštívil přes čtyřicet světových zemí na pěti kontinentech. Hrál například v Japonsku, Velké Británii, Austrálii, Brazílii, Maďarsku, Venezuele, Holandsku, Litvě, Itálii, Portugalsku, Turecku, Francii, Španělsku, Belgii, atd.

Pro rok 2007 je bookován do mnoha dalších zemí světa. Zvuk jeho produkce, který každý kluber určitě dobře zná, aniž by třeba věděl, že pochází právě od Cavea, je velmi podobný zvuku, který prezentuje ve svých setech, tedy barevné nápadité a energické techno.

Jeho DJ sety a live acty jsou ke stažení na Caveovo webu www.cave.no , kde je také možno shlédnout jeho kalendář vystoupení.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LOCOMOTIVE - NORDIC SESSION

Sobota 31. 3. 2007
Vstup: Předprodej 150 Kč, na místě 190 Kč, po 22.hod. 250 Kč
Vystupují:
Cave, Agent, Spyro, Wobr, The Keeper, Zygy, Mari
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika