Pet Duo: Letos oslavíme 10 let společného hraní

Pet Duo: Letos oslavíme 10 let společného hraní

22. 02. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedním ze tří headlinerů dubnové Techno Masters v Benešově u Prahy budou portugalští manželé, Pet Duo, kteří se do České republiky po roce vracejí oslavit spolu s Agentem jeho narozeniny. Pojďme na rozhovor.
Zhruba po roce se vracíte hrát do České Republiky, pamatujete si na vaši poslední návštěvu zde? Napovím, že to bylo v Ostravě na Antistaticu. Těšíte se na místní partypeople?
Jsme velice vzrušení z toho, že se vracíme do Čech a nedočkavý na české publikum. Hráli jsme u vás pouze dvakrát, ale obě dvě párty byly úžasné zkušenosti na kterých jsme zažili hodně legrace. Čekejte, že ze sebe dostaneme to nejlepší.

Jste manželský hrající pár. Odráží se vaše případné partnerské krize do vašeho vystoupení? Stalo se například někdy, že jste se pohádali před party a set odehrál jen jeden z vás a druhý “trucoval“ na hotelu?:)
Jsme normální pár, občas se hádáme, ale né moc často a za pět minut o tom nevíme. V minulosti jsme nikdy nezmeškali žádné naše vystoupení kvůli osobním problémům, v hudbě hledáme mír a klid. Zmeškali jsme pouze pár vystoupení když jsme byli velmi nemocní, což se naštěstí stalo jen párkrát.

Proč název Pet Duo? Má nějaký hlubší význam?
Když nás náš kamarád pozval na první hraní v Brazílii, bavili jsme se o tom jak bychom si mohli říkat. V Brazílii např. folkoví muzikanti, zpěváci či jiní umělci často používají vlastní jména jako např. Milionário a José Rico, Tonico a Tinoco. Ana a David znělo dobře. Nejdřív to mělo velice hloupý význam, ale během dalších let nám to znělo jako jména pro domácí zvířata nebo recyklovatelné PET. Ale konec-konců, je to jenom jméno.

pet duo

Co je nového u Pet Duo? Chystá se vydání nějaké přelomové desky?:) Nebo něco speciálního na dubnovou party v Benešově? Připravujete si svůj set vždy dopředu, nebo improvizujete podle nálady v hale?
V tomto roce oslavíme 10 let společného hraní a k tété oslavě jsme založili vlastní label. Jako další věc chystáme speciální tour, kde budeme vystupovat a hrát jen jako Live performance. Ohledně našich setů, připravujeme se velmi pečlivě během týdne na každý víkend. Trénujeme doma společné hraní na čtyři gramofony a dva mixpulty a také hledáme nový materiál a kupujeme nové desky. Během párties jsme rádi v kontaktu s lidma i když zrovna nehrajeme, dělámě zrovna to na co máme náladu a užíváme si s ostatními.

Otázka na tělo. Je veřejným tajemstvím, že spousta mediálně známých a uznávaných DJ stars vydává pod svým jménem tracky, které složili jiní autoři (často neznámí). U vás tomu tak předpokládám není? Kdo z vás skládá a v čem? V čem berete inspiraci při tvorbě tracků?
Když jsme začínali s produkcí vlastních skladeb, dělali jsme je společně s našim kamarádem Norim z Brazílie. Po čase jsme se naučili více z produkování hudby a ovládání všech těch mašinek. Stále se ale máme moc co učit a v čem se zlepšovat. V praxi děláme hudbu oba dva společně, ale David se více věnuje počítači a práci s hudebními programy. V současné době pracujeme výhradně ve virtuálním studiu. Používáme software Cubase SX, Reason 3, Ableton 6, Sound Forge 8 a spoustu VST pluginů. Máme ale i hardware Akai MPC 2500 a Korg Electribe ESX, a několik efektů.

Fotíte se po akci se svými fanoušky, podepisujete na kartičky s vaší fotkou, hrajete v reklamním tričku, rozhazujete reklamní předměty při setu, nebo si raději zachováváte svůj styl a osobitost? Jaký máte názor na underground vs. mainstream?
Fotíme se s fanoušky a podepisujeme se jim, ale nikdy to neděláme během našich setů, protože se koncentrujeme na hudbu a na náš výkon. Nemyslíme si, že podepisování fanouškům a focení se s nimi má co dělat s komercí nebo mainstreamem. Děláme to protože jsme velice štastní za lásku a podporu, kterou dostáváme od lidí. Je to to nejmenší co jim můžeme dát zpátky za sílu, kterou nám dávají a za to, že nás podporují v tom co děláme. Doufáme, že se tím dostáváme lidem do jejich srdcí. Pro nás, underground je pohled na věc, né věc samotná. A i když jsi velmi uspěšný a slavný, můžes vždy cítít underground, když zústaneš nohama na zemi a nikdy nezapomeneš odkud jsi přišel. Je nebezpečné, když si začneš myslet, že jsi víc než hudba samotná.

Je rozdíl mezi taneční scénou v Brazílii, odkud pocházíte a v Evropě? Případně přímo v České republice a v čem? Chodí brazilští technaři na party oblečeni také v bláznivých chlupatých, výstředních party obleččích a s plyšákem místo batohu? 
Největší rozdíl je ten, že v Brazílii vládne Psytrance. Tento styl je populární po celé zemi od severu na jih. Máme mnoho psytranceových festivalů, které jsou opravdu obrovské. Techno je populární hlavně v Sao Paulu odkud jsme přišli.
Ohledně bláznivého oblečení hádáme, že toto je specialita pouze v Čechách a Slovinsku. Nikde jinde jsme toto neviděli, ale nevidíme v tom nic zlého a máme to rádi!

Když se řekne česká taneční scéna, které první tři pojmy (slova) se ti vybaví?
Happy Techno Lovers

Je něco co je podle tebe pro českou techno scénu typické?
Čechy přinášejí světu, kvalitní „Shuffle beats“ techno, párty zvířata a hodně DJek. Dále velice dobré pivo :-)

Připravil Pluschen

Stahuj sety od Pet Duo
Pet Duo - I love techno 2004
Pet Duo - Innercity Amsterdam 2006
Pet Duo - Florida 135

Pet Duo - Technoload Brasil 2005
Pet Duo - Awakenings 2006

www.djagent.cz/technomasters
www.petduo.com

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO MASTERS

Pátek 13. 4. 2007
Vstup: Předprodej 329 Kč
Vystupují:
DJ Rush, Pet Duo, Marko Nastic, Agent, Pavel Krejdl, Matrix, Deepdance, Plüschen
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika