Pražské brány

Pražské brány

26. 03. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
V rámci multikulturního festivalu Pražské brány (28.-30.3.) proběhne v kině Světozor filmová přehlídka věnovaná filmům s duchovní tématikou.

 Přehlídku zahájí dokumentární film Co sakra víme?! | What the #$*! Do We (K)now!?, který diváka uvede do kvantové neurčitosti, kde se realita mění každou další myšlenkou. Dokument s hranými pasážemi a spoustou počítačových efektů, ve kterém vystupuje několik předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních vůdců.

První den bude mít taktéž českou premiéru adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana Cesta pokojného bojovníka | Peaceful Warrior. Příběh o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných.

Během dalších dní se představí Celestinské proroctví | The Celestine Prophecy. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou.

Přehlídka uvede i Hovory s Bohem | Conversations With God, film na motivy nesmírně populární autobiografické knihy Neala Donalda Walsche Hovory s Bohem. Příběh začíná nehodou, při které se si hlavní hrdina Neal zlomí krční obratel a následně ztratí práci. Z obyčejného člověka se tak přes noc stává bezdomovec, který musí zapojit všechny své síly, aby dokázal přežít každý další den. Když už to skoro vypadá, že se věci obrací k lepšímu, srazí Neala další události ještě níž.

Závěr festivalu bude patřit dalším dvěma bezmála kultům. Dokument o Carlosovi Castanedovi, Carlos Castaneda: záhada čaroděje | Carlos Castaneda: Enigma Of A Sorcerer opět vznese otázky o člověku, který nepřestává být předmětem nesčetných úvah o autenticitě: byl to genius, guru nebo podvodník? Nikdo vlastně neví. Během tří let se autoři tohoto filmu pokoušeli vnést trochu světla do mýtického dopadu Castanedova díla, jeho života a podoby jeho učení, a filmu Donnie Darko – filmové legendě, která má spoustu příznivců i v České republice, aniž se kdy objevila v distribuci. Kdo neviděl, musí vidět, kdo viděl, ví.

Celé přehlídky budou probíhat v Malém sále kina Světozor projekce dokumentárních filmů českých autorů za jejich účasti! Uvidíme Indické variace: Maha Rudra Yagya od manželů Havlových a pátek 30. března bude patřit filmům Viliama Poltikoviče.

Kdo by neměl po tom všem dost, v sobotu 31. března nabízí kino Světozor jako bonus projekci filmu Samsara, který se sice již objevil v české distribuci, ale stojí za to si připomenout.

www.kinosvetozor.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika