Festivalový boom po anglicku

Festivalový boom po anglicku

28. 03. 2007  |  Autor: David Valmont  |  Komentáře (0)
Velká Británie letos zažívá festivalový comeback. Domácím i zahraničním fanouškům země nabídne na 450 festivalů napříč celým hudebním spektrem. I pres takový počet festivalů je o vstupenky na megafestivaly nebývalý zájem

Velká Británie letos zažívá festivalový comeback. Domácím i zahraničním fanouškům země nabídne na 450 festivalů napříč celým hudebním spektrem.

Desítky festivalů byly vyprodány přes internet takřka během několika hodin. Z nejznámějších jmenuje list The Guardian například festivaly T in The Park nebo skotský Oxegen. Důvodem obrovského zájmu je podle hudebních kritiků fakt, že je britská scéna na nebývale dobré úrovni a že oslovuje masy ( nebo slovy producenta Maase – Music for Masses). Před pěti lety bylo chození na fesťáky spíš vnímáno jako underground, dnes lze s nadsázkou říct, že kapele k vyprodání haly stačí vydat jen album ( Paul Stokes – New Musical Express).

t in the park

A teď k číslům, jeden z největších festivalů v Británii protáhli organizátoři ze dvou dní na 3 dny (T in the Park) a poslední desetitisícová emise vstupenek (z celkových osmdesáti tisíc), byla rozebrána během březnového předprodeje za pouhých 20 minut. Irský fesťák Oxegen prodal všech šedesát tisíc vstupenek během 60 minut. A to i přes ceny vstupného, které se pohybují kolem 150 liber šterlinku ( něco kolem 6000 korun). 

...vytaženo z line-upu:
Arctic Monkeys, THe Killers, My Chemical Romance, DJ Shadow, Green Velvet, Miss Kittin, Adam Bayer, Snow Patrol, Scissor Sisters, Wu - Tang Clan, Dave Clark, Tori Amos, Tiga, Josh Wink, Booka Shade, Hardfloor (live) a další 

www.southwestfour.com
www.tinthepark.com  
www.oxegen.ie 

Zdroj: ČTK

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika