Beat Busters coby ochutnávka maďarského guláše

Beat Busters coby ochutnávka maďarského guláše

11. 04. 2007  |  Autor: Jimos  |  Komentáře (0)
Příznivci maďarského drum and bassu měli příležitost zajít na akci, která nesla název Beat Busters a konala se ve třech českých městech v posloupnosti tří dnů. Já sem využil volného čtvrtečního dne a navštívil sem klub Cross v pražských Holešovicích.
S chutí jsem se vrhl hlouběji do spletitých prostor klubu a brzy se ke mně donesla zvěst, že nepřijela očekávaná hvězda večera, dj a pan producent SKC. Při hlubším ponoru do útrob klubu jsem již slyšel velmi atmosférický zvuk v podání dj Deniuse, který hrál melodicky a přitom svižně. Zazněly ochutnávky z jeho produkce a ke konci jeho setu mě překvapila pecka Eurythmics-Sweet Dreams (Noisia Bootleg Remix). Během jeho vystoupení se začal klub plnit a na to, že byl čtvrtek, den před Take Control se State of Mind, bylo v klubu hojno a živo. také jsem se dozvěděl, že namísto SKC nastoupí jeho týmový kolega z projektu Tactile - Safair. Byl jsem trochu zklamaný, ale o Safairovi vím, že jeho sety jsou pestré a mají hlavu a patu. A to byl hlavní důvod, proč jsem to rychle vypustil z hlavy a čekal co předvede.

cross club

Po Deniusovi nastopil Error. Jeho set mne moc nenadchnul, jelikož nejsem velkým fandou jump-upových skoček, ale prokládal to latino věcmi od Markyho a Bungle, takže se to dalo zkousnout. Po pár osvěžujících mixech koly a vínka utekla hodinka a půl jako voda. Na pódiu se objevuje Safair a přejímá otěže! Jeho set začal peckou od SKC – Break it Down z nedávno vydaného výtečného alba Killing Me Softly. Dále následuje výčet maďarského soundu, a ten nelze nazvat jinak, než smršť našláplých beatů ve vzájemné symbióze s hypnotizujícími melodiemi, které Vás pohladí na duši - Tactile – Changing Slowly, Chris.Su and Safair – The Borg, SKC –Dream come true. Safair se nebál ani tvrdších věcí jako Silent Witness and Break – Hollow, Desimal- After life a zaslechl jsem i nějakého toho Logisticse, Spirita, Mathematics, Marcuse Intalexe a pecku od dalšího projektu tohoto maďarského producenta, který nese název Spinline. Jeho set mě dostal do zvláštní lehké hypnózy, přestože to bylo velmi strhující a plné energie!

Akce se do této doby vyvíjela velice dobře. I po skončení Safaira mnoho lidí zůstalo na parketě a užívalo si vystoupení Alvy. Nebylo možné jen tak stát a poslouchat, jeho pozitivně laděný diktát vyžadoval tanec a na ten už mi síly nezbývaly. Odjížděl jsem s pocitem hudebního uspokojení a s myšlenkou toho jak by bylo super, kdyby v blízké době přijel celý Tactile.

Foto: MHD

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika