Paul Oakenfold: Jen Warm-up na sobotní Vandit Night?

Paul Oakenfold: Jen Warm-up na sobotní Vandit Night?

16. 04. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (7)
Honzin je takový hudební nezmar, že ihned po páteční party Amazing City vyrazil do Německa na Vandit Night, aby řádně srovnal vystoupení avizovaně nejdražšího Dje na této planetě. Více v reportáži z Amazing City.

Vše začalo chvíli po osmé hodině večerní, když jsem se ocitnul u vchodu do T-mobile arény. K mému údivu, což by se mělo pochválit, již bylo otevřeno a lidé v pohodě procházeli do útrob haly, bez sebemenšího zpoždění otevření. Po maličkém zdržení, než se ochranka dohodla, kdeže bude vlastně ten správný vstup, jsem se i já dostal dovnitř. Proběhl jsem chodbami, kde snad byla otevřená každá šatna, což se musí také pochválit, jelikož většinou tomu tak podle mých zkušeností v T-mobile aréně nebývá.Vše nasvědčovalo tomu, že si organizátoři dali opravdu se vším záležet, a taky že ano. Při příchodu ke stage jsem byl ovšem překvapen, jak lze z relativně velkého prostoru udělat prostor hned o čtvrtinu menší. Jednu část zabírala vodní stěna, která byla zas na druhou stranu dobrá pro vizuální efekty, kdy na ni VJs pomocí laseru promítali různé animace či jména DJs.

amazing city

Jedna z věcí, která mně malinko vadila, byla výška podia. Na jednu stranu bylo dobré, že snad každý měl dobrý výhled na DJs z jakéhokoliv místa, ale pro mě to byl na druhou stranu velký nezvyk. Světelný park bych po jedné stránce hodnotil velmi kladně, byl připravený, jak se dalo předpokládat, ale obsluha světel mi přišla, že občas pokulhávala, což byla škoda, protože jich bylo připraveno opravdu dost.

Jako první v řadě hvězdných jmen byla domácí Laydee Jane. Ta si publikum, které zde bylo prozatím v méně než poloviční účasti, během několika mála tracků získala. Mezi tracky, které opravdu zabraly, byl výborný Gareth Emery – Another You, Another Me. Na tento song začalo publikum opravdu reagovat. A nebyl zdaleka posledním, jelikož další výborné tracky vzápětí následovaly. Namátkou by se daly vyzdvihnout kousky od producentů jako je Guiseppe Ottaviani – Linkin People, Depeche Mode – People Are People, NU-Nrg – Casino a Ferry Corsten – Junk (Flashover Remix), které snad zaberou vždy a všude. Laydee Jane byla z mého hlediska vhodnou volbou na začátek této párty, a její výběr desek mně opravdu sedl. Zvuk byl ještě v té době hodně čistý a velmi dobře poslouchatelný. Během posledních minut setu Laydee Jane se v pozadí mihl holandský rezident velkolepé párty Trance Energy – Johan Gielen, což byla jedna z několika změn v line-upu. Hned po skončení vystoupení Laydee Jane se ztlumila světla a zvuk. Speaker v podobě Luďka Hrzala oznámil, že dalším účinkujícím nebude nikdo jiný než Mr. Trance Energy Johan Gielen.

amazing city

V tu chvíli se za mixážní pult postavil právě on, což si myslím, že byla škoda, jelikož hvězda jeho formátu si zasloužila lepší čas. Většina návštěvníků, co dorazila na desátou hodinu ve víře, že mají ještě půl hodiny do vystoupení tohoto holandského DJe, byla určitě zklamána jeho posunem v line-upu. Ale Johanovi to očividně nevadilo a snažil se ze sebe vydat to nejlepší co mohl. Je to showman tělem i duší a to, co předváděl, bylo srovnatelné s tím, co jsem tento rok už jednou slyšel na Trance Energy. Svou práci odváděl velmi dobře, bavil se nejen on, ale i ostatní návštěvníci v hale, a to bylo vidět všude, kam jsem se podíval. Taky neopomněl svou show doplnit o prvek, kdy vyleze na pult a zdraví se s publikem ve stoje. Pro někoho dle čtených diskuzí to Johan neměl moc uspořádané, ale pro mě byl právě Johan za to, co dnes předvedl, opravdu hvězdou tohoto večera. Během jeho vystoupení došlo na tracky jako Needs to Feel (Wippenberg Remix), Faithless - Insomnia, Tiësto feat. Christian Burns - In The Dark, Feddie Le Grand - Put Your Hands Up for Detroit vs. Eric Prydz - Proper Education, Scot Mac – Damagger 02 (Mac Zimms Remix), Joop - The Future (Markus Schulz Mix) a Underworld - Born Slippy. V průběhu setu od Johana jsem musel opustit main stage, tak ani nemám tušení, co vybral jako poslední track a jak se rozloučil s publikem, což mě s odstupem času mrzí. Bohužel jsem byl nucen oželet i Daniela Divoliho, takže jsem stihl až Paula Oakenfolda a to ještě ne úplně od začátku.

amazing city

Slovo nejdražší neznamená nejlepší, ale když to vezmu rovněž s odstupem času, a porovnám to i s návštěvou sobotní Vandit Night, kde byl Oakenfold také headlinerem večera, tak mně to přišlo jako nebe a dudy. V Praze skoro žádná komunikace s publikem, za což asi mohla ta velká vzdálenost kvůli vodní stěně a také ta výška, a nebo to byl jeho rozmar. Co jsem viděl, tak byl neustále otočen zády, nebo někde bokem něco povídal. Jestli se tam s někým vybavoval, nebo popíjel nevím, ale v Praze mě to vůbec nebavilo. Ten jeho nezájem o publikum byl nehorázný. Hlavně mě zaráželo, jak den na to měl úplně jiné vystupování při svém hraní. V průběhu večera v Praze jsem rozpoznal, ale kvůli zkreslenému zvuku to dalo trochu práci: Armin van Buuren - Rush Hour , Gabriel & Dresden - Dangerous Power, Push - Universal Nation, Paul Oakenfold - Southern Sun, Nick Chagall - What You Need (Hard Dub) , Thomas Bronzwaer - Close Horizon (Ottaviani Remix) a Super8 & DJ Tab - Needs To Feel (Original Remix).

amazing city

V pořadí třetí zahraniční hvězda večera byl Judge Jules. Jeho nástup se mi opravdu zamlouval, velmi energeticky nabitý a barevný set ze začátku, ale pak se něco, pro mě horšího, stalo se zvukem, že se mi to najednou sjednotilo v jeden rovný beat a už to nebylo ono, na co jsem se dnes právě od Julese těšil. I když v tom, co jsem rozpoznal, byl asi jeden velmi povedený mash-up Dance4Life vs. Insomnia. Mezi tracky, které jsem v průběhu setu od Julese ještě identifikoval, je Tiësto - Lethal Industry (Richard Durand Remix), a Kalwi & Remy feat. Fabio Stein - From Poland to Brasil. Bohužel víc jsem z toho neměl, protože zvuk mně přišel celkem přebasovaný a v prvních řadách pro mě už vůbec neposlouchatelný, a tak jsem si šel sednout na tribunu, odkud jsem pozoroval zbytek dění na párty. I když na druhou stranu zase Julesova komunikace s publikem, kterou je proslulý, a to co u hraní vyvádí, je asi neopakovatelný zážitek v podání showmana tělem i duší.

amazing city

Po skončení Julesova setu ho vystřídal jeho stájový kolega Eddie Haliwell. A že se do toho pustil s chutí, bylo na něm vidět. Energie měl že by mohl rozdávat a to, jak si pohrával s mixy, bylo naprosto nepopsatelné. Jako první track zazněl Sander van Doorn - Back By Any Demand následován Duderstadt & Anita Kelsey - Smile a dál nezávisle na pořadí: Tiësto - Lethal Indrustry (Richard Durand Remix), Activa – Genetic, Tiësto feat. Christian Burns - In The Dark , Thomas Bronzwaer – Constellation, DJ Eco - Light At The End (Roth's Edit Of Lost World Remix), John O'Callaghan - Split Decision. Jako poslední měl vystoupit Matt Hardvick, jenže se asi s předstihem omluvil a sehnal za sebe náhradu, pro mě více než vhodnou, a to Johna Askewa, ale bohužel k mé smůle jsem už byl na pokraji svých sil a když začínal právě John svůj set, tak já jsem byl rád, že jsem udržel víčka a šel nejkratší cestou na metro domů.

amazing city

Když bych shrnul všechny klady a zápory, tak mi vychází, že se tentokrát konala párty, která mě předem upoutala především svým hvězdným obsazením, které tu u nás v takové sestavě nevystupovalo, agentura dokonce pozvala i aktéry, kteří tu dosud nebyli, a taky sází na mladou generaci DJs. Po stránce organizační se dá vyčíst podstatná změna lineupu z pohledu normálního návštěvníka párty, ale zas na druhou stranu dorazila většina účastníků, kteří byli avizováni až na jednoho. Zvuk je skoro vždy problémový na každé párty v ČR, co si tak zatím pamatuji. Ze začátku byl velmi dobrý, ale s postupem času se jeho kvalita úměrně zhoršovala. Z počátku mě, co se ohledně světel týče, přišlo, že tu snad ani ten večer pořádně nejsou nainstalovaná, ale když se ukázala v plné parádě v kombinaci s lasery, tak bylo popravdě na co koukat, hlavně z tribuny. Zase na druhou stranu tu bylo milé překvapení v podobě vodní stěny a výborných projekcí. A ceny na barech – jak bylo avizováno – byly sníženy na přijatelné pro párty. Určitě každý, kdo přišel na tuto premiérovou párty, si v průběhu večera přišel na své a užil si párty v rámci možností.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AMAZING CITY

Pátek 13. 4. 2007
Vstup: online předprodej 550 Kč, na místě 650 Kč
Vystupují:
Paul Oakenfold, Judge Jules, Eddie Halliwel, Johan Gielen, Laydee Jane, Daniel Divoli
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
chichocha
23. 04. 2007 | 16:45:05
+0 | -0
no musíte ale uznat, že oaki už není žádný mladík. 44 let už je dost a ani se nedivím, že tak nevyváděl jak Judge ;) myslím ale. že hvězdou večera byl Judge Jules...získal si celou halu :) respekt - není totiž taky žádný mladík.
Raduš
20. 04. 2007 | 13:08:24
+0 | -0

škoda, že se mi na tu vandit nechtělo

rozhodně se přimlouvám za report z vandit night, protože jsem sama měla v plánu tam jet, ale rozhodla jsem se nakonec nikam nevyrazit, třeba mi to vynahradí trentemoller na konci měsíce (taky německo)

17. 04. 2007 | 17:55:02
+0 | -0
Bohuzel autor je plne vytizen a dela co se da, ale fakt toho ma mraky, ale predem slibuje ze je se na co tesit, protoze tato VN byla opravdu luxusni.....
Adéla
17. 04. 2007 | 12:43:23
+0 | -0
Treba hrál z playbacku :))
mlok
17. 04. 2007 | 11:01:26
+0 | -0
bude i report z í Vandit Night??..asi tam autor podele toho co sem cetl byl..takze sem s nim..
mlok
17. 04. 2007 | 11:00:48
+0 | -0
bude i reporrt z í Vandit Night??..asi tam autor podel toho co sem cetl byl..takze sem s nim..

17. 04. 2007 | 00:31:13
+0 | -0
agree :)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika