Vandit Night s Oakenfoldem

Vandit Night s Oakenfoldem

22. 04. 2007  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (1)
Ihned po probuzení z páteční Amazing City jsme vyrazili do Berlína na letošní druhou Vandit Nigh, rovněž s hostem Paulem Oakenfoldem. Tentokrát se zde potkaly proslulé legendy elektronické taneční hudby, jenž mají oba zásadní zásluhy na vzniku a rozvoji tranceové kultury po světě.
Na druhý víkend v tomto měsíci jsme měli v hledáčku letošní druhou Vandit Night, což je vyhlášená berlínská noc s nejlepším DJem na světě dle hodnocení žebříčku světoznámého časopisu DJmag – a tím je resident, producent, DJ, remixer a rozhlasový moderátor v jedné osobě, Paul van Dyk. Jako host tohoto večera byl pozván světově proslulý DJ, producent kompilací Tranceport, Another World a Travelling, majitel ocenění „Pioneer Of Dance Music“ z roku 2003 a samozřejmě majitel labelu Perfecto ve Velké Británii - Paul Oakenfold.

Cestu jsme započali v sobotní odpoledne kolem páté z Prahy, krátce po probrání z páteční Amazing City. Na cestě nebyly žádné uzavírky, objížďky ani kolony, takže jsme se po necelých pěti hodinách volné jízdy ocitli v Berlíně s dostatečnou časovou rezervou, čehož jsme využili jak k dobrému zaparkování auta v těsné blízkosti klubu, tak i k občerstvení. Po předchozí zkušenosti s Vandit Night jsme raději využili paying guestlistu, čili platícího guestlistu, z toho důvodu, abychom se do klubu vůbec dostali, protože jméno pozvaného hosta bylo nyní dosti lákavé. I když já osobně po jeho pražském výkonu z předešlého dne jsem hodně zvažoval návštěvu této sobotní párty. Tentokrát jsme neměli to štěstí a narazili jsme na menší frontu při výdeji zabookovaných lístků a poté nás ještě čekala dvakrát tak delší fronta na vstup do klubu. Tentokrát se místo předešlého konání KesselHaus v části kulturního centra Berliner Kulturbrauerei, zaměnilo za Berlin Arenu.

Po vstupu jsem byl udiven kapacitou tohoto prostoru, ve kterém jsem se ocitl vlastně poprvé. Byl rozdělen na třetiny, z čehož jedna třetina byla pojata jako chill-out s možností posezení a s dlouhým barem a druhá třetina byla taneční část. Stěny mezi těmito sektory byly odděleny černými plátny, takže to opravdu vypadalo jako v klubovém prostředí. Prostor byl samozřejmě obohacen světelným parkem, který byl o něco masivnější nežli na posledním vydání Vandit Night. No a nakonec třetí třetina, ale ta bohužel nebyla pro partypeople zpřístupněna, i když z mého pohledu se mohl prostor, ve kterém se hrálo, určitě o něco málo navýšit. Párty začala ve 23:00, ale náš příchod byl zdržen čekáním ve frontě a jejím pozvolným postupem, takže do prostoru Areny jsme se dostali až chvíli po půlnoci. Když jsme vstoupili, bylo téměř plno, u mixpultu stál Paul van Dyk a před sebou měl poslední hodinu ze své první části vystoupení. Hrál převážně věci k poslechu a pro přípravu půdy hosta z Velké Británie. S přibývajícím časem se parket čím dál tím víc plnil a už dalo celkem zabrat dostat se bez menších problémů na bar pro osvěžení. Kolem jedné hodiny se Dyk otáčel za sebe a gestikuloval. Poté sklopil svůj notebook, zamával publiku a poukázal na svou levou stranu, kde v tu dobu už stál Paul Oakenfoald. Publikum ho odměnilo potleskem, a s velkým ohlasem přivítalo hosta této Vandit Night.

paul oakenfoldA to, co se odehrálo během necelých dvou a půl hodin, se ani omylem nedá srovnat s tím co Oakenfold odehrál o den dříve v Praze na párty Amazing City. Bylo to doslova jako nebe a dudy. Například v Praze mě nikterak nepřišlo, že by byl zaujmut publikem a nějak s ním komunikoval, ba právě naopak. Spíš komunikoval s kýmkoliv, kdo byl na blízku, nebo během svého setu zmizel z podia. Přišlo mi, že ho to v Praze moc nebavilo. Ale tento večer v Berlíně byl úplně i něčem jiném. Jako první skladba se rozezněla Li Kwan - Point Zero (Benyas 2006 Remix) a publikum Oakyho odměnilo prvním potleskem (během večera jich nebylo pro něj zrovna málo). I když si myslím, že playlist večera je celkem dobře srovnatelný s tím pražským. Ale to, jak to znělo tady, bylo o něčem úplně jiném. Tady si dokázal vytvořit atmosféru, do které v Praze měl celkem hodně daleko. V Praze si myslím bylo o něco více zarytých Oaks než v Berlíně, ale i tak to moc jeho set neovlivnilo. Hlavně, co mě potěšilo, byl zvuk, který se pro mě stává standartem kvality pro ostatní hodnocení zvuku na jiných parties. Ale zpět k Oakenfoldovi. Jeho vystoupení se dál neslo ve výborné atmosféře. Hlavně komunikoval s publikem, rozhlížel se, co se kde děje, jak reaguje publikum na jeho tracky. A taky neopomněl odměnit v průběhu setu fanoušky, co ho prosili, o podpis lístku z této party. Během svého setu odehrál třeba Gabriel & Dresden - Dangerous Power, Push - Universal Nation, ale nezapomněl ani na svou vlastní produkci v podání Southern Sun. A prostě i na něm bylo vidět, že si to sám užíval mnohem víc, než o ten den dřív v Praze. Své vystoupení měl dle rozpisu od 1:00-3:00, ale asi tím vším byl tak unešený, že si své vystoupení prodloužil o další půl hodinu. Jako poslední track na rozloučenou zvolil Fred Baker - Total Blackout. A nejen na mě bylo vidět, že se mi tento track opravdu líbí. V tu chvíli snad skákala celá Aréna. A i samotný Paul van Dyk si tento track užíval s námi, jak bylo vidět z jeho pohybů. Po tom, co dozněly poslední beaty, se vedle Oakenfolda postavil opět Dyk. Následoval potlesk publika Oakenfoldovi, který se uznání dočkal nejen od fanoušků, ale i od Dyka. Atmosféra v průběhu jeho setu byla o poznání lepší než v Praze a opravdu jsem nelitoval, že Paula slyším tento rok potřetí, a ani toho, že jsem na Oakenfoldovi byl o den dřív, i když jsem z této výpravy po jeho pátečním výkonu chtěl slevit.

paul van dykV zápětí se za DJský pult postavil dosavadní král taneční scény. Pult oproti minulému vydání party nevykazoval žádnou změnu, laptopy a pro Paula neobvyklé CD playery byly připraveny na svém místě. Čas na hodinkách se přechýlil přes čtvrt na čtyři a začalo právě teď to, kvůli čemu jsme opět podnikli tuto výpravu – Paulova prezentace elektronické taneční muziky. Jakmile nastoupil ke svým laptopům a začal s nimi pracovat, byl odměněn velikým potleskem od publika na přivítanou. Jako jedny z prvních tónů zazněl Olive - You Are Not Alone (Paul Oakenfold Mix), čímž Dyk vlastně složil ještě jeden malinký dík Oakenfoldovi za jeho návštěvu. Pronikavým ženský vokálem, jenž způsobil, že se celým klubem nesl vokál - You Are Not Alone – doprovázený tvrdými beaty...:o), co jiného říci, než že tento track v novém podání je neuvěřitelný a opravdu na všechny zapůsobil. Na publiku bylo vidět, že je z velké části tvořeno fanoušky Paula, jak tomu bývá na každé Vandit Night. Během první hodiny svého vystoupení PvD na obrátkách zcela určitě neubíral, ba právě naopak. Jeden z dalších tracků, který následoval, byl Robbie Rivera feat. Justine Suissa - Float Away, který navazoval na předchozí track, byl o něco víc pohodový a s vokálem stejně tak pronikavým. Když došlo na Paulovu první vlastní produkci v průběhu tohoto večera, tak reakce publika byla opravdu ohromná, jelikož se jednalo o jednu z připravovaných novinek nového alba - Paul van Dyk feat. Ashley Tomberlin – Complicated - a na Paulově tváři bylo vidět, že je spokojen s reakcemi, které dostával. Během svého setu hodně spolupracoval se svými laptopy, ale ani na publikum nezapomínal. Rozdával pozdravy svým fanouškům a kamarádům z publika a i na autogramy během setu zbyl čas, i když tentokráte jich tolik nerozdal, ale ti, kteří měli to štěstí a od něj dostali podpis, tak mají aspoň cennou vzpomínku na tuto Vanditku. Došlo i na mnou velmi očekávaný track Amiel - Lovesong s nádherným ženským hlasem, skoro celá hala měla ruce nad hlavou, v tu chvíli to byl snad jeden z nejlepších zážitků večera a pro mě i jeden z nejlepších tracků večera. Ale nebyl jediný, snad už za klasiku, co patří k posledním vydání této párty, by se daly řadit i další výborné tracky, jako jsou Filo & Peri - The Anthem Song (Original Mix), FKN feat. Jahala - Why (Original Mix), ale i Paulova nová produkce společně s Waynem Jacksonem – Stormy Skies či Depeche Mode - Martyre (Paul van Dyk Dub Vox) a mnohem a mnohem více dalších výborných tracků a povedených mash-upů, co bylo ten večer ke slyšení v jeho osobním podání. Na Dykově tváři bylo vidět, že ho jeho práce velmi baví a hraní si hodně užíval, což dával také kolikrát najevo, ať už tleskáním, výskoky nebo reakcí na pozdravy od fanoušků.

Večer nám vcelku rychle utekl, a tak jsme se celkem divili při pohledu na hodinky, které ukazovaly třičtvrtě na osm, kdy se Paul rozhodl ukončit svůj set. Jenže to nebylo úplně jednoduché. My všichni jsme ho nenechali jen tak odejít a vyžádali jsme si přídavek. Paul se nechal uprosit a dal hned dva. První z nich byl Terranova & Leeds - Dirty Sound. Na každém, kdo tu v té době ještě zůstal, bylo vidět, že by si ještě přál, aby tato párty nekončila. Jako poslední track této párty mě přišlo, že Paul zvolil možná jeden track ze své poslední produkce, ale je to jen moje spekulace. Dohrál poslední track večera. Následoval ohromný aplaus pro Paula, následně se rozsvítila světla, a to byl opravdu konec této druhé Vandit Night, která se opravdu povedla.

Po odchodu z klubu nás venku přivítalo nádherné slunečné nedělní dopoledne. Pomalu jsme se ubírali směrem k našemu autu, které jsme tentokrát měli nedaleko Arény a následoval návrat domu. Pro toto vydání byla zvolena staronová lokace předchozí Love From Above. Ceny na barech byly oproti minulému vydání malinko dražší, celkem i srovnatelné s cenami u nás na halových parties. A co se týče sociálního zařízení, nejde nic vytknout, čisté a udržované v průběhu celého večera.

Opět zde byl přítomný Vandit Shop, kde se dá sehnat od vinylů, CD, triček a klíčenek snad vše, co je spojené s labelem VANDIT či s produkcí Paul van Dyka. Za pultem stojí velmi milá obsluha, která vám bez problému pomůže s výběrem jakéhokoliv artiklu. Jako bonus při nákupu jsme dostali propagační materiály (flyer z večera, pohlednice s fotem Paula van Dyka, samolepky VANDIT a novou samolepku Paul van Dyk :-D) v tašce s logem VANDIT, za což by jsme chtěli mnohokrát poděkovat milému prodejci a tím i pozdravit Lukáše s jeho bráškou :o). Podtrženo, sečteno, tento večer patří ke vhodně zvoleným vyjížďkám do zahraničí, nic nás v další cestě neodradilo a hudba nás příjemně nadchla. A tato párty se rozhodně řadí k těm nejvíce povedeným, troufám si i říci, že je asi jedna z nejlepších, co tento rok proběhla.

Příští vydání bude bez změny opět v Aréně, ale bude se jednat o párty, která se koná jednou ročně (pokaždé to bylo den před Love Parade) a jmenuje se The Love From Above a headlinerem večera bude mimo jiné světoznámý Carl Cox. Společně s ním vystoupí na dvou stageích (předpokládám) René Vaitl, Santiago Nino, Alex M.O.R.P.H., Duderstadt a samozřejmě rezident noci, mistr Paul van Dyk.

Line up Fandit Night
23:00 - 01:00 Paul van Dyk
01:00 - 03:00 Paul Oakenfold
03:00 - 08:00 Paul van Dyk


Průřez toho, co bylo tento večer ke slyšení (nezávisle na pořadí)

Paul Oakenfold:
Li Kwan - Point Zero (Benyas 2006 Remix)
Casmic Gate – Analog Feel (Extended Version)
Gabriel & Dresden - Dangerous Power
4 Strings - Into The Night (Purple Haze Remix)
Paul Oakenfold - Southern Sun (ID Remix)
Lange vs. Gareth Emery - Another You, Another Me (Terranova & Austin Leeds Mix)
Thomas Bronzwaer - Close Horizon (Giuseppe Ottaviani Remix)
Mark Knight – Susan
Push - Universal Nation
Fred Baker - Total Blackout

Paul Van Dyk
Olive - You Are Not Alone (Paul Oakenfold Mix)
Super8 & DJ Tab - Needs To Feel (Wippenberg Rmx)
Justin Timberlake - What Goes Around Comes Around (PvD Dub)
Amiel – Lovesong,
Lange vs. Gareth Emery - Another You, Another Me,
Alex Morph vs. Rank 1 - Life Less Ordinary,
Richard Durand - Slipping Away
Cosmic Gate – Analog Feel (Livecut Remix)
Paul van Dyk feat. Ashley Tomberlin – Complicated
Paul van Dyk feat. Wayne Jackson – Stormy Skies ???
Paul van Dyk feat. Wayne Jackson – The Other Side ????
Paul van Dyk – World In My Hands ????
Gustavo Santaollala – The Wings (Gabriel & Dresden Organized Nature Mix)
Duderstadt - Muhanjala (Solar Movement Remix)
Filo & Peri - The Anthem Song,
Kuffdam & Plant – Summer Dream (Paul van Dyk Mix)
Depeche Mode - Martyre (Paul van Dyk Dub Vox)
Green Velvet - La La Land
Mark Knight – Susan
Steve Angello - Yeh
Sultan & Ned - Together We Rise
Thomas Bronzwaer – Constellation
Underworld - Born Slippy (Paul van Dyk Mix)
Dave Spoon - At Night
Terranova & Leeds - Dirty Sound
Vincent de Moor - Flowtation 2007 (Signum Mix)
Terranova & Leeds - Only You
Galen Behr vs. Hydroid – Carabella
Robbie Rivera feat. Justine Suissa - Float Away
FKN feat. Jahala - Why (Original Mix)
Enmass - CQ (Randy Boyer & Kristina Sky Remix)

P.S.: Tímto bych chtěl pozdravit Marka, Klárku, Lucku, Michala, Honzu (JJ), P@trika, Storm_ice, Jardurockera a Tomangela a poděkovat za další super Vandit Night v Berlíně.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

25. 04. 2007 | 14:26:03
+0 | -0

Vandit

Musím podotknout, že jsme si tuto party dali s přítelkyní a určitě jsme nelitovali a nelitujeme, skvělé prostředí, super prostor a mega nabušený sound :) Co bych zdůraznil, bylo hodně sofistikovaně řešené občerstvení a to tím způsobem, že si každý za 1e zakoupil první kelímek a pak už si do něj jen nechal čepovat to co mu chutná, nejen že se tím eliminuje nepořádek, ale taky šetříme přírodu :) Možná dobrý námět pro místní pořadatelské agentury.Co se týká sociálního zařízení, musíme jen souhlasit, opravdu vysoké úrovni. V jednu chvíli nás pořadatel dokonce odkazoval na jiné wc, které bylo na druhé straně haly, protože příslušné wc se uklízelo. Co se týká čekání u vstupu haly, byli jsme na tom o něco lépe, dorazili jsme do Berlína kolem 0:30 a když odečtu parkování, které jsme po "pražsku" vychytali mezi auty, kam už by se nikdo nevecpal, cca za 30 minut jsme už pařili :) Všem příznivcům kvalitní halové party můžeme jen doporučit.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika